Verwachte boeken maart 2015
Binnenkort

Binnenkort: Maart 2015

Maart is aangebroken. Het begin van de derde maand van het jaar, het begin van de lente en het begin van nieuwe boeken. Hier staan een aantal boeken die deze maand zullen uitkomen voor jou op een rijtje.

1
Ijzerlegendes – Julie Kagawa (verwacht 19 maart 2015) €9,95
Alle tussenverhalen van The Iron Fey in één boek gebundeld.

Gevaarlijke fae, wonderlijke wezens, actie, spanning, humor en… een tijdloze liefde. Dat is de wereld van The Iron Fey. Nadat Meghan aan de dodelijke IJzerfae is ontsnapt, moet ze haar belofte aan Ash inlossen. Voordat ze naar het ijzige Winterhof afreizen, wil ze nog één ding doen. Iets waarmee ze per ongeluk de aandacht trekt van een oeroud en levensgevaarlijk wezen. Of Meghan en Ash ooit aankomen in het Winterrijk, lees je in De overtocht – winter. In De overtocht – zomer is Puck de enige die Ash kan helpen om in het hol van de leeuw, het Zomerhof, te komen. Dat doet hij dus, maar of hij de neiging kan weerstaan om zijn rivaal een enorme streek te leveren, is nog maar de vraag. Wanneer Meghan in De voorspelling naar Elysium gaat, een belangrijke bijeenkomst van alle hoven, heeft ze het idee dat alles goed is gekomen. Dan doet een orakel haar een duistere voorspelling die alles verandert… Alle fantastische avonturen van Meghan, Ash en Puck in één bundel plus een onmisbare survivalgids voor de wereld van de fae!

Ik geef je de zon – Jandy Nelson (verwacht 16 maart 2015) €18,99
Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

De prins en de lijfwacht – Kiera Cass (verwacht 13 maart 2015) €12,99
Het succes van de Selection-serie gaat door!
In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie. Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

2

The pointless book – Alfie Deyes (verwacht 5 maart 2015) €9,99
Het YA-antwoord op het succesvolle Wreck this journal
The Pointless Book is een geweldig dagboek boordevol vrolijke grappen, uitdagingen en andere onzinnigheden. Bak een cake in een mok, doe mee aan een wedstrijdje ‘mensen kijken’, maak een tijdcapsule, scheur een bladzijde uit om iemand een liefdesbrief te schrijven en leer origami maken. Volledig geïllustreerd en voorzien van een scala aan spelletjes, activiteiten en streken, nodigt Alfie Deyes je in The Pointless Book uit om net als zijn online volgers dit dagboek van zinloosheid te voltooien en vrijwel niets met trots te doen.

Ga voor mij – J. Lynn (verwacht 10 maart 2015) €14,99
De negentienjarige Teresa droomt van een carrière als danseres, maar door een blessure moet ze die droom even on hold zetten. Totdat haar been weer beter is gaat ze naar de universiteit waar haar broer Cam op zit. En hij is niet de enige: ook Jase, met wie ze ooit een verboden kus deelde waar ze graag aan terugdenkt, studeert hier. Meteen als ze hem weer ziet valt ze voor hem, maar hij houdt de boot af. Ze begrijpt niet waarom en dat frustreert haar, want zij kan zich nog moeilijker over hem heen zetten dan over haar blessure. En dat zegt wat.

Joodse buren – Maria Boonzaaijer (verwacht 16 maart 2015) €19.99
Amsterdam 1943. Op een zondagmorgen snelt Josefien Langeveldt, moeder van acht kinderen, met haar doodzieke baby Lise naar de huisarts. Onderweg stuit ze op een razzia. Een radeloze jonge vrouw probeert haar zuigeling in Josefiens armen te leggen: ‘Red mijn dochtertje!’
Josefien vlucht in paniek weg. Haar weigering om te helpen blijft Josefien achtervolgen tot ver na de oorlog, als er beneden haar Joodse buren komen wonen.

3

De jongen die ontsnapte – Lindsay Hawdon (verwacht 30 maart 2015) €17,99
Oostenrijk, 1942. De achtjarige Jakob rent op stoffen schoenen het bos in. In de ene hand houdt hij een steen geklemd, in de andere een kistje. Zijn ouders zijn zojuist voor zijn ogen neergeschoten door Duitse soldaten. Jakobs vaders was van Roma- en Jenische afkomst – een zigeuner dus. Een volk dat onder het naziregime genadeloos wordt vervolgd. Jakob overleeft, maar in zijn hart bewaart hij een verschrikkelijk geheim.

Verdwenen zusjes – Laura Lippman (verwacht 10 maart 2015) €10,00
Waarom weigert ze te praten over haar zus?
Dertig jaar geleden verdwenen de zusjes Bethany uit een druk winkelcentrum in Baltimore. Het onderzoek leverde niets op en hun lichamen zijn nooit gevonden; al wat rest zijn pijnlijke vragen.
Nu beweert een verward verkeersslachtoffer dat zij Heather Bethany is, het jongste zusje. Er is geen spoor van bewijs voor haar verhaal en geen van haar met tegenzin gegeven aanwijzingen levert iets op. Ze laat niets los over het lot van haar zus. En toch weet ze beslist meer van die verschrikkelijke dag. Ze noemt één detail dat niemand anders kan weten…

Ongemerkt (het legioen #2) – Kami Garcia (verwacht 15 maart 2015) €19,99
Kennedy Waters leeft in een wereld waarin geesten geheimen bewaren en doden moorden plegen. Wanneer ze per
ongeluk een wraakzuchtig demon heeft vrijgelaten, moet ze hem met de vier andere leden van het Legioen van de
Zwarte Duif zien te verslaan. Intussen leert ze meer over het Legioen en de Illuminati. Alle leden, op Kennedy na, hebben een merkteken, die samen een zegel vormen. Tijdens de jacht op de demon kan Kennedy niet langer de
vraag die ze het meest vreest uit de weg gaan: waarom is zij nog steeds ongemerkt?

4

Lijfstraf – Elle van den Bogaart (verwacht 17 maart 2015) €14,90
“Hij kan het bijna niet geloven. Vanavond is ze helemaal van hem. Hij wist wel dat ze uiteindelijk weer voor zijn charmes zou vallen. Haar relatie met Bowie was gewoon een grote leugen. Bowie, die loser met zijn homotrekjes. Met hem rekent hij later nog wel af.”
Fleur, Bowie en Rem zitten bij elkaar in de klas. Fleur heeft kort een relatie gehad met Rem, maar ze heeft het uitgemaakt. Rem is daar nog steeds niet overheen. Dat Fleur bovendien beste vrienden is met Bowie maakt het nog onverdraaglijker. Hij heeft een hekel aan Bowie en grijpt elke gelegenheid aan om hem weg te zetten als homo. En Bowie zelf? Hij voert behalve strijd met Rem ook strijd met zichzelf. Heeft Rem gelijk? Maar waarom voelt hij zich dan zo goed bij Fleur?

Wolfsbloed (de laatste wachter #2) – Alexandra Penrhyn Lowe (verwacht 17 maart 2015) €15,00
Eveline is in levensgevaar. Haar ontwaakte Wachtergave maakt haar een prooi voor demonen en de Broeders van Belial. Ze moet haar oude leven opgeven, weg van haar beste vriendin Cleo en haar grote liefde Azer.
Ze belandt in een Wachterhuis in Parijs, maar hoort ze daar wel thuis? Want Eveline kan niet vechten, niet doden en ze mist de vernietigende Wachterkracht waar Wachters mee geboren worden.
Toch moet ze de strijd aangaan – het is haar enige kans om haar moeder te bevrijden uit de klauwen van de duivelse Broeders. Maar de prijs voor Evelines gevecht wordt betaald in bloed.

Welke van deze boeken lijkt jou wel wat?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jacoline maart 1, 2015 at 08:09

  De IJzerlegendes en Ongemerkt staan op mijn verlanglijstje.

 • Reply Anneke maart 1, 2015 at 09:35

  Wolfsbloed! Ik heb hier zo lang opgewacht.

  • Reply Danique V. maart 1, 2015 at 10:39

   Ja, ein-de-lijk!!!! Haha.

 • Reply Madelon maart 1, 2015 at 09:36

  Ondertussen ben ik wel echt enorm benieuwd geworden naar Ik geef je de zon!!!

 • Reply Monica maart 1, 2015 at 11:57

  Oh ik heb zo’n zin in De IJzerlegendes en De Prins en de Lijfwacht 🙂 maar ik moet zeggen dat ik nu dat nieuwe boek van J Lynn zie, en die lijkt me ook wel leuk! Ik vind haar boeken heerlijk:)

 • Reply beautifulday4makeup maart 1, 2015 at 14:28

  Ik ben al benieuwd naar de reviews, zeker die van het boek van Kiera Cass ;). Ik heb ze hier ook al klaarliggen

 • Reply Annelies maart 1, 2015 at 19:18

  Ik geef je de zon wil ik ook wel graag lezen.

 • Reply Sanne maart 1, 2015 at 20:21

  Ik ben vrijdag begonnen in de arc van Ik geef je de Zon en ik hou van de schrijfstijl tot nu toe.

 • Leave a Reply