Boeken

Binnenkort: juli 2015

Juli is al weer aangebroken. Deze maand komen er weer een paar leuke boeken uit. De leukste heb ik voor jullie op een rijtje gezet!

1

De stem van de zee – Mara Li (verwacht 1 juli 2015) €14,95
Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm verlaat ze haar vissersdorp om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. In een continent waar de Zwarte Griep steeds meer mensen het leven kost, reist Nimue haar familiegeschiedenis achterna in de hoop dat het zal leiden naar hun moeder. Tijdens haar tocht vertoont een in flarden mist gehulde gestalte zich steeds weer aan haar. Waarom wordt ze door hem achtervolgd? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

Niet te filmen – Sophie Kinsella (15 juli 2015) €17,50
Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Sophie Kinsella schreef een inspirerende jeugdroman waarin vriendschap, romantiek en humor de weg naar herstel zijn voor een meisje dat te kampen heeft met fobieën. Ze wordt daarbij geholpen – en soms gehinderd – door haar chaotische familieleden.

Ijs en steen – Victoria Scott (15 juli 2015) €17,50
Het tweede deel in de serie.

2

Pupil – Julie Kagawa (verwacht 9 juli 2015) €15,00
Een geheim genootschap en een verboden liefde…
Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.
Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

De blauwe diamant – Jennifer Donnelly (verwacht 3 juli 2015) €18,99
In dit spannende vervolg op Deep Blue zetten Serafina en haar vriendinnen de zoektocht voort naar de magische talismans van de Zes Die Heersten. Het aloude kwaad dat Atlantis ooit vernietigde, waart weer rond en alleen de zes meerminnen – Serafina, Neela, Ling, Ava, Becca en Astrid – kunnen het verslaan.
Serafina gelooft dat haar talisman begraven ligt in een oud scheepswrak. Als ze op onderzoek is naar de locatie van het wrak, wordt ze bijna ontdekt door een patrouille van de ruiters des doods, waarvan de leider een oude bekende is… De pijn die ze voelt als ze ontdekt dat hij haar heeft bedrogen en nu met de vijand heult, is hartverscheurend.
Neela reist naar Matali om haar ouders te waarschuwen voor het dreigende onheil. Ze geloven haar niet en sluiten Neela op in haar kamer. Ze ontsnapt echter en reist naar Kandina, om te proberen haar talisman uit de klauwen van de angstaanjagende scheermesdraken te halen. Met moed en listigheid, waarvan ze niet wisten dat ze die in zich hadden, trotseren ze de – soms zelfs dodelijke – gevaren die hen bedreigen. Om vervolgens te worden geconfronteerd met een verraad, zo overweldigend als een vloedgolf.

Ik ook met jou – Conny Regard (verwacht 14 juli 2015) €14,99
Op de vlucht voor een irritante aanbidder ontmoet Angel op de verjaardag van haar broer Tony een bijzonder leuke man. Angel weet alleen niet wie hij is en ook niet dat haar broer er alles aan doet om dat zo te houden. Tot Angel hem opnieuw tegenkomt en ze elkaars ware identiteit ontdekken. Angel zou Angel niet zijn als zij het daarbij liet zitten. Ze besluit hem een lesje te leren… op z’n Italiaans!

Een klein deel van de boeken die deze maand zullen uitkomen. Naar welke boeken kijk jij uit?

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Emmy juli 1, 2015 at 07:13

  Pupil! Ik hoop dat het een mooie hardcover wordt, net als de Engelse.

 • Reply Jacoline juli 1, 2015 at 09:51

  Ik ben benieuwd naar De Stem van de Zee en ook wel naar Pupil, maar ik heb nog geen enkel boek van Julie Kagawa gelezen en er wel veel in mijn boekenkast staan, dus moet ik daar eerst maar in beginnen.

 • Reply beautifulday4makeup juli 1, 2015 at 09:53

  Daar lijken mij enkele interessante verhalen tussen te zitten

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale juli 1, 2015 at 10:56

  Oooh ik ben zo benieuwd naar de blauwe diamant. Die cover is om te huilen zo mooi, dus dat belooft hopelijk veel goeds voor de inhoud van het boek!

 • Reply Noa juli 1, 2015 at 18:20

  Hmm… ik zou die van Sophie Kinsella graag willen lezen. Even wachten totdat hij in de bieb komt!

 • Reply Esther juli 1, 2015 at 19:08

  Ik heb even geen boeken die uitkomen in juli, die ik graag wil hebben. 🙁

 • Reply Madelon juli 2, 2015 at 10:55

  Ik kijk echt enorm uit naar Pupil!!

 • Reply G juli 3, 2015 at 21:57

  Ik ben echt heel benieuwd naar het eerste YA boek van Sophie Kinsella, ze is een van mijn favoriete schrijfsters!

 • Leave a Reply