Boeken

De beste boeken van 2015

besteboeken2015

Nog even en dan zeggen we vaarwel tegen 2015 en hallo tegen 2016! Afgelopen jaar hebben we met z’n vieren 151 boeken in totaal gelezen en het was bijna onmogelijk om per persoon onze drie favorieten van 2015 uit te halen. Toch hebben we een poging gewaagd. Dit zijn de beste boeken die wij in 2015 hebben gelezen! 

beste boeken van 2015

Yara
1. Ik geef je de zon van Jandy Nelson. Dit boek kan hoe dan ook niet in mijn lijst ontbreken. Het boek is onwijs fijn geschreven en kent zowel verdriet als liefde. Veel emoties komen aan bod. Ik kan dit boek dan ook aan iedereen aanraden.
2. Waar het licht is van Jennifer Niven. Ook dit boek kent heel veel emoties en het verhaal heeft me onwijs geraakt. Als je op zoek bent naar een boek waarom je kunt huilen dan is dit een mustread. Echt een mooi verhaal!
3. Voor jou van Jojo Moyes. Nog veel meer emoties: ik heb kei en keihard gehuild om dit boek, dat kun je je niet voorstellen. Het huilen hield maar niet op. Jojo Moyes heeft dat echt geweldig verwerkt in het verhaal. 9 februari verschijnt trouwens het vervolg op dit boek.

top32015

Danique E.
1. Sterrenhemel (Hopeless #1) van Colleen HooverDit was één van de eerste New Adult boeken die ik las en ik was er ondersteboven van. Dit boek haalde zoveel gevoelens bij mij naar boven en normaal word ik nooit emotioneel van boeken. Dit boek vind ik heel speciaal en bijzonder.
2. Onverminderd (Flight & Glory #1) van Rebecca Yarros. Wauw, ook  dit boek maakte mij aan het huilen, wat nooit gebeurt. Onverminderd is een prachtig verhaal dat mij nog lang bij is gebleven. De emoties worden zo mooi beschreven, dat je wel meevoelt met de hoofdpersoon.
3. Wij Leugenaars van E. Lockhart. Dit boek heeft mij met zoveel verbazing achtergelaten dat hij wel in mijn top 3 moet. Dit einde had ik nooit zien aankomen en ik was helemaal in shock. Ik vond het wel een heel gaaf en zeker een aanrader.

boeken-2015

Tedje
1. Voor jou van Jojo MoyesIk denk dat ik nog nooit zoveel heb gehuild om een boek. Man, wat heeft Voor jou me geraakt! En ik denk (ik weet het eigenlijk wel zeker) met mij nog honderdduizenden andere vrouwen. Ik kan niet wachten tot de film uitkomt!
2. Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr. Als je het licht niet kunt zien is het meest bijzondere boek dat ik heb gelezen afgelopen jaar. Anthony Doerr schreef tien jaar lang aan deze roman, die door de internationale pers als een meesterwerk wordt beschouwd en waarvan de filmrechten zijn verkocht aan 20th Century Fox. Heel benieuwd!
3. Portret van een vrouw van Jojo Moyes. Afgelopen jaar raakte ik verslingerd aan de boeken van Jojo Moyes en Portret van een vrouw vond ik ook zó mooi. Jojo Moyes heeft de gave om van een verhaal iets heel bijzonders te maken.

beste2015

Danique V.
1. Het grote misschien van John Green. Wat een prachtig boek was dit. Het boek heeft heel wat in mij losgemaakt en in heel veel stukken herkende ik mijzelf er compleet in. Het was soms alsof ik een boek over mezelf aan het lezen was. Een prachtig verhaal!
2. Ik ontsnapte uit Auschwitz van Rudolf Vrba. Ook dit boek heb ik met volle interesse gelezen. Wat is dit een prachtig, maar vooral bizar en heftig verhaal. Voor lezers die van de Tweede Wereldoorlog houden móet je dit boek zeker lezen.
3. Ik ook met jou van Conny Regard. Omdat ik vrijwel al haar boeken eigenlijk geweldig leuk vind, verdient ook zij een plekje in mijn top 3. De New Adults van Conny Regard zijn ontzettend leuk en vooral vaak vernieuwend. Ze lezen als een trein en haar schrijfstijl is heerlijk!

Wat zijn jouw favoriete boeken van 2015? 

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Bianca Schrijft december 31, 2015 at 06:49

  Oeh, ik ontsnapte uit Auschwitz, die lijkt me zo goed. Ik heb wat met oorlogsverhalen.

 • Reply Bianca Schrijft december 31, 2015 at 06:50

  Fijne jaarwisseling trouwens.

 • Reply Dominique december 31, 2015 at 08:24

  Leuke blogpost, leuke boeken! Jojo Moyes is altijd goed, vind ik 🙂
  Fijne jaarwisseling!

 • Reply Gerrianne december 31, 2015 at 10:01

  Een paar van mijn favorieten zijn Ik geef je de zon, Eleanor & Park en Anna & the French kiss!

 • Reply Naomi december 31, 2015 at 11:23

  Waar het licht is staat ook tussen mijn favoriete boeken van 2015!

  x

 • Reply Daniëlle december 31, 2015 at 12:10

  Voor jou vond ik ook super. Ik heb er vijf uitgezocht en hij viel er net buiten, maar het is zeker een boek dat ik zou herlezen. Verder heb ik All the bright places er ook tussen staan! Dat vond ik een heel bijzonder boek.

 • Reply Judith december 31, 2015 at 14:22

  Ik heb uit jullie verschillende lijstjes nog geen één boek gelezen, maar dat zal zeker gaan veranderen in 2016. Ik vond zelf Stuk van Jou een heel goed boek en ik ben blij dat ik eindelijk achter het raadsel uit de Soul-triologie ben gekomen. Verder behoorde De Selectie-reeks ook zeker tot mijn favorieten. 🙂

 • Reply Annelies december 31, 2015 at 17:09

  Mijn smaak sluit het beste aan bij die van Tedje! Alvast gelukkig nieuwjaar dames!

 • Reply Esther januari 1, 2016 at 16:40

  Ik vind het zo lastig om te zeggen wat mijn favoriete boeken van dit jaar zijn. Maar ik denk sowieso schuld van Mel Wallis de Vries!

 • Reply Nynke-Boudien januari 1, 2016 at 19:37

  Voor mij was het beste boek van 2015 ‘Verraad’ van Abigail Haas. ‘Sterrenhemel’ en ‘Waar het licht is’ vond ik ok prachtig en ‘Wij leugenaars’ heeft gewoon een geniaal einde.

 • Leave a Reply