Binnenkort: November 2015
Binnenkort

Binnenkort: november 2015

large
Wow, wat komen er een hoop nieuwe boeken uit deze maand zeg! Ik bleef mijn ogen maar uitkijken met alle mooie pareltjes die zullen verschijnen. Een kleine selectie maken was nogal lastig, dus de lijst is iets langer geworden dan normaal.

November 1
Vervolgd en Onderdrukt (De kruisdraagster #1) – Lydia Schwarz (verwacht 3 november 2015) €19,99
Anna woont in de perfecte wereld. Vrijheid, gerechtigheid, tolerantie en vrede zijn in het Europa van de 22e eeuw werkelijkheid geworden. Door een uitgebreid systeem leeft iedereen het volmaakte leven, zonder ziekte en werkloosheid. Alle landen werken samen en oorlogen zijn verleden tijd. Voor iedereen wordt gezorgd, ieders identiteit is bekend en ieders schreden worden gevolgd. Maar Anna is niet hetzelfde als de mensen om haar heen. Niemand weet dat zij met gevaar voor eigen leven thuis een groot geheim bewaart.

Zielsverbond – E. Le Noire (verwacht 12 november 2015) €22,95
Lily wordt wakker in het ziekenhuis. Het enige wat ze zich nog herinnert, is dat ze net verhuisd is en in een bar werkt. Nadat ze ontslagen is uit het ziekenhuis, blijkt echter dat ze al drie maanden op haar nieuwe adres woont. Het is een merkwaardig huis waar vreemde dingen gebeuren. De televisie en de lampen gaan vanzelf aan en uit en ze heeft vreemde dromen over een aantrekkelijke man. Ze ontmoet Sam, die vervolgens verdwijnt. Dan ontmoet ze Vince, die ook verdwijnt. En dan wordt Kevin, een vriend van haar, vermoord. Wanneer ze vervolgens Vayo ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Maar Vayo’s familie is nogal merkwaardig en Lily’s familie wil niet dat ze met Vayo omgaat. Wat voor geheimen houden ze verborgen voor Lily? En zal Vayo bij haar blijven of overkomt hem ook iets ergs?

Losgelaten – M.G Reyes (verwacht 3 november 2015) €15,00
Schandaal, roddels, liefde… en moord. En niemand om de rotzooi op te ruimen. Zes tieners gaan om uiteenlopende redenen samen in een luxe strandhuis aan Venice Beach wonen. Zonder bemoeizuchtige ouders of andere volwassenen. De bad boy, het brave meisje, de diva, de ritselaar, de rockbitch en de hacker. Maar hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze hebben allemaal zo hun geheimen… Niet iedereen is wie hij lijkt te zijn. Een van hen is getuige geweest van een moord, een van hen zou een moordenaar kunnen zijn en een van hen bespioneert de anderen… Vrijheid heeft altijd een prijs Let’s get party, is hun motto, maar als een van hen wordt gearresteerd, komt ieders vrijheid op het spel te staan. De waarheid komt altijd uit. Hoe ver is iedereen bereid te gaan om zijn geheim te bewaren?

November 2
Donker getij (Waterfire Saga #3) Jennifer Donnelly (verwacht 5 november 2015) €18,99
Eens was ze een verloren prinses, maar nu is Serafina de zelfverzekerde leider van de Black Fin Resistance. Terwijl ze werkt aan het saboteren van haar vijand en het werven van bondgenoten,worden haar vrienden geconfronteerd met hun eigen uitdagingen.
Ling wordt gedeporteerd naar een gevangeniskamp; Becca ontdekt een beschamend geheim. Ava kan niet terug naar huis, omdat de doodrijders wachten op haar komst. En het wordt steeds moeilijker voor Serafina’s verloofde Mahdi om de schijn op te houden dat hij verliefd is op Lucia Volerno. Als Lucia’s ouders achterdochtig worden, is zijn leven – en alle hoop voor Serafina – voorbij.

De ijzeren prinses (De helse creaties #3) – Cassandra Clare (verwacht 5 november 2015) €19,99
Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.
Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will – de twee jongens die het meest van haar houden – er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?

List & Leugens (De Kraaien #1) – Leigh Bardugo (verwacht 9 november 2015) €19,99
Het nieuwe boek van Leigh Bardugo speelt zich weer af in de Grisha-wereld, ditmaal in Ketterdam. In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in z’n eentje… Kaz verzamelt een team om zich heen dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zooitje lijkt: een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion en een Hartenwringer. Hun reis leidt dwars door vijandig Fjerda en de zes worden niet alleen belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. En tussendoor moeten ze proberen om elkaar niet te vermoorden.

November 3
Kascha – Anne Charlotte Voorhoeve (verwacht 10 november 2015) €17,99
Kascha heeft heimwee. Sinds ze met haar Sinti-familie naar een stad in Noord-Duitsland is verhuisd, stapelen de problemen zich op. Waarom mogen haar klasgenoten haar niet? Waarom storen de buren zich aan haar familie? En er zijn niet alleen problemen op school en met de buurt. Haar zus wil van huis weglopen en haar grootvader ligt op sterven. Dan komt er een hevige sneeuwstorm en verandert alles. Noord-Duitsland wordt van de rest van de wereld afgesloten. Niets blijft zoals het is en Kascha beleeft een waar wonder.

De sleutel (Engelfors) – Sara B Elfgren en Mats Strandberg (verwacht 17 november 2015) €17,50
Deel 1 van het langverwachte sluitstuk van de Engelsfors-trilogie
Het is een maand na de tragedie op het Engelsfors Gymnasium. De Uitverkorenen hebben nog geen tijd gehad te herstellen als hun wereld opnieuw op zijn kop wordt gezet. Vragen worden beantwoord, geheimen worden prijsgegeven, en loyaliteiten worden getest… De tijd dringt en uiteindelijk kunnen de Uitverkorenen slechts van één ding op aan: alles zal veranderen. Dodelijke spanning in Engelsfors…
De sleutel – het begin is het eerste deel van het omvangrijke, bloedspannende slot van de Engelsforstrilogie, de thrillersensatie voor jongeren waarvan in Zweden een miljoen exemplaren over de toonbank gingen.

De nieuwe orde (Overlevers #2) – Chris Weitz (verwacht 17 november 2015) €16,99
Ze dachten dat zij de enige overlevenden waren…
Door een mysterieuze Ziekte zijn alle volwassenen en kinderen weggevaagd. Alleen tieners hebben het overleefd. Dachten ze… Na hun hachelijke avontuur op zoek naar een geneesmiddel tegen de Ziekte, raken Donna en Jefferson gescheiden. Jefferson gaat hoopvol terug naar New York met een remedie tegen de Ziekte; Donna belandt in Engeland en komt terecht in een onvoorstelbare nieuwe wereld. Lukt het hun elkaar terug te vinden? En kunnen ze een nog grotere ramp dan de Ziekte voorkomen?

november 4
Girl online on tour – Zoe Sugg (verwacht 20 november 2015) €16,99
Dit najaar verschijnt het tweede boek van online celebrity Zoe Sugg. AKA Zoella. Haar eerste boek Girl Online (januari 2015) is wereldwijd een groot succes. Zoe beschrijft in haar boeken het leven van een blogster die blogt over jongens, schooldrama’s, vriendinnen, familie en de minder leuke momenten in haar leven. Het is niet autobiografisch, maar Zoe weet natuurlijk als geen ander waar ze het over heeft.

Liefdesbrieven Aan De Sterren – Ava Dellaira (verwacht 23 november 2015) €17,99
Het begint allemaal met een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon…
Laurel kiest voor Kurt Cobain, omdat haar zus May gek was op zijn muziek. Net als May stierf hij jong. Na die eerste brief schrijft Laurel er nog veel meer aan dode sterren. Ze vertelt over haar leven op school, haar eerste verliefdheid en het verdriet om de dood van haar zus. Maar hoe kun je rouwen om iemand die je nog niet hebt vergeven voor wat zij heeft gedaan?

Wolfsroedel – Floortje Zwigtman (verwacht 25 november 2015) €12,50
Het was opwindend niet langer een mens te hoeven zijn en je aan de regels van de mensen te moeten houden. Het moorden maakte je vrij van alle wetten en geboden. (…) Met een dolk of boog in je hand was je machtig. Je besliste over leven en dood.
Roemenië, eind negentiende eeuw. Vulpe, Alexandru en Ion ontvluchten hun saaie dorp, op zoek naar avontuur. Ze sluiten zich aan bij de roversbende van Vulpes broer. Bij een verlaten klooster ontdekken ze het graf van prins Vlad Tepes, ook wel bekend als Dracula. Kort daarna duikt er een schaapherder op, die vertelt over oorlogen uit een bloederig verleden. De jongens raken in de ban van zijn gruwelverhalen en laten zich meeslepen in een spiraal van geweld. Ver weg van het dorp met zijn regels en beschaving verworden ze tot wolven…

november 5
Faking it – Cora Carmack (verwacht 10 november 2015) €15,00
Max heeft een probleempje. Haar ouders willen langskomen en verwachten de ideale schoonzoon te ontmoeten, niet haar ietwat ruige vriendje die in een band speelt en een grote tattoo in zijn nek heeft. Ze vreest dat haar ouders gaan ontdekken dat ze al een tijdje niet meer eerlijk is geweest en hun financiële steun zullen intrekken. Maar dan ontmoet ze Cade. Cade is net naar Philadelphia verhuisd en probeert zijn acteercarrière van de grond te krijgen. Max krijgt Cade zo ver dat hij zolang haar ouders in de stad zijn zal doen of hij haar vriendje is. Alleen hadden ze er geen moment op gerekend dat Cade haar ouders met zijn charme en zijn acteertalent zo volledig voor zich zou innemen! Nu willen ze absoluut dat hij met kerst komt logeren. En hoe langer ze doen alsof, des te echter het allemaal lijkt…

Een bijzonder jaar – Lori Nelson Spielman (verwacht 5 november 2015) €17,50
Als haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen.
Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Een week in Parijs – Jojo Moyes (verwacht 10 november 2015) €4,99
‘Een week in Parijs’ is een heerlijke, korte roman over Sophie en Liv, de hoofdrolspelers uit Jojo Moyes’ ‘Portret van een vrouw’. Twee vrouwen beleven een eeuw na elkaar hun wittebroodsweken in Parijs – maar hun tijd daar blijkt niet zo romantisch als de setting zou doen vermoeden… In het Parijs van de belle époque brengt Sophie de eerste romantische weken na hun trouwen door met haar geliefde, de schilder Édouard Lefèvre. Het is een opwindende tijd, hoewel het leven aan de zijde van een arme kunstenaar ook zijn schaduwkanten kent… Meer dan een eeuw later komen Liv en David aan in Parijs voor hun huwelijksreis. De stad is prachtig, maar de romantiek is ver te zoeken, vooral doordat Liv steeds alleen is omdat David de ene zakelijke afspraak na de andere heeft. Heeft Liv de fout van haar leven gemaakt?

november 6
Stuk van jou – Sophie Jackson (verwacht 10 november 2015) €18,99
Sophie Jackson geeft de term ‘badboy’ een nieuwe betekenis in Stuk van jou. Wesley Carter is namelijk geen gewone badboy. Nee, we hebben het hier over een crimineel. Al voor hij meerderjarig was, wist hij hoe een gevangenis er vanbinnen uitzag. Maar één ding heeft hij nog nooit meegemaakt: verliefdheid. Dus wanneer Kat Lane Engelse les komt geven in de New Yorkse gevangenis waar hij zit, raakt hij behoorlijk in de war – net als zij. Want hun verboden gevoelens voor elkaar zijn onmogelijk te negeren.

Lief en leed – Sandra Berg (verwacht 10 november 2015) €17,95
Lief en Leed is het vierde – ook zelfstandig te lezen – deel van een succesvolle reeks romans die zich afspelen in het Zweedse Grand Hotel Victoria, waar het een komen en gaan is van gasten.
Wat bezielt de 78-jarige Birgitta als ze de allerduurste suite van het super-de-luxe Grand Hotel Victoria boekt? Wie is de geheimzinnige man die zichzelf Eric noemt? En wat verbergt Elisabeth, de jonge vrouw die de aandacht trekt van de knappe zakenman MacKillan?
De nieuwe gasten van Grand Hotel Victoria roepen veel vragen op, maar ook de personeelsleden hebben de nodige problemen.
Gelukkig is er daarnaast genoeg te lachen in het chique hotel…

Grijze Magie (Kate Prospero #1) – Jaye Wells (verwacht 3 november 2015) €17,99
In een maatschappij waarin magie even verslavend is als drugs, probeert de 28-jarige Kate Prospero makers en verspreiders van illegale ‘grijze’ magie achter de tralies te krijgen. Zelf kent ze die wereld maar al te goed: ze groeide op als het nichtje van een van de kartelbazen.
Een nieuwe variant van grijze magie die tot moorden aanzet, betekent voor Kate de carrièrestap waar ze lang op heeft gewacht, maar als haar ex-vriend een van de verdachten blijkt te zijn zal ze haar relatie met hem en met grijze magie opnieuw moeten definiëren.

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Jet november 1, 2015 at 17:02

  De Engelsfors trilogie lijkt me erg leuk!!

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale november 1, 2015 at 18:09

  Oh wat een geweldige boeken!! Ik kijk zó uit naar De Sleutel, daar wacht ik serieus al twee jaar op. 😛

 • Reply Gerrianne november 1, 2015 at 22:19

  Ben ik even blij dat ik nog wat boekenbonnen heb!
  Ben erg benieuwd naar de IJzeren prinses. Deel 1 en 2 van de serie heb ik een hele tijd terug in het Engels gelezen.
  De nieuwe Leigh Bardugo zet ik ook op mijn lijstje 🙂

 • Reply Linda november 2, 2015 at 08:57

  Stuk van jou heb ik hier ook liggen. Ik kijk vooral énorm uit naar het nieuwe boek van David Baldacci (uit de Will Robie serie) dat over een paar dagen uitkomt.

 • Reply Sophie november 2, 2015 at 12:50

  Ah er zitten een aantal hele leuke boeken tussen aan het verhaal te lezen!

 • Reply hetboekenik november 3, 2015 at 09:44

  Het is weer een leuke lijst nieuwe boeken!

 • Reply Esther november 4, 2015 at 16:26

  Er zitten echt hele leuke bij! 🙂

 • Reply Gerrianne november 7, 2015 at 17:34

  Faking it lijkt me echt leuk! List en leugens natuurlijk ook, helemaal nu ik net vorige maand heb meegedaan met de Grisha read-a-long van Blossom Books.

 • Leave a Reply