Boekrecensies,  Young adult

Blauwe maan (De onsterfelijken #2) – Alyson Noël

Blauwe maanTitel: Blauwe maan
Auteur: Alyson Noël
Verschenen: September 2011
Pagina’s: 320
Uitgever: Sijthoff

Net nu Ever meer ontdekt over haar nieuwe gaven als een onsterfelijke en haar geliefde Damen haar inwijdt in die duistere, verleidelijke wereld, gebeurt er iets vreemds met hem. Terwijl Evers krachten groeien, worden Damens krachten juist zwakker. Hij wordt geveld door een mysterieuze ziekte die niet alleen zijn geheugen en identiteit, maar zelfs zijn leven in gevaar brengt. In een wanhopige poging hem te redden, reist Ever naar de geheimzinnige wereld die Zomerland heet. Daar ontdekt ze niet alleen de geheimen uit Damens verleden: de afschuwelijke, pijnlijke geschiedenis die hij liever voor zichzelf houdt, maar ook een eeuwenoud document dat uitlegt hoe ze in de tijd kan reizen.

Klik hier voor de recensie van deel 1, Evermore

‘Blauwe maan heb je in een ruk uitgelezen’

Wat ik erg jammer vind is dat de achterkant van het boek vrijwel alles al voorspelt wat er in het boek voorkomt. Zelfs de laatste zin (die ik hier heb weggelaten) voorspelt het laatste deel van het boek al. Dat zijn dingen die ik altijd zo jammer vind!

Naast dat vond ik het boek echt heerlijk om te lezen. Blauwe Maan leest zo makkelijk weg, ik had het boek in anderhalve dag uit! Het verhaal blijft boeiend, toch is het erg jammer dat net als het echt ontzettend spannend begint te worden en je denkt dat Ever het op een super ‘vette’ manier gaat oplossen, ze het nogal kinderachtig en simpel oplost. Alsof de schrijfster geen fantasie meer had en het dus maar op die manier deed. Een groot minpunt van dit boek. Daarna loopt de spanning wel weer erg hoog op. De laatste 50 bladzijdes heb ik in een ruk uitgelezen zonder ook maar een moment iets anders te doen of om op te kijken van mijn boek. Blauwe maan een goed vervolg op deel 1, al zaten er een paar kleine minpuntjes in het verhaal.

Rating: 3,5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *