Boekrecensies,  Fantasy

Betoverd (Caster Chronicles #1) – Kami Garcia & Margaret Stohl

betoverdTitel: Betoverd
Auteur: Kami Garcia & Margaret Stohl
Verschenen: 2012
Pagina’s: 528
Uitgever: The House of Books

Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje. Lena en haar familie worden al generaties lang achtervolgd door een vloek. Ethan Wate droomt over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena in Gatlin komt wonen, op het oudste en meest beruchte landgoed in de omgeving, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken hoe en waarom zij zo met elkaar verbonden zijn. Lena doet haar best om de vloek en haar macht geheim te houden. Maar zelfs in een stadje waar nooit iets gebeurt, kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven…


Mening over Betoverd

Dit boek kocht ik zonder dat ik exact wist waar het over ging. De naam deed me denken aan een soort twilight, iets met vampieren. Maar toen ik het boek begon te lezen kwam ik er achter dat het over heksen gaat. Niet zomaar heksen, nee, casters. Het verhaal wordt verteld vanuit de 16-jarige Ethan Wate. Ethan begint verliefd te worden op het nieuwe meisje op school: Lena. De 15-jarige Lena Duchannes is een caster, opgevoed zonder ouders door verschillende familieleden, en op haar 16e verjaardag wordt zij opgeëist. Word Lena Licht of wordt zij een Duistere caster? Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat je mee word genomen in de reis die Lena maakt.

Betoverd is een mega spannend boek, boordevol fantasie en magie

Het mysterie: Wat is Lena? Wat gebeurd er? Je ziet hoe erg zij gepest wordt, en hoe Ethan haar op zoveel mogelijk manieren probeert te beschermen. Hoe Lena’s oom, Macon Ravenwood, de stad op stelten zet… Niet alleen Macon zet de stad op stelten, ook de rest van de familie. De duistere nicht van Lena, Ridley, zet de stad, en Lena, ook aardig op stelten. Maar buiten dat is het antwoord ook heel interessant… Want is Lena nou Duister, of Licht? En waarom wil de familie van Lena niks vertellen over haar ouders? Je wordt mee getrokken in de zoektocht naar Lena. Ik ga er niks over zeggen: Enkel dat je dit mega spannende boek, boordevol met fantasie, magie en liefde moet lezen.

Rating: 5/5

bol-button

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *