Films

Boeken die in 2016 worden verfilmd

The fifth wave

Afgelopen jaar zijn er onwijs veel mooie boeken verfilmd. Denk aan Papertowns, The Hunger Games: Mockingjay part II, Insurgent en The heart of the Sea. In 2016 zullen er weer veel mooie boeken worden verfilmd en wij zetten er een aantal op een rijtje vandaag!

In 2016 komen bekendere verfilmingen uit zoals Allegiant, die behandel ik in dit artikel niet. Ik behandel vooral losstaande films of nieuwe filmreeksen die van start zullen gaan.

1. The 5th wave (De vijfde golf – Rick Yancey)
De trailer van The 5th wave is al eventjes uit en hij ziet er veelbelovend uit. Het boek heb ik inmiddels al aangeschaft, want ik wil hem wel lezen voor hij in de bioscoop zal verschijnen. Danique V. recenseerde eerder het boek.

‘Soms denk ik dat ik de laatste mens op aarde ben. Dat betekent dat ik de enige mens in het universum ben. Dat is onzin, ik weet het. Ze kunnen niet iedereen gedood hebben… nog niet.’
De eerste golf: alle elektriciteit valt uit
De tweede golf: een enorme tsunami
De derde golf: een afschuwelijke epidemie
De vierde golf: achterdocht – wie kun je nog vertrouwen?
De vijfde golf…
De zestienjarige Cassie heeft niemand meer: haar ouders zijn als gevolg van de buitenaardse invasie overleden en haar broertje Sam van vijf is meegenomen door een groep militairen, zogenaamd om hem te beschermen. Op de vlucht voor de buitenaardse wezens, wil Cassie koste wat kost Sam redden. Maar hoewel ze zich had voorgenomen om niemand meer te vertrouwen, kan ze het niet alleen…

mebeforeyou

2. Me before you (Voor jou – Jojo Moyes)
Misschien wel dé verfilming waar ik naar uit kijk dit jaar! Ik las Voor jou onlangs uit en ik kon niet stoppen met huilen. Dit boek heeft zoveel indruk op me gemaakt en de cast van de film ziet er veelbelovend uit: mother of dragons Emilia Clarke en Sam Claflin (bekend van The Hunger Games films en Love, Rosie) vertolken de hoofdrollen. Ik ben echt benieuwd! De recensie van het boek lees je hier.

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

fantasticbeastsandwheretofindthem

3. Fantastic Beasts and Where to Find Them (Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden – J.K. Rowling)
De boeken van J.K. Rowling over Harry Potter zijn een groot succes en nu het einde van de boekenreeks ook verfilmd is, hebben we helaas niets meer om naar uit te kijken. Tenminste, dat dachten we: Fabeldieren en waar ze te vinden wordt dit jaar verfilmd. Ik ben heel benieuwd naar de cast!

In vrijwel ieder toverhuishouden is een exemplaar van Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden aanwezig. Nu hebben ook Dreuzels de kans om erachter te komen waar de Quintaped leeft, wat de Pulkerik eet en waarom je nooit een schoteltje melk buiten moet zetten voor een Knarl.

4. Ugly Love (Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover)
Ook een film waar ik gigantisch naar uit kijk. De onwijs knappe man Nick Bateman vertolkt de rol van Miles in de film Ugly Love, voor de rest is er nog niet veel bekend over de rolverdeling. Dit verhaal heeft veel indruk op me gemaakt en ik hoop dat hij snel zal verschijnen in de bioscoop! De recensie van het boek lees je hier.

Onvoorwaardelijk, de emotionele rollercoaster van New York Times-bestsellerauteur Colleen Hoover! Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

lookingforalaska

5. Looking for Alaska (Het Grote Misschien – John Green)
Looking for Alaska is hét debuut van John Green, ookal kennen we Papertowns en The Fault in Our Stars al. Die boeken en films waren zo goed dat ik heel benieuwd ben naar Looking for Alaska!

Miles Halter is gefascineerd door Beroemde Laatste Woorden. Geïnspireerd door de laatste woorden van de Franse dichter Rabelais gaat hij op zoek naar een Groot Misschien. Niet door te sterven, maar door zich in te schrijven voor een kostschool in Alabama.
Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin – de Kolonel – en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert – Miles ontredderd achterlatend.

6. The Choice (Nicholas Sparks)
Alle boekverfilmingen van Nicholas Sparks maken veel indruk op me. Bij alle films kan ik echt keihard huilen, en ik weet zeker dat dit verhaal net zoveel indruk op me zal maken als de voorgaande films.

Wanneer Travis (Walker) zijn nieuwe buurvrouw Gabby (Palmer) ontmoet springt er direct een vonk tussen de twee over. In eerste instantie lijkt het onschuldig, zeker omdat Gabby een lange relatie heeft met Ryan (Welling). Naarmate de tijd verstrekt worden Gabby en Travis echter steeds hechter en komt Gabby voor een dilemma te staan: kiest ze voor Ryan of voor Travis? Wanhopig besluit ze het huis te ontvluchten. Een beslissing die haar leven en dat van Travis voorgoed zal veranderen. Weet hun liefde uiteindelijk te overwinnen? De cast van het romantische The Choice bestaat uit jonge en veelbelovende talenten als Teresa Palmer, Benjamin Walker, Maggie Grace en Tom Welling.

peregrins-headerv4-front-main-stage

7. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs)
Een boek dat nog steeds op mijn ’to be read’ lijst staat, dat is De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Het verhaal spreekt me heel erg aan en ik ben benieuwd hoe ze de verfilming in elkaar gaan zetten! Tim Burton neemt de verfilming op zich, dus het kan niet anders dan dat dit een geweldige film gaat worden.

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven.

Naar welke boekverfilmingen kijk jij uit in 2016?

15 Comments

 • Naomi

  Ik kijk overal eigenlijk naar uit! Zeker nar 5th wave, ook al heb de boeken daarvan niet gelezen. Me before you wil ik al een tijdje lezen en nu heb ik er een goede reden voor! Fantastic Beasts and Where to Find Them klinkt ook heel interessant. Looking for Alaska is een van mijn favorieten boeken van John Green, ook al weet ik nog niet zo zeker of het verfilmen ervan een goed idee is. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children heb ik ook niet gelezen, maar de film ervan lijkt me heel erg gaaf.

 • Jet

  Er zitten echt leukertjes tussen! Het meeste kijk ik uit naar Fantastic Beasts and Where To Find Them! *begint het bekende Harry Potter deuntje te neuriën* Looking for Alaska ga ik snel lezen, ik ben benieuwd naar het verhaal, en de film…

 • Edriënne

  Ik zag The 5th Wave trailer in de bioscoop toen ik naar Mockingjay ging. Het lijkt veel op The Host, of althans de trailer, maar het ziet er veelbelovend uit! Ik wil ‘m wel lezen voor de film, ik hoop stiekem dat er eerst nog een boek met filmcover komt, in tegenstelling tot veel mensen hou ik daar juist wel enorm van!

 • Ilse

  Goh, nooit geweten dat ‘Looking for Alaska’ het debuut was van John Green. En ik wist trouwens ook niet dat het verfilmd ging worden! Ik heb het boek hier nog in de kast. Dus dat wordt dan toch maar ‘ns lezen…

 • Michelle

  Ik kijk het meest uit naar Ugly Love, want Colleen Hoover is een van mijn favoriete schrijvers en Ugly Love is echt een topper van een boek. The Choice en Looking For Alaska kijk ik ook naar uit, maar daar moet ik het boek nog van lezen. Me Before You ben ik een beetje bang voor. Ik las het boek en moest zo erg janken, dat ik denk dat het boek mijn hart echt gebroken heeft hahaha.

 • Gerrianne

  Fantastic beasts and where to find them, Looking for Alaska en Miss Peregrine’s home for peculiar children lijken me echt gaaf! Ik heb toevallig alle drie de boeken gelezen dit jaar en ik ben heel benieuwd naar de verfilmingen.

 • Renée

  Ik kijk heel erg uit naar Fantastic Beasts and Where to find them, Miss Peregrine en The Fifth Wave! Al wil ik eigenlijk proberen het boek nog te lezen voordat de film uitkomt, maar of dat gaat lukken… Looking for Alaska heb ik wel gelezen en vond ik een prachtig boek, maar ik ben een beetje bang dat de film het gaat verpesten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.