Binnenkort

Binnenkort: april 2015

ab

April is aangebroken en het is weer tijd voor een nieuwe maand, vol met nieuwe boeken. Welke pareltjes kan jij deze maand aan jouw boekenkast toevoegen? Je ziet het hier.

1

Waar het licht is – Jennifer Niven (verwacht 13 april 2015) €19,99
Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet. Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus. Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?

Anna & De French Kiss – Stephanie Perkins (verwacht 15 april 2015) €16,99
Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?

De vuurwens (oorlog van wensengevers #1) – Amber Lough (verwacht 16 april 2015) €16,99
Najwa is een djinn, een wensengever. Zij wordt ingezet als spion in de oorlog tegen de mensen. Zayele is een prinses en zal binnenkort moeten trouwen met de prins van Baghdad – iets wat ze koste wat kost wil voorkomen. Wanneer Najwa hoort over deze prinses is haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze wenst zichzelf naar Zayeles karawaan om een glimpje van haar op te vangen en ziet zichzelf. Voor Zayele is de djinn het antwoord op haar gebeden. Ze grijpt Najwa, haar evenbeeld, en gebruikt de krachtigste wens – de vuurwens – om de djinn haar plek te laten innemen. Maar de wens heeft onverwachte gevolgen, zoals de meeste wensen, en Zayele verdwijnt naar de Grotten van de djinns. Nu moeten beide meisjes tussen hun vijanden zien te overleven. Als het bedrog wordt ontdekt , wacht hun een zekere dood. Najwa ontdekt een complot dat haar volk moet uitroeien. Hoe kan zij hen waarschuwen?

2

Door De Zombiespiegel (The White Rabbit Chronicles #2) – Gena Showalter (verwacht 21 april 2015) €15,00
Alice dacht dat ze alles al had meegemaakt, maar helaas… het kan nog erger. Na de laatste zombie-aanval gebeuren er vreemde dingen met haar. Spiegels komen tot leven, ze hoort stemmen die anderen niet schijnen te horen en ze heeft soms de afschuwelijke neiging om iemand aan te vallen. Meer dan ooit heeft ze Cole, haar vriendje, nodig, maar tot overmaat van ramp maakt hij het uit. Sterker nog, hij ontwijkt haar zoveel mogelijk, en het lijkt wel alsof hij iets voor haar verborgen houdt…

De stad van de alchemist (de verborgen universiteit #3) – Natalie Koch (verwacht 7 april 2015) €22,50
In De stad van de alchemist gaat Alexa Westerhof op zoek naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld vernietigen of juist verbeteren? En mag je magie opdringen aan de wereld als die daar beter van wordt? Welk spel spelen Jeremy Crowley en Augustus Fenrick? Samen met haar grootvader en vrienden duikt Alexa in de geschiedenis van geheime Londense genootschappen om een antwoord te vinden op alle vragen en te voorkomen dat Morgensterns theorieën in verkeerde handen vallen. Raadselachtige sterfgevallen zorgen voor onrust in Londen en als er rellen uitbreken, lijken de dagen van de stad geteld. Intussen moet Artemus Jones zich verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen van twintig jaar geleden en zwerft er een dakloze rond die meer te verbergen heeft dan zijn identiteit.

Lekker is dat! – Anne West (verwacht 14 april 2015) €15,00
Sofie heeft een stiekeme relatie met Joost. Hij belooft haar keer op keer dat hij zijn vrouw Charlotte voor haar zal verlaten, maar doet het niet. Dan ontdekt Charlotte zijn affaire. Joost besluit eindelijk te scheiden en vraagt Sofie of ze in de tussentijd even van het toneel wil verdwijnen. Hij weet wel een plek waar ze terechtkan. Vol goede moed vertrekt Sofie naar het Drentse dorp waar Joosts vader een verwaarloosde ijssalon heeft. Sofie ziet in de ijssalon de perfecte afleiding van haar problemen thuis. Er zijn slechts twee obstakels: ten eerste haar totale gebrek aan bedrijfskundig inzicht en ten tweede Charlotte, die ook naar Drenthe komt… om wraak te nemen op Sofie.

3

De grote stilte – John Boyne (verwacht 3 april 2015) €12,99
1972. De jonge Odran Yates gaat in het klooster, omdat zijn moeder hem ervan overtuigd heeft dat het priesterschap zijn roeping is. Hij begint vol ambitie en hoop aan zijn nieuwe ­leven, toegewijd aan zijn studie en open voor nieuwe vriendschappen.
Veertig jaar later staat zijn vertrouwen in de Kerk onder grote druk door de vele onthullingen over misbruik. Vrienden van hem zijn voor het gerecht gesleept, collega’s zijn gevangen­gezet en vele jonge parochianen zijn getekend voor het leven. Odran vermijdt contact met de buitenwereld uit angst voor afkeurende blikken en beledigende opmerkingen. Maar als een familiedrama oude wonden weer openrijt, voelt hij zich gedwongen om de confrontatie aan te gaan en zijn eigen rol in de gebeurtenissen onder ogen te zien.
Het heeft vijftien jaar en twaalf romans geduurd voor John Boyne over zijn vaderland Ierland kon schrijven. Het ­resultaat is een van zijn krachtigste boeken ooit: een ­verhaal over vriendschap en morele moed, en de duistere uithoeken waarin een mens soms terechtkomt.

De lange tocht – Nicholas Sparks (verwacht 3 april 2015) €15,00
Ira Levinson is eenennegentig, heeft een zwakke gezondheid en woont alleen. Als hij na een auto-ongeluk gewond in een verlaten berm ligt en bijna het bewustzijn verliest, verschijnt plotseling zijn overleden vrouw Ruth naast hem. Ira weet dat ze er niet echt is, maar klampt zich vast aan haar herinnering.
Een paar kilometer daarvandaan ontmoet Sophia bij een ­rodeo de jonge cowboy Luke. Hij lijkt in niets op de verwende jochies die ze van school kent; door hem vangt ze een glimp op van een spannende wereld waarin overleven en ­succes ­allesbepalend zijn. Ze worden verliefd en Sophia begint te ­dromen van een gezamenlijke toekomst, maar Luke draagt een groot geheim met zich mee.
Ira en Ruth. Sophia en Luke. Twee stellen die weinig met ­elkaar gemeen hebben en die worden gescheiden door levensjaren en -ervaring. En toch komen hun levens op een onverwachte manier samen…

Op zoek naar geluk (Op zoek naar de ware #3) – Jennifer Probst (verwacht 14 april 2015) €12,50
Genevieve MacKenzie heeft haar leven volledig onder controle. Ze heeft alles wat haar hart begeert, staat op het punt om te trouwen met een charmante arts en is zelf een talentvolle ­chirurg. Maar op haar trouwdag vlucht ze tot haar eigen verrassing weg door het raam van de kerk… waar haar beste vriend haar letterlijk opvangt.
Als Wolfe zijn beste vriendin op haar trouwdag opvangt na een sprong uit het kerkraam, stelt hij geen vragen. Hij maakt dat ze daar samen wegkomen, vastbesloten om op haar te passen en later de waarheid achter haar wanhoopsdaad te achterhalen. Maar als zijn eigen gevoelens meer dan platonisch blijken te zijn, beseft hij dat hij de vriendschap op het spel moet zetten om zijn eigen hart en de vrouw van wie hij houdt te beschermen. Kan de vriendschap tussen Wolfe en Genevieve veranderen in iets diepers – of is het al te laat voor ware liefde?

Op welke boeken ga jij zitten wachten deze maand?

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Rozemarijn april 1, 2015 at 14:35

  Oeh, vooral die eerste spreekt me erg aan! Die komt op mijn lijstje met nog-te-lezen-boeken 🙂

 • Reply Daphne april 1, 2015 at 15:21

  Ik vind het altijd zo fijn dat jullie deze lijstjes maken! Ik zit eigenlijk alleen ECHT te wachten op De Lange Tocht!

 • Reply Wendy april 1, 2015 at 17:50

  Ik ga ook voor “De Lange Tocht”. Is altijd heerlijk wegdromen bij de boeken van Nicholas Sparks!

 • Reply beautifulday4makeup april 1, 2015 at 18:49

  Daar lijken enkele leuke boeken tussen te zitten

 • Reply Iris april 1, 2015 at 18:52

  Oh de Vuurwens gaat zeker op mijn wensenlijstje! Het komt ook nog eens op mijn verjaardag uit, das helemaal een goed voorteken 😀

 • Reply Annelies april 1, 2015 at 20:56

  De nieuwe John Boyne staat zeker op mijn lijstje!

 • Reply Monica april 1, 2015 at 22:33

  Oeh zitten weer veel leuke boeken bij! Ben benieuwd naar Anna en de french Kiss, Alice door de zombiespiegel en derde deel vd verborgen universiteit 🙂

 • Reply tamara april 1, 2015 at 22:58

  Op zoek naar geluk! Kan ik eindelijk weer een complete trilogie in de kast zetten

 • Reply Esther april 2, 2015 at 11:24

  Ik ben echt super benieuwd naar door de zombiespiegel! 🙂

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) april 2, 2015 at 11:30

  Ik ben heel benieuwd naar Waar het licht is! 😀

 • Reply Zwartraafje april 3, 2015 at 12:05

  Voor mij zijn dat ‘De vuurwens’, ‘Door de zombiespiegel’ en ‘Op zoek naar geluk’

 • Leave a Reply