TV-series

Boeken die een TV-serie zijn geworden

Boekverfilmingen zijn hotter dan ooit! Niet alleen de filmwereld neemt massaal boeken aan als verhalen, maar ook de seriewereld is volop in opkomst. De meest populaire boeken worden omgetoverd in TV-series met spannende verhalen. Ik ben razendenthousiast! Vandaag laat ik een aantal leuke TV-series zien die ontstaan zijn uit boeken.

Laatste update: februari 2024

Laten we beginnen met ‘The 100’, in het Nederlands heet dit boek ‘De 100’ en het boek is geschreven door Kass Morgan. De boeken zijn erg spannend, maar de serie is ook zeker de moeite waard om te kijken. Ondanks dat er veel verschil tussen de serie en de boeken zit, vind ik de serie goed geslaagd. Ik ben ook erg blij dat de serie verschillend is ten opzichte van de boeken, anders haal je het zo door elkaar.

Pretty Little Liars kennen we allemaal wel, denk ik. Pretty Little Liars werd geschreven door Sara Shepard en er zijn inmiddels al 16 boeken in het Engels verschenen. De boekenreeks is snel in een TV-serie omgetoverd, maar ook die is verschillend ten opzichte van de boeken.

Gossip Girl is geschreven door Cecily von Ziegesar en er zijn 13 boeken uitgekomen. De TV-serie was een groot succes over de hele wereld, en is inmiddels al afgelopen. Jammer! Er zijn 6 seizoenen van Gossip Girl verschenen.

Nog geen trailer van te zien, maar wel leuk nieuws! The Mortal Instrument serie (TMI) kent inmiddels 6 boeken en is geschreven door Cassandra Clare. Het eerste boek is verfilmd, alleen is hier nooit een vervolg op gekomen. Leuk nieuws: er is een TV-serie bevestigd over deze boekenreeks. ABC family gaat de serie uitgeven en de serie gaat ‘Shadowhunters’ heten. Ik ben echt heel benieuwd! Als het goed is komt de TV-serie in 2016 uit. Wie de hoofdrollen op zich zullen nemen is nog niet bekend.

Outlander

Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon en gaat over een verpleegster die leeft in het jaar 1945. Plotseling belandt ze in het Schotland van 1743, waar ze moet zien te overleven. Ik heb deze serie nog niet gezien, maar hoor er wel veel goeds over. Ik ben erg benieuwd!

Game of thrones

Game of Thrones is een bizar goede serie die gebaseerd is op de boeken van George R. Martin. Toen het laatste seizoen van de serie verscheen was het einde nog niet op papier vastgelegd. De serie gaat over een machtsstrijd om de ijzeren troon, en dit gaat tussen zeven verschillende adellijke families in het continent Westeros.

13 Comments

 • Susan

  Ik kijk The Vampire Diaries + de spin-off The Originals!
  Ravenswood (spin-off) van PLL is ook de moeite waard om te kijken! Gossip Girl ga ik ook ooit aan beginnen.. Hoor daar zoveel verhalen over haha!

 • Cecily

  Ik voel me beledigd om dat de naam van mijn naamgenoot CecilY von Zielezar verkeerd is geschreven. 🙁 Oké, ik ben niet echt beledigd… Maar zou het veranderd kunnen worden alsjeblieft?
  Ik ben ooit in haar boeken begonnen, omdat ze mijn naamgenoot is en ik die naam vrijwel nooit tegenkom, maar helaas was het niet mijn smaak.

  • Cecily

   BTW… Ik ben erachter gekomen dat er ook een meisje met deze naam in The Mortal instruments voorkomt. Ik ga die boeken alleen niet lezen om mijn geloof en de onderwerpen die in deze serie aan bod komen. Ook de titels maken dat ik het niet wil lezen en de verhaallijn.

 • shirley

  Ik ben zoooo benieuwt naar the mortal instruments! Ik ben fan! Al jaren. Ik kan echt niet wachten, en ik hoop ontzettend dat de serie niet zo ontzettend slecht word als de film.

 • tamara

  Ik kijk the vampire diaries.. en waar ik ontzettend naar uitkijk is.. De Crossfire reeks over Gideon en Eva moet ook een serie gaan worden, dit is ook al bevestigd!

 • Nicole

  Ik ben nu dol op de serie Outlander. Heb de boeken nog niet gelezen, maar ben wel heel benieuwd. The Vampire Diaries heb ik gekeken, de laatste tijd kijk ik het niet, maar binnenkort weer eens oppakken. Ook de spin-off The Originals heb ik gezien (seizoen 1).
  En Game of Thrones! Het 5e seizoen is sinds kort weer begonnen! 😀
  Ben heel benieuwd naar The Mortal Instruments serie, heb de boeken gelezen en vond die heel leuk.

 • Hanne

  Ik ben een enorme fan van de Vampire Diaries en hoop dat de spin-off serie binnenkort tevens op tv zal verschijnen. Outlander is nog niet zo lang op tv, maar ik kijk er nu al elke keer naar uit. Ik wist trouwens niet dat er een serie van the Mortal Instruments ging gemaakt worden, een echte verrassing. Ik heb de eerste 3 boeken hiervan gelezen en ben benieuwd naar de vervolgen. Ik hoop een beetje dat ze voor de tv-serie dezelfde personages van de film gaan gebruiken, omdat deze wel goed pasten bij de personages uit de boeken.

 • Madelon

  Ik ben verslaafd aan Heartland, dat is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Lauren Brooke.
  Gossip Girl heb ik ooit gevolgd, maar vond dat niet meer leuk.
  Verder ben ik net begonnen met PLL en kijk ik ook The 100 en TVD 🙂
  En ik ben ook benieuwd naar de serie rondom The Mortal Instruments. Ik vond het super jammer dat die vervolgfilm er als maar niet kwam, want ik vond deel 1 echt leuk. Maar een serie is ook tof ^^

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *