Algemeen,  Tag

Blogspiratie tag

 photo IMG_6802a.jpg

Het is alweer een tijdje geleden dat we een Tag deden op Adorable Books, maar deze kwamen we tegen bij BlogQueen. Ben jij benieuwd of we wel eens een bloggersblock hebben of hoe wij gefocust blijven tijdens het schrijven van een blogpost? Lees dan gauw verder. 

1. Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
Danique V.: Inspiratie komt bij mij altijd op de gekste momenten. Ik onthoud mijn ideeën dan niet altijd, vooral als ik het vergeet om tegen de andere meiden te zeggen! Geen writersblock dus, meer stom vergeetachtig.
Yara: Ja, best vaak. Ik denk dat dat vooral komt doordat ik soms geen tijd heb om te lezen of te bloggen.
Danique E.: Ik loop weleens tegen een writer’s block aan. Maar dit komt denk ik omdat ik echt zó vaak aan het schrijven ben. Niet alleen voor Adorable Books, ook voor mijn andere blog en voor mijn opleiding (journalistiek). Dus soms kom ik wel even in de knel.
Tedje: Ik heb eigenlijk nooit echt last van een bloggers block. Ik heb eerder last van tijdsgebrek, haha!

2. Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Danique V.: Ontzettend frustrerend! Dan gaan mijn vingers heen en weer boven mijn toetsenbord, maar tik ik niks in. Argh!
Yara: Gefrustreerd. Ik wil schrijven, maar het lukt niet. Zo vervelend.
Danique E.: Geïrriteerd. Vooral als je veel wil schrijven, maar het niet lukt.
Tedje: Stom! Gelukkig heb ik hier bijna nooit last van. Als het voorkomt, ga ik even foto’s maken of een rondje wandelen en dan lukt het altijd wel weer!

3. Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Yara: Ik zorg altijd voor een to-do lijst, en ik stel daarbij ook een tijdslimiet. Zo moet ik bijvoorbeeld een artikel binnen een uur schrijven.
Danique V.: To-do lijstjes zoals Yara. Verder ben ik eigenlijk snel afgeleid en kan het uitwerken daardoor iets langer duren.
Danique E.: Ik maak net als Yara gebruik van to-do lijstjes. Dit werkt zo goed!
Tedje: Zorgen dat ik genoeg heb gegeten, daar krijg ik energie van! En verder werk ik ook altijd met to-do lijstjes, net als Yara en Danique.

4. Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Danique V.: In mijn eentje brainstorm ik eigenlijk door ergens heen te gaan. In Amsterdam krijg ik bijvoorbeeld altijd inspiratie!
Yara: Als ik écht niets meer weet, ga ik video’s kijken op YouTube. Daar haal ik zoveel inspiratie uit. Mijn TBR artikelen zijn daar een voorbeeld van, die zijn voortgekomen uit de video’s van bekende BookTubers.
Danique E.: Door samen te brainstormen met de andere meiden van Adorable Books.
Tedje: Ik hou eigenlijk nooit brainstormsessies in mijn eentje. Vaak doen we wel zoiets in onze Adorable Books groepsapp of als we elkaar in real life zien.

5. Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Danique V.: Ja! Ik zet altijd muziek op als ik aan het schrijven ben.
Yara: Ik moet écht geen muziek op hebben als ik ga bloggen, dat leidt me zo af.
Danique E.: Ik heb juist altijd muziek op als ik blogjes typ! Dat vind ik veel gezelliger.
Tedje: Nee. Ik luister eigenlijk nooit muziek als ik aan het schrijven ben, dan ga ik typen wat ik hoor. Als ik foto’s aan het maken ben, zet ik wel muziek op.

6. Waar ontstaan de beste ideeën?
Danique V.: Als we samen zijn. Of dat nou via WhatsApp of real life is.
Yara: Imagine this: 10 uur ’s avonds, iedereen van de redactie online op WhatsApp en één groot kippenhok. Iedereen geeft input, en het begint te rollen. Van het een komt het ander, en vervolgens hebben we een briljant idee.
Danique E.: Als we bij elkaar staan. Mijn eigen ideeën komen altijd op de meest rare plekken. Onder de douche of in de stoel van de tandarts of zo.
Tedje: Als we met z’n vieren bij elkaar zijn. Een keer in de zoveel tijd gaan we uiteten en nemen we een notitieblok mee. Dan is het tijd om te brainstormen! Alles wat in ons opkomt schrijven we op en daar ontstaan de beste ideeën.

7. In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Danique V.: Thuis op mijn kamertje in Utrecht. Soms krijg ik ook hele fijne ideeën in de trein.
Yara: Ik werk het liefste thuis aan mijn eettafel. Die is alleen veel te klein, dus als ik thuis werk met mijn vriend dan is het vaak eerst gedoe om ruimte te maken en deze te behouden. Thuis werk ik het meest gefocust.
Danique E.: Ik werk aan mijn bureau, die leuk aangekleed is!
Tedje: Ik werk nooit echt in inspirerende omgevingen. Het liefst zou ik antwoorden: op vakantie waar ik alle tijd heb om te lezen, maar dat is niet echt reëel. Een saai antwoord dus: achter mijn trouwe MacBook.

8. Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Danique V.: Als ik het niet weet dan vraag ik altijd de meiden om hulp! Zij zijn eigenlijk altijd de redders in nood.
Yara: Als ik er écht even niet meer uit kom dan bel ik mijn vriend. Hij heeft altijd van die bizarre ideeën waarvan ik denk ‘hoe ben je daar nou opgenomen?’.. Meestal heb ik ondertussen Tedje, Danique V. en Danique E. al een berichtje gestuurd en dan komt het altijd wel weer goed.
Danique E.: Nee, dan vraag ik de anderen om hulp!
Tedje: Nope. Als ik het even niet weet, vraag ik om hulp bij Yara, en de twee Daniques.

Adorable Books is een Nederlandse boekenblog vol met recensies, nieuwtjes en tips. Op deze site recenseren vier meiden (Danique E., Danique V., Yara en Tedje) allerlei soorten boeken en films: van Young Adult tot romans en van literair werk tot chicklits!

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.