Films,  Nieuws

Boeken die je dit jaar nog moet lezen vóór je de verfilming ziet #3

Nu 2015 weer even bezig is, werd het wel weer tijd voor een Book to movie artikel. Komende tijd komen er weer een aantal leuke films uit, die een verfilming zijn van een boek. Natuurlijk kan ik je dit niet achterhouden, als boekenliefhebber moet je natuurlijk eerst het boek hebben gelezen voor je de film gaat zien.

ab

Insurgent.
Het tweede deel uit de Divergent serie is natuurlijk ook een verfilming geworden. Deel één werd goed ontvangen waardoor deel twee eigenlijk geen verrassing meer was.
In het Nederlands heet dit boek Opstand en het is geschreven door Veronica Roth.

Insurgent is vanaf 19 maart 2015 te zien in de Nederlandse bioscopen.

ab
Fifty Shades of grey
Ja, hoor. Daar is de verfilming dan eindelijk. Zou hij er wel komen? Of toch niet? Welke cast werd het nou? Allemaal vragen die lange tijd over het internet heen en weer gingen. Al even is de film officieel een feit.
Eigenlijk is dit dus de kans om het boek te lezen met een goede reden. Of te herlezen natuurlijk 😉
In het Nederlands heet het boek Vijftig tinten grijs en is geschreven door E.L James.

Fifty Shades of Grey draait vanaf 12 februari 2015 in de Nederlandse bioscopen

ab
In the heart of the sea
Een waargebeurd verhaal. Het zinken van de walvisvaarder Essex in 1820 is een van de bekendste zeerampen uit de geschiedenis. Velen hebben er immers over gelezen: de gebeurtenis inspireerde Herman Melville tot het schrijven van de slotscène van ‘Moby-Dick’. Essex gaat verder dan dat van de woest geworden potvis die het schip tot zinken bracht. Tijdens de aanval van de potvis zag de bemanning kans de reddingsboten te bereiken, waarna een onzeker verblijf op zee begon, dat maar liefst drie maanden zou duren.
In het Nederlands heet het boek Het Hart Van De Zee, geschreven door Nathaniel Philbrick.

In the heart of the sea is vanaf 19 maart 2015 te zien in de Nederlandse bioscopen

Welke van deze 3 films zou jij graag willen zien en lezen?

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.