Boek voor mijn dochters
Roman

Boek voor mijn dochters – Rowan Coleman

Afgelopen weekend las ik het boek Boek voor mijn dochters van Rowan Coleman. Ik was zo onder de indruk van haar boek Twintig regels liefde, dat ik niet kon wachten totdat ik dit boek ook kon gaan lezen! Lees de recensie hier op Adorable Books!

Waar gaat Boek voor mijn dochters over?

De naam van je eerste kind. Het gezicht van je geliefde. Je eigen leeftijd. Je adres… Stel dat je herinnering aan al deze doodgewone dagelijkse dingen ineens zou beginnen te vervagen? Hoe ga je dan door het leven? Kun je je kinderen nog grootbrengen? Opnieuw verliefd worden?
Als Claire, moeder van twee dochters, een van drie en een van twintig, haar herinneringenboek begint te schrijven, weet ze al dat dit boek vol aantekeningen, fragmenten en anekdotes over niet al te lange tijd het enige zal zijn dat haar dochters en haar echtgenoot nog van haar hebben. Maar hoe vindt ze de kracht om het verleden te koesteren en vast te houden nu de toekomst als los zand door haar vingers glipt?

Alzheimer is een onderwerp dat me aanspreekt. Bij het boek Ik mis mezelf van Lisa Genova was ik er ook al zo van onder de indruk. Ik kon niet wachten om te beginnen in Boek voor mijn dochters en vanaf moment één wist Coleman me weer te grijpen. Coleman beschrijft het ziektebeeld van Alzheimer erg goed en daardoor krijg je een goed beeld bij wat de ziekte precies inhoudt. En dat raakt je soms tot diep in je hart. Het is zo’n oneerlijke ziekte en stukje bij beetje zie je dat Claire steeds minder zelf kan. Omdat ze haar herinneringen wil delen met haar dochters, schrijft ze alles op in haar herinneringenboek. Deze herinneringen komen ook in het boek voor en geven je extra inzicht in het verleden.

Naast het verhaal van Claire lezen we ook het verhaal van Caitlin, haar dochter, die een heleboel geheimen met zich meedraagt en niet weet wat ze ermee moet nu haar moeder ziek is. Coleman zorgt ervoor dat je meeleeft met de personen in het boek en trekt je daardoor helemaal het verhaal in. Of het alleen een zielig boek is? Nee! Er wordt ook genoeg humor gebruikt en dat maakt het boek bijzonder. Coleman weet op een niet al te zware manier de heftige ziekte neer te zetten. Naast Alzheimer gaat het boek ook over liefde, vriendschap en familie.

Boek voor mijn dochters is een boek met een lach en een traan”

Ik kon het boek niet wegleggen en heb het in één ruk uitgelezen. Ik heb gelachen, maar ook gehuild. Boek voor mijn dochters van Rowan Coleman heeft me tot de laatste bladzijde geboeid en heeft me ook zeker geraakt. De schrijfstijl van Coleman is vlot en de personages steken goed in elkaar. Als je nog op zoek bent naar een mooie, aangrijpende roman, kan ik je dit boek zeker aanraden.

Rowan Coleman schreef al 12 boeken, maar er zijn er tot nu toe nog maar 2 vertaald naar het Nederlands. Wat mij betreft mogen dat er véél meer worden, want ik word iedere keer weer meegesleept in de indrukwekkende verhalen van Coleman.

Klik hier voor meer recensies van de boeken van Rowan Coleman.

Boek voor mijn dochtersTitel: Boek voor mijn dochters
Auteur: Rowan Coleman
Verschenen: November 2016
Pagina’s: 320
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 5/5

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *