TV-series

Boeken die een TV-serie zijn geworden


Boekverfilmingen zijn hotter dan ooit! Niet alleen de filmwereld neemt massaal boeken aan als verhalen, maar ook de seriewereld is volop in opkomst. De meest populaire boeken worden omgetoverd in TV-series met spannende verhalen. Ik ben razendenthousiast! Vandaag laat ik een aantal leuke TV-series zien die ontstaan zijn uit boeken.

Laten we beginnen met ‘The 100’, in het Nederlands heet dit boek ‘De 100’ en het boek is geschreven door Kass Morgan. Er zijn 3 boeken verschenen inmiddels. De boeken zijn erg spannend, maar de serie is ook zeker de moeite waard om te kijken. Ondanks dat er veel verschil tussen de serie en de boeken zit, vind ik de serie goed geslaagd. Ik ben ook erg blij dat de serie verschillend is ten opzichte van de boeken, anders haal je het zo door elkaar.

Pretty Little Liars kennen we allemaal wel, denk ik. Pretty Little Liars werd geschreven door Sara Shepard en er zijn inmiddels al 16 boeken in het Engels verschenen. De boekenreeks is snel in een TV-serie omgetoverd, maar ok die is verschillend ten opzichte van de boeken.

Gossip Girl is geschreven door Cecily von Ziegesar en er zijn 13 boeken uitgekomen. De TV-serie was een groot succes over de hele wereld, en is inmiddels al afgelopen. Jammer! Er zijn 6 seizoenen van Gossip Girl verschenen.

Nog geen trailer van te zien, maar wel leuk nieuws! The Mortal Instrument serie (TMI) kent inmiddels 6 boeken en is geschreven door Cassandra Clare. Het eerste boek is verfilmd, alleen is hier nooit een vervolg op gekomen. Leuk nieuws: er is een TV-serie bevestigd over deze boekenreeks. ABC family gaat de serie uitgeven en de serie gaat ‘Shadowhunters’ heten. Ik ben echt heel benieuwd! Als het goed is komt de TV-serie in 2016 uit. Wie de hoofdrollen op zich zullen nemen is nog niet bekend.

Welke TV-series volg jij die ontstaan zijn uit boeken?

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Susan april 18, 2015 at 08:40

  Ik kijk The Vampire Diaries + de spin-off The Originals!
  Ravenswood (spin-off) van PLL is ook de moeite waard om te kijken! Gossip Girl ga ik ook ooit aan beginnen.. Hoor daar zoveel verhalen over haha!

 • Reply Kiki_leest april 18, 2015 at 08:50

  Ik ben momenteel helemaal verslaafd aan Outlander. De boeken van Diana Gabaldon lees ik in het Nederlands, het heet dan ‘De Reiziger serie ‘.

 • Reply Cecily april 18, 2015 at 09:19

  Ik voel me beledigd om dat de naam van mijn naamgenoot CecilY von Zielezar verkeerd is geschreven. 🙁 Oké, ik ben niet echt beledigd… Maar zou het veranderd kunnen worden alsjeblieft?
  Ik ben ooit in haar boeken begonnen, omdat ze mijn naamgenoot is en ik die naam vrijwel nooit tegenkom, maar helaas was het niet mijn smaak.

  • Reply Cecily april 18, 2015 at 09:22

   BTW… Ik ben erachter gekomen dat er ook een meisje met deze naam in The Mortal instruments voorkomt. Ik ga die boeken alleen niet lezen om mijn geloof en de onderwerpen die in deze serie aan bod komen. Ook de titels maken dat ik het niet wil lezen en de verhaallijn.

 • Reply tamara april 18, 2015 at 12:09

  de serie Bitten gebaseerd op de boeken van Kelly Armstrong en ben dol op de serie Outlander gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon.

 • Reply Karlijn april 18, 2015 at 17:52

  Iedereen is zo positief over The 100 dat ik nu heel erg benieuwd ben naar de boeken of de serie 🙂

 • Reply Esther april 18, 2015 at 18:02

  Pretty little liars. <3 Ik ben zelf ook heel benieuwd naar the 100.

 • Reply shirley april 18, 2015 at 19:13

  Ik ben zoooo benieuwt naar the mortal instruments! Ik ben fan! Al jaren. Ik kan echt niet wachten, en ik hoop ontzettend dat de serie niet zo ontzettend slecht word als de film.

 • Reply tamara april 19, 2015 at 10:32

  Ik kijk the vampire diaries.. en waar ik ontzettend naar uitkijk is.. De Crossfire reeks over Gideon en Eva moet ook een serie gaan worden, dit is ook al bevestigd!

 • Reply beautifulday4makeup april 19, 2015 at 12:51

  Ik ben al benieuwd naar de serie van de mortal instruments!

 • Reply Nicole april 19, 2015 at 13:40

  Ik ben nu dol op de serie Outlander. Heb de boeken nog niet gelezen, maar ben wel heel benieuwd. The Vampire Diaries heb ik gekeken, de laatste tijd kijk ik het niet, maar binnenkort weer eens oppakken. Ook de spin-off The Originals heb ik gezien (seizoen 1).
  En Game of Thrones! Het 5e seizoen is sinds kort weer begonnen! 😀
  Ben heel benieuwd naar The Mortal Instruments serie, heb de boeken gelezen en vond die heel leuk.

 • Reply Hanne april 20, 2015 at 19:55

  Ik ben een enorme fan van de Vampire Diaries en hoop dat de spin-off serie binnenkort tevens op tv zal verschijnen. Outlander is nog niet zo lang op tv, maar ik kijk er nu al elke keer naar uit. Ik wist trouwens niet dat er een serie van the Mortal Instruments ging gemaakt worden, een echte verrassing. Ik heb de eerste 3 boeken hiervan gelezen en ben benieuwd naar de vervolgen. Ik hoop een beetje dat ze voor de tv-serie dezelfde personages van de film gaan gebruiken, omdat deze wel goed pasten bij de personages uit de boeken.

 • Reply Madelon april 22, 2015 at 12:09

  Ik ben verslaafd aan Heartland, dat is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Lauren Brooke.
  Gossip Girl heb ik ooit gevolgd, maar vond dat niet meer leuk.
  Verder ben ik net begonnen met PLL en kijk ik ook The 100 en TVD 🙂
  En ik ben ook benieuwd naar de serie rondom The Mortal Instruments. Ik vond het super jammer dat die vervolgfilm er als maar niet kwam, want ik vond deel 1 echt leuk. Maar een serie is ook tof ^^

 • Leave a Reply