Boeken die je dit jaar nog moet lezen vóór je de verfilming ziet #1 - Adorable Books
Films

Boeken die je dit jaar nog moet lezen vóór je de verfilming ziet #1

sdg

Herkenbaar? “Lees eerst het boek en kijk dan pas de film!”
Daarom ga ik jullie zo nu en dan boektitels geven van films die zullen uitkomen. Zo kan je voordat je naar de film gaat, toch nog het boek lezen. En zo voorkom je dat je achteraf te horen krijgt dat het van een boek is!

sdg

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.
De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, Een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Daar neemt hun leven een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Waarschijnlijk is dit boek beter bekend als ‘The Fault in Our Stars’. Ik denk dat het voor vele niet een verrassing is dat deze in het lijstje staat. Ik heb Facebook en Twitter er vól mee zien staan.
Eigenlijk, als je dit niet wist, lag je waarschijnlijk onder een grote steen afgelopen weken. Of je interesseert je niet in dit boek, kan natuurlijk ook.
De film zal op 10 juli 2014 in de bioscopen draaien.
Bestel het boek hier.

sdg

Libby Day was zeven toen haar moeder en twee zusjes werden vermoord. Libby wist het huis te ontvluchten, de ijskoude januarinacht in. Ze verloor een paar vingers en tenen maar overleefde, en getuigde tegen haar broer Ben, die werd veroordeeld voor de slachtpartij. Vijfentwintig jaar later is het genootschap de The Kill Club nog altijd geobsedeerd door de zaak. Ze vragen Libby om details, bewijzen waarvan ze hopen dat het Ben zal vrijpleiten. Zij ziet een kans om geld te verdienen aan haar tragische geschiedenis. Tegen vergoeding zal ze contact zoeken met de nog levende betrokkenen. Tijdens Libby’s zoektocht springt het verhaal terug naar januari 1985. De gebeurtenissen van die dag worden herbeleefd door de ogen van Libby’s gedoemde familieleden, inclusief Ben, een eenzame, sombere puber. Stukje bij beetje komt de onvoorstelbare waarheid naar boven…

Duisternis is misschien beter bekend als Dark Places. De Engelse cover is blauw en heeft een groot slot erop. Naar mijn mening is de Nederlandse versie een veel mooiere cover! Het boek is een literaire thriller geschreven door Gillian Flynn. Wereldwijd zijn er al meer dan drie miljoen boeken verkocht.
Rond oktober 2014 zal deze film in de Nederlandse bioscopen verschijnen.
Bestel het boek hier.

sdg

Het is oudejaarsavond. Op het dak van een hoog gebouw in Londen komen vier mensen elkaar onverwachts tegen. Martin Sharp is de populaire presentator van een ontbijt-tv-programma die alles had wat zijn hart begeerde – een droombaan, geld, roem, een gezin – en dit allemaal wist te verspelen. Hij zoekt naar een passend einde van zijn mislukte leven. Maureen is een liefhebbende moeder uit Noord-Londen wier zoon niet kan lopen en praten. Voor haar is de grens bereikt van wat zij verdragen kan. Het jonge meisje Jess is door liefdesverdriet, eenzaamheid, angst voor het leven, zeven Bacardi breezers en twee bier volkomen van de wereld en nu ook klaar deze voorgoed te verlaten. En tot slot is er JJ, die eruitziet als een popster en af en toe ook denkt dat hij er een is. Het feit dat hij als Amerikaan pizza’s rondbrengt in Londen is nog het minste van zijn problemen en ook hij zoekt een definitieve oplossing. Aanvankelijk lijken ze troost bij elkaar te kunnen vinden en ze besluiten hun zelfmoordplannen nog even uit te stellen. Maar is de troost van vreemden voldoende als het om de donkerste kanten van de menselijke ziel gaat? Dan krijgen ook de media lucht van hun merkwaardige verbond en lijkt het noodlot onafwendbaar.

Nick Hornby is in Engeland een ge-wel-dige schrijver. Hij werkt serieuze levensvragen uit in zijn verhalen. In dit verhaal dus zelfmoord. ‘A long way down’ zal op 29 mei 2014 in de Nederlandse bioscopen verschijnen.
Ik heb nog gezocht of dit boek nog te bestellen is. Het is lastig, maar bij de grote webshops is hij niet meer te vinden. Wel is hij beschikbaar in veel bibliotheken! En misschien staat hij wel nog gewoon in jouw eigen boekenkast!

Dit waren de eerste films van onze nieuwe rubriek. Wat vinden jullie ervan?

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Laura april 20, 2014 at 08:24

  TFIOS heb ik gelukkig al gelezen. Ik ga zeker weten naar de film. In mijn bieb hebben ze ook dat laatste boek. Misschien ga ik die een keertje lezen.

 • Reply Anne Solveig april 20, 2014 at 08:53

  The Fault In Our Stars wil ik écht nog lezen voor de film!

 • Reply Stephanie april 20, 2014 at 09:43

  Leuk stuk!

 • Reply Frederiek van Rhijn april 20, 2014 at 10:02

  Ben The Book Thief aan het lezen. Heb net twee keer de film gezien. Allebei waanzinnig goed!

 • Reply Chantal april 20, 2014 at 13:06

  TFIOS heb ik vorige week uitgelezen. Ben erg benieuwd naar de film 🙂

 • Reply Kelly april 20, 2014 at 19:08

  TFIOS ga ik sowieso nog lezen, maar a long way down lijkt me ook erg leuk. Tof ook dat twee acteurs van Need for Speed hier in spelen (Aaron Paul & Imogen Poots).

 • Reply Sanne april 20, 2014 at 19:22

  TFIOS moet ik echt nog lezen voor de film!!

 • Reply Luca april 21, 2014 at 12:36

  AAAAHHH
  ik wil a long way down zien !!

  AARON PAUL <3 <3

 • Leave a Reply