TV-series

Boeken die een TV-serie zijn geworden #2

Game of Thrones

Een tijd geleden maakte ik een artikel over boeken die een TV-serie zijn geworden, en dat werd zo goed ontvangen dat ik vandaag een vervolg daarop schrijf. Vandaag weer allerlei andere series die ik jullie wil laten zien.

The Lying Game

The Lying Game is een serie die helaas ondertussen gestopt is. Er zijn twee seizoenen van gemaakt. De serie is gebaseerd op de boeken van Sara Shepard. Die naam kan je bekend voorkomen: ze schreef ook de boeken van Pretty Little Liars!

De serie draait om de tweelingzussen Emma Paxton en Sutton Mercer. Emma is opgegroeid in opvangtehuizen en pleeggezinnen, terwijl Sutton is opgegroeid in een steenrijke familie. Vlak nadat de zusjes zijn geboren zijn ze gescheiden van elkaar en ze komen elkaar weer tegen na een aantal jaar. Sutton wil op zoek gaan naar hun biologische moeder, en daarom besluit de tweeling om van identiteit te ruilen. Sutton gaat zich voordoen als Emma, terwijl Emma zich voordoet als Sutton. Ik vind dit een onwijs spannende serie, jammer dat ‘ie gecanceld is.

Secret Circle

The Secret Circle is helaas ook een serie die gecanceled is. Deze serie is gebaseerd op de boeken van L.J. Smith, de schrijfster van The Vampire Diaries. De serie draait om de 16-jarige Cassie. Ze gaat bij haar oma wonen in een heel andere stad dan ze gewend is. Ze ontmoet daar de mysterieuze Adam. Wanneer ze voor het eerst naar school gaat in New York komt ze er achter dat er allemaal rare en onverklaarbare dingen gebeuren. Ze blijkt een heks te zijn en deel uit te maken van een heksenkring. Een erg spannende serie en zeker een aanrader.

Outlander

Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon en gaat over een verpleegster die leeft in het jaar 1945. Plotseling belandt ze in het Schotland van 1743, waar ze moet zien te overleven. Ik heb deze serie nog niet gezien, maar hoor er wel veel goeds over. Ik ben erg benieuwd!

Game of Thrones

Game of Thrones is mijn grote favoriet uit het rijtje, en überhaupt van alle series die ik volg. Wat is dit toch een onwijs goede TV-serie! De boeken zijn geschreven door George R. Martin, en hij is as we speak bezig met het schrijven van meer boeken. De serie begint de boekenreeks langzaamaan in te halen, maar hij heeft beloofd dat het wel gebaseerd is op zijn verhaal. De serie gaat over een machtsstrijd om de ijzeren troon, en dit gaat tussen zeven verschillende adellijke families in het continent Westeros.

Ken jij bovenstaande series? Heb jij de boeken gelezen?

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.