Bewaring - Graham Norton
Boekrecensies,  Roman,  Thriller

Bewaring – Graham Norton

Graham Norton is vooral bekend van zijn eigen talkshow, waarin hij in gesprek gaat met beroemdheden. Een tijdje terug kwam hij met het nieuws dat hij een boek, Bewaring, had geschreven. Nu, een paar maanden later, las ik dat boek uit. Kan hij net zo goed schrijven als presenteren? Of moet hij het maar bij zijn talkshow houden?

Waar gaat Bewaring over?

Duneen is een rustig dorpje, ver genoeg verwijderd van de grote steden om z’n eigen charme te hebben behouden. Onder de inwoners bevindt zich de zwaarmoedige politieagent PJ, die een eenzaam, monotoon leven leidt en van maaltijd naar maaltijd leeft. Tot nu. Wanneer er een duistere ontdekking wordt gedaan op een bouwplaats bij de oude school, worden er lang verzwegen geheimen geopenbaard en komen oude twisten boven water, en blijkt het rustige, ooit onschuldige en in zichzelf gekeerde dorpje een duistere en inhalige kant te hebben.

Bewaring vertelt het verhaal van verschillende personen, maar vooral van de politieagent PJ. Hij leidt een enorm rustig leventje, eet een hoop en wordt door de bevolking van het kleine dorpje niet bepaald serieus genomen. Dat verandert allemaal als er een lijk wordt gevonden in het dorpje. Wie weet wat en wie heeft er iets mee te maken? Het leven van PJ krijgt een hele andere wending.

Dit verhaal toont aan dat niet elke roman zoetsappig hoort te zijn. Hier ontmoeten thriller en roman elkaar voorzichtig. Terwijl het verhaal rustig voortkabbelt, trekt het je tegelijkertijd mee in het mysterie rondom het lijk. Ik vond het heerlijk dat de hoofdpersoon in een boek eens niet de grote held hoeft te zijn met zijn uiterlijk. Dit verhaal toont aan dat het óók anders kan en dat het dat net zo leuk maakt. PJ is een top hoofdpersoon!

Bewaring is een onverwacht goed verhaal!’

In het begin begon ik Graham nog wel te vergelijken met zijn talkshow, maar al snel vergat ik dat hij überhaupt de schrijver van dit boek was. Het begin is even wennen, je moet echt in het boek komen voordat het verhaal je meetrekt. Ben je eenmaal zo ver, dan lees je dit boek ook binnen no-time uit. Ik was erg verrast door de schrijfstijl en eigenlijk het hele boek. Ik had echt nooit verwacht dat deze grappige talkshow man ook daadwerkelijk een boek kon schrijven. Hoewel je niet al te veel moet verwachten, als je een ervaren thriller lezer bent kan het boek wat voorspelbaar zijn, is het erg goed geschreven. De schrijfstijl is lekker luchtig en heerlijk voor een warme zomerdag. Ik heb genoten van dit boek en mocht hij nog een boek uitbrengen zal ik die zeker ook aanschaffen!

 

wat nu

Titel: Bewaring
Auteur: Graham Norton
Verschenen: 11 november 2016
Pagina’s: 272
Uitgever: The House of Books

bol-button

Rating: 3.5/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *