Beste boeken 2023
Boeken

De beste boeken van 2023

We hebben in 2023 veel fijne boeken gelezen die op onze favorietenlijst staan. In dit overzicht delen wij als Adorable Books-crew onze favoriete boeken van 2023. Dit zijn de beste boeken van Adorable Books die we in 2023 hebben gelezen!

Beste boeken van 2023

De favoriete boeken van Danique E.

1. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Daar waar de rivierkreeften is een ontzettend populair boek, dat je vast al veel voorbij hebt zien komen. Een prachtig, traag verhaal, over de weg naar volwassenheid, eenzaamheid en een plekje vinden op de aarde. Dit boek is een heel ander soort boek dan ik normaal lees, maar het heeft me zeker verrast. Inmiddels is het boek ook verfilmd en ook de film is een aanrader om te kijken!
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

2. De Italiaanse dochter – Soraya Lane

Een van de fijnste boeken die ik heb gelezen in 2023! Ontsnap mee naar Italië en kom meer te weten over de voorgeschiedenis van Lily. Het boek doet me qua stijl heel erg denken aan De zeven zussen, alleen gaat het in deze serie over zeven dochters die langzaamaan geheimen ontrafelen.
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

3. Zo goed als nieuw – Petra Vollinga

Dit boek is wat ouders maar wat een heerlijke feel good roman van eigen bodem. Ik heb zó genoten van dit boek. Het boek heeft meerdere hoofdpersonages die allemaal iets kopen of verkopen op Marktplaats. Gaandeweg leer je ieder personage steeds beter kennen en hebben ze ieder hun eigen problemen waar ze mee worstelen. Een heerlijk, avontuurlijk boek!
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Favoriete boeken 2023

De favoriete boeken van Danique V.

1. Bewitched – Laura Thalassa (Engels)
At age twenty, Selene Bowers desperately hopes to be accepted into Henbane Coven, an academy for young witches. Since one of the requirements for entry is to connect with her powers via a quest through the wilderness, Selene books a trip to South America. When a nefarious supernatural force tries to drag her plane from the sky, Selene’s magic awakens to save her life―at a cost. Using her powers devours her memories, one by one.
Worse, when Selene braves the jungle and discovers the source of the attack, she finds herself awakening an ancient evil, Memnon the Cursed, who mistakes Selene for his long-dead wife. The wife who betrayed him. Selene manages to escape and begin her studies at Henbane, but when Memnon turns up at the coven and witches are found dead across campus, Selene becomes entangled in a dangerous plot. Accused of the murders on the basis of her memory loss, Selene must rely on Memnon’s help for answers―and his plans for her will change everything.
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

2. A touch of darkness – Scarlett St. Clair
Persephone is de godin van de Lente, maar ze doet haar geboorterecht geen eer aan: bloemen verwelken wanneer zij ze aanraakt. Ze verhuist naar New Athens en hoopt daar een onbezorgd leven te kunnen leiden als doodgewone journalist. Dan ontmoet ze Hades, de god van de Dood. Hij stelt haar voor een onmogelijke keuze: leven creëren in de onderwereld of voor altijd haar vrijheid verliezen. Haar geheimen staan op het punt onthuld te worden wanneer haar gevoelens voor Hades sterker worden…
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

3. Het laatste rijk – Brandon Sanderson
Al duizend jaar regent het as uit de hemel en komt er geen bloem tot bloei. Al duizend jaar leven de skaa in angst en ellende. Want al duizend jaar worden zij onderdrukt door de Opperheer, de onaantastbare Splinter der Oneindigheid, die met ijzeren vuist en absolute macht regeert. Maar als alle hoop verdwenen is, als de mens niet eens meer weet wat hoop is, ontdekt de skaa-halfbloed Kelsier in de helse gevangenis van de Opperheer dat hij beschikt over de mysterieuze gave van de Nevelaars: het vermogen om krachten aan metalen te onttrekken, dat hij kan inzetten om de Opperheer ten val te brengen. Op dat moment is de kiem gelegd voor een titanenconflict, een machtsstrijd van immense omvang die vele levens zal eisen.
Maar Kelsier is vastbesloten, en hij staat niet alleen in zijn streven de Opperheer van de troon te stoten. Onder de Ertsmagiërs van de Nevelaars vindt hij gedreven bondgenoten. En dat niet alleen: zijn levenspad kruist dat van een jonge vrouw, Vin, een wees en net zoals hijzelf een skaa-halfbloed. Bepaald soepel verloopt de eerste kennismaking niet. Vin, door schade en schande wijs geworden, vertrouwt niemand meer. Ook Kelsier niet…
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

De favoriete boeken van Tedje

1. Nu we hier toch zijn van Chantal van Gastel
Dit is by far de fijnste feelgood die ik in lange tijd heb gelezen. Chantal heeft wat mij betreft haar beste boek ooit geschreven. Je blijft geboeid, de dialogen zijn sterk en er wordt uitgebreid te tijd genomen om verhaallijnen uit te werken, omgevingen te beschrijven en meer diepte aan het boek te geven. Dit boek moet je gelezen hebben als je fan bent van feelgood!
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com. 

2. BOX van Camilla Läckberg en Henrik Fexeus
Het tempo zit er goed in en spanning voert de boventoon. Maar ook maatschappelijke thema’s worden aangekaart. Het meest opvallende aan dit boek is de vele details. Voor de een misschien overweldigend tijdens het lezen, voor mij zette dit alleen maar kracht bij. Het boek heeft een ijzersterk plot; dit is een thriller van de bovenste plank die je gelezen moet hebben.
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com. 

3. De tijd van mijn leven – Rosie Mullender 
Dit is het debuut van Rosie Mullender, en een goede ook! Ik ben benieuwd wat ze nog meer in petto heeft. De schrijfstijl is fijn en – zeker als je door de eerste paar hoofdstukken bent – je raast door het boek heen. Het is een luchtige roman, maar Rosie Mullender snijdt ook thema’s als problemen in vriendschap aan. Aanrader!
Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com. 

De favoriete boeken van Yara

1. De troostbibliotheek van Sara Nisha Adams
In de laatste week van 2023 las ik het boek De troostbibliotheek van Sara Nisha Adams. Ik had niet verwacht dat ik nog een 5-sterrenboek zou vinden, kijkend naar mijn leeslijst. Dit boek heeft echt veel impact op me gehad en het is dan ook een enorme tranentrekker. Het verhaal draait om de impact van boeken op mensen die starten met lezen. Echt heel hartverwarmend.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

2. Huis van lucht & adem (Crescent City #2) van Sarah J. Maas
Huis van lucht & adem is onderdeel van de Crescent City serie, een Urban Fantasy serie die bizar goed in elkaar steekt. Ieder element uit de fantasywereld komt er in voor. Geweldig, vind ik het. In boek 2 vind je allerlei crossovers met de andere boeken van Sarah J. Maas.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

3.  Ga als een rivier van Shelley Read
Zin in een bijzonder verhaal dat zich afspeelt in Amerika, in het verleden en dat vol emoties zit? Lees dan het boek Ga als een rivier, van Shelley Read. Perfect voor de fans van Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens, zegt men.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan zijn deze artikelen ook wat voor jou!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.