Boeken

Bestemming geluk – Aline van Wijnen

Yes! Aline van Wijnen heeft weer een nieuw boek geschreven: Bestemming geluk. Ik was wel weer toe om een leuke feelgood roman te lezen. Hieronder vind je de recensie van Bestemming geluk. 

Waar gaat Bestemming geluk over?

Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd. Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Over de vorige twee boeken die ik heb gelezen van Aline van Wijnen was ik heel erg te spreken, dus ik was razend benieuwd naar Bestemming geluk. In het boek maken we kennis met Melanie, die uit een welgestelde familie komt. Designerkleding en tassen zijn vanzelfsprekend, net als uiteten gaan in de meest chique restaurants met dure wijnen. Ze runt een juwelierszaak, die ze van haar vader heeft overgenomen. Dan gaat ze trouwen met de knappe – en ook rijke – Duke. Maar op de dag van haar bruiloft bedenkt ze zich, en blaast ze alles af. Dit zorgt ervoor dat je niet heel veel sympathiek krijgt voor de welgestelde dame.

Dan maken we kennis met Alex, de koerier die vaak bij Melanie in de winkel komt. Alex is een geheimzinnig personage. Hij komt uit Wit-Rusland en is politiek vluchteling. Al verwart Melanie zijn accent met een Brabants of Vlaams accent, dat vond ik bijzonder. Verder maken we ook kennis met Oliva, de beste vriendin van Melanie. Oliva is schrijfster en behoorlijk gestrest over haar nieuwste boek. Ze is ook gespitst op de recensies van bloggers op Goodreads en Hebban (deze twee kanalen komen wel erg vaak voor in het boek).

Al gauw springt de vonk tussen Melanie en Alex over. Maar de relatie gaat, zoals eigenlijk iedere relatie, niet zonder horten en stoten. Is hun liefde sterk genoeg?

‘Bestemming geluk is een heerlijke feelgood roman!’

Bestemming geluk leest heerlijk weg, en dat komt door de schrijfstijl van Aline van Wijnen. Haar dialogen zijn realistisch en haar karakters zijn interessant. Gaandeweg leer je Melanie steeds beter kennen en ik kan je alvast vertellen: Melanie wordt een stuk sympathieker. En ook Alex maakt een verandering mee in het boek. Kortom: er gebeurt genoeg in deze heerlijke feelgood roman! Wat mij betreft echt een aanrader, want hij leest als een speer!

Benieuwd naar andere boeken van Aline van Wijnen? Lees hier onze recensies! Wil je Bestemming geluk meteen bestellen om te lezen? Klik dan hier! Veel leesplezier!

bestemming geluk

Titel: Bestemming geluk
Auteur: Aline van Wijnen
Verschenen: februari 2020
Pagina’s: 304
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 3,5/5

2 Comments

  • Kelly

    Ik heb hem zelf ook gelezen en ben helaas niet zo’n fan van de schrijfstijl van Aline van Wijnen. Ik vond de personages een beetje vervelend, en dan met name Melanie. Jammer, want verder klonk hij veelbelovend! 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *