Films

Boeken die in 2016 worden verfilmd #2

lauren kate fallen movie

Vorige week stond er een artikel online over boeken die in 2016 worden verfilmd, vandaag heb ik een vervolg voor jullie in petto! Afgelopen jaar zijn er onwijs veel mooie boeken verfilmd. Denk aan Papertowns, The Hunger Games: Mockingjay part II, Insurgent en The heart of the Sea. In 2016 zullen er weer veel mooie boeken worden verfilmd en wij zetten er een aantal op een rijtje vandaag!

In 2016 komen bekendere verfilmingen uit zoals Allegiant, die behandel ik in dit artikel niet. Ik behandel vooral losstaande films of nieuwe filmreeksen die van start zullen gaan. Ook staan er een aantal verfilmingen tussen die nog in development zijn en die naar alle waarschijnlijkheid in 2016 worden uitgebracht.

Fallen Lauren Kate serie volgorde

1. Fallen (Lauren Kate)
Fallen is al eventjes uit als boek en hij is vrij populair onder de YA-liefhebbers. Hij zal worden verfilmd in 2016 en ik ben heel benieuwd hoe ze het gaan neerzetten!. De recensie van het boek lees je hier.

Wat als de persoon voor wie je voorbestemd bent nooit de JOUWE kan worden? Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniel Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen. Daniel laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniel wanhopig geheim probeert te houden. ook al betekent het haar dood. Fallen is een gevaarlijke pageturner en het ultieme liefdesverhaal.

voor ik val lauren oliver

2. Before I Fall (Voor ik val – Lauren Oliver)
Al eerder zou er een boek worden verfilmd van Lauren Oliver: Delirium. Hier zou een serie van worden gemaakt. Helaas is de serie op het laatste moment afgekapt: alleen de pilot verscheen. En die pilot zag er écht heel goed uit. Als het goed is wordt Delirium alsnog verfilmd, maar dit is nog niet zeker. Ik ben erg benieuwd naar Before I Fall.

Samantha Kingston leidt een perfect leventje: ze is populair op school, ze heeft verkering met de knapste jongen van het football-team en ze wordt aanbeden door haar drie beste vriendinnen. Vrijdag 12 februari zal niet anders zijn dan wederom een perfecte dag. Maar… die loopt anders dan verwacht: Sam wordt gedwongen goed naar zichzelf en de mensen om haar heen te kijken. Maar is het niet te laat, kan Sam nog veranderen?

de selectie

3. The Selection (De selectie -Kiera Cass)
Jaaaaaa, ik kijk hier zo naar uit! De selectie is een van mijn favoriete boekenreeksen, ik ben die boeken in een zucht uitgelezen en ik weet zeker dat de films een succes zullen worden. (mits ze goed verfilmd worden!) De recensie van het boek lees je hier.
Goed om te weten: het is nog niet officieel dat deze film in 2016 wordt verfilmd, maar hij staat vermeld als een film die in development is. Wel is de verwachting dat hij in 2016 wordt verfilmd.

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

legend marie lu

4. Legend (Marie Lu)
Legend ligt al een jaar in mijn boekenkast te wachten om gelezen te worden, toch weet ik nu al dat deze film een succes zal worden als hij goed wordt verfilmd. De boeken hebben het erg goed gedaan en veel YA liefhebbers zijn gek van deze boekenreeks. Ik ben benieuwd! De recensie van het boek lees je hier.
Goed om te weten: het is nog niet officieel dat deze film in 2016 wordt verfilmd, maar hij staat vermeld als een film die in development is. Wel is de verwachting dat hij in 2016 wordt verfilmd.

Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming. De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek. Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie. Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

eleanor&park

5. Eleanor & Park (Rainbow Rowell)
De boeken van Rainbow Rowell zijn echt fantastisch, zo ook Eleanor & Park. Dit boek heeft enorm veel indruk op mij gemaakt en ik hoop dat de film goed zal worden verfilmd. De recensie van het boek lees je hier.
Goed om te weten: het is nog niet officieel dat deze film in 2016 wordt verfilmd, maar hij staat vermeld als een film die in development is. Wel is de verwachting dat hij in 2016 wordt verfilmd.

 

Dit intrigerende boek vertelt het verhaal van de twee buitenbeentjes Eleanor en Park, tijdens één schooljaar in 1986. Ze delen hun passie voor stripboeken en muziek. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.

6. The BFG (De GVR – Roald Dahl)

Wie kent De GVR nou niet? Ik denk dat we allemaal wel zijn opgegroeid met de boeken van Roald Dahl en de GVR is één van de meest succesvolle boeken, denk ik. De teaser trailer ziet er veelbelovend uit, ik ben benieuwd.

De meester is simpelweg niet te evenaren. Stel je voor: je ligt in bed als er midden in de nacht een reus in de straat staat. Hij is wel vier keer zo groot als de grootste mens. Hij maakt stappen die zo lang zijn als een tennisbaan. De reus blaast dromen door een lange trompet in de slaapkamers van kinderen. Dan ziet hij jou. Het volgende moment heeft hij je te pakken en holt hij met een geweldige snelheid door de nacht.
Sofie, met wie dit alles gebeurt, denkt: de reus rent zeker zo hard omdat hij honger heeft en zo gauw mogelijk thuis wil zijn om mij op te peuzelen. Maar dan leert ze de GVR, de Grote Vriendelijke Reus, kennen. Hij spreekt eigenaardig en gebruikt de raarste woorden. Wat hij Sofie vertelt over de andere reuzen is zo vreselijk, dat zij vindt dat de koningin het snel moet weten. Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor alle kinderen van de wereld weer veilig in hun bed kunnen liggen.

johngreen

7. Let it snow (John Green)
Een kerstboek geschreven door drie geweldige auteurs? Wie wil dat nou niet? Dit boek wil ik nog steeds enorm graag hebben en ik ben benieuwd hoe het verhaal zal worden in de films.
Goed om te weten: het is nog niet officieel dat deze film in 2016 wordt verfilmd, maar hij staat vermeld als een film die in development is. Wel is de verwachting dat hij in 2016 wordt verfilmd.

Jongerenroman ‘Let it snow’; drie romantische verhalen in één boek van John Green (Paper towns, Een weeffout in onze sterren), Maureen Johnson en Lauren Myracle. Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij op een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen. Topauteurs John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle trakteren ons op drie onweerstaanbare verhalen, die aan het eind van ‘Let it snow’ prachtig bij elkaar komen.

Welke boeken moeten volgens jou echt verfilmd worden?

Previous Post Next Post

21 Comments

 • Reply Jolien december 18, 2015 at 14:26

  Ik was niet echt fan van het boek maar toch ben ik benieuwd om de verfilming van Fallen te zien. Naar De Selectie verfilming kijk ik echt ontzettend uit! <3

 • Reply Rosalie december 18, 2015 at 14:27

  Woah, ik wist van zoveel boeken hieruit niet dat ze verfilmd zouden worden! Let it snow, Legend, Elanor & Park, die films moeten wel heel goed worden! En de film van de Selectie..*hearteyes* Die wordt denk ik echt fantastisch! Leuk artikel dus weer <3

 • Reply Anne december 18, 2015 at 14:30

  Fallen is al tijd terug verfilmd maar is nog steeds geen releasedatum uit.
  En van de selectie is toch alleen nog maar de filmrechten verkocht?

 • Reply Madelon december 18, 2015 at 14:34

  Oeh dat Legend verfilmd werd wist ik helemaal nog niet :O
  Wat tof!!

 • Reply Edriënne december 18, 2015 at 14:42

  De Selectie asdfghjkl! Maar de serie was slecht, echt slecht, die herinnering vergeet ik helaas nooit meer, dus ik hoop dat het een goede film wordt! Ik zou ook graag Nederlandse chicklits verfilmd zien worden, er komen elk jaar zoveel romcoms, maar waarom elke keer een nieuw script zonder boek als je ook een geweldige Nederlandse feelgood roman kunt verfilmen?

 • Reply Stephanie december 18, 2015 at 15:37

  Bijna al deze boeken heb ik in 2015 gelezen.. Leuk!

 • Reply Renée december 18, 2015 at 15:42

  Ik moet echt Fallen eens gaan lezen, ben heel benieuwd naar de serie.

 • Reply Gerrianne december 18, 2015 at 15:59

  Aaaaah, ik wist niet dat Eleanor & Park verfilmd werd! Dat was één van mijn favoriete boeken van dit jaar, dus ik kan niet wachten om de verfilming te zien! Ook De selectie lijkt me leuk 🙂

 • Reply Anouk december 18, 2015 at 16:39

  Aaah de Selectie <3

 • Reply Nicole december 18, 2015 at 18:15

  Ooh ik vind de Fallen serie echt geweldig, ben vooral benieuwd naar die films!

 • Reply Shaz december 18, 2015 at 19:43

  Wat leuk dat de Fallen-reeks wordt verfilmd! Van mij mogen ze van Hush Hush serie ook verfilmen.

 • Reply Lisa december 19, 2015 at 08:05

  Het valt me op dat er ongelofelijk veel boekverfilmingen zijn volgend jaar. Ik ben zo enthousiast! Daar gaat mijn geld… 😉

 • Reply Emmy december 19, 2015 at 10:18

  Vrijwel geen van deze boeken gaat zeker weten verfilmd worden. Alleen de rechten zijn verkocht, wat natuurlijk niks zegt. En Fallen is al verfilmd 😉 Moet alleen nog uitkomen.

 • Reply Naomi december 19, 2015 at 10:57

  Eleanor & park zo leuk! Heb toevallig gisteren let it snow uitgelezen. Toen ik hem uit had dacht ik ook gelijk dat een film misschien een leuk idee is! Dat alle verhaallijnen door elkaar heen lopen.

  x

 • Reply Karlijn december 19, 2015 at 19:15

  Oooh, het zou zo gaaf zijn als Legend als film uitkomt!

 • Reply Vivian december 20, 2015 at 17:18

  WAt een leuk overzicht! The Selection, Eleanor & Park en Let It Snow wil ik zeker zien als ze inderdaad verfilmd worden. De rest doet me niet zoveel, maar The BFG ben ik ook wel erg benieuwd naar en Before I Fall wil ik binnenkort lezen want dat lijkt me een erg mooi verhaal.

 • Reply Esther december 21, 2015 at 15:30

  Wat tof! The selection, Eleanor& Park en The Legend. <3

 • Reply Ilse december 22, 2015 at 13:40

  ‘De Grote Vriendelijke Reus’ wil ik wel zien! Ik kan me die tekenfilm nog wel herinneren! Vond ik helemaal leuk altijd, ghèhè! =)

 • Reply Nynke-Boudien december 23, 2015 at 18:45

  Eleanor & Park vond ik zoooo’n leuk boek, dus ik hoop heel erg dat de boekverfilming goed zal worden.

 • Reply hetboekenik december 24, 2015 at 11:20

  De selectie en legend wil ik wel zien

 • Reply I.J december 24, 2015 at 16:32

  Sorry voor het slechte nieuws, Maar Legend komt niet uit 2016. Het staat wel op iMDb, maar Marie lu zei zelf dat het nog erg druk bezig is met van alles. We moeten jammer genoeg nog een tijdje wachten 🙁

 • Leave a Reply