Boeken

De beste boeken van 2015

besteboeken2015

Nog even en dan zeggen we vaarwel tegen 2015 en hallo tegen 2016! Afgelopen jaar hebben we met z’n vieren 151 boeken in totaal gelezen en het was bijna onmogelijk om per persoon onze drie favorieten van 2015 uit te halen. Toch hebben we een poging gewaagd. Dit zijn de beste boeken die wij in 2015 hebben gelezen! 

beste boeken van 2015

Yara
1. Ik geef je de zon van Jandy Nelson. Dit boek kan hoe dan ook niet in mijn lijst ontbreken. Het boek is onwijs fijn geschreven en kent zowel verdriet als liefde. Veel emoties komen aan bod. Ik kan dit boek dan ook aan iedereen aanraden.
2. Waar het licht is van Jennifer Niven. Ook dit boek kent heel veel emoties en het verhaal heeft me onwijs geraakt. Als je op zoek bent naar een boek waarom je kunt huilen dan is dit een mustread. Echt een mooi verhaal!
3. Voor jou van Jojo Moyes. Nog veel meer emoties: ik heb kei en keihard gehuild om dit boek, dat kun je je niet voorstellen. Het huilen hield maar niet op. Jojo Moyes heeft dat echt geweldig verwerkt in het verhaal. 9 februari verschijnt trouwens het vervolg op dit boek.

top32015

Danique E.
1. Sterrenhemel (Hopeless #1) van Colleen HooverDit was één van de eerste New Adult boeken die ik las en ik was er ondersteboven van. Dit boek haalde zoveel gevoelens bij mij naar boven en normaal word ik nooit emotioneel van boeken. Dit boek vind ik heel speciaal en bijzonder.
2. Onverminderd (Flight & Glory #1) van Rebecca Yarros. Wauw, ook  dit boek maakte mij aan het huilen, wat nooit gebeurt. Onverminderd is een prachtig verhaal dat mij nog lang bij is gebleven. De emoties worden zo mooi beschreven, dat je wel meevoelt met de hoofdpersoon.
3. Wij Leugenaars van E. Lockhart. Dit boek heeft mij met zoveel verbazing achtergelaten dat hij wel in mijn top 3 moet. Dit einde had ik nooit zien aankomen en ik was helemaal in shock. Ik vond het wel een heel gaaf en zeker een aanrader.

boeken-2015

Tedje
1. Voor jou van Jojo MoyesIk denk dat ik nog nooit zoveel heb gehuild om een boek. Man, wat heeft Voor jou me geraakt! En ik denk (ik weet het eigenlijk wel zeker) met mij nog honderdduizenden andere vrouwen. Ik kan niet wachten tot de film uitkomt!
2. Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr. Als je het licht niet kunt zien is het meest bijzondere boek dat ik heb gelezen afgelopen jaar. Anthony Doerr schreef tien jaar lang aan deze roman, die door de internationale pers als een meesterwerk wordt beschouwd en waarvan de filmrechten zijn verkocht aan 20th Century Fox. Heel benieuwd!
3. Portret van een vrouw van Jojo Moyes. Afgelopen jaar raakte ik verslingerd aan de boeken van Jojo Moyes en Portret van een vrouw vond ik ook zó mooi. Jojo Moyes heeft de gave om van een verhaal iets heel bijzonders te maken.

beste2015

Danique V.
1. Het grote misschien van John Green. Wat een prachtig boek was dit. Het boek heeft heel wat in mij losgemaakt en in heel veel stukken herkende ik mijzelf er compleet in. Het was soms alsof ik een boek over mezelf aan het lezen was. Een prachtig verhaal!
2. Ik ontsnapte uit Auschwitz van Rudolf Vrba. Ook dit boek heb ik met volle interesse gelezen. Wat is dit een prachtig, maar vooral bizar en heftig verhaal. Voor lezers die van de Tweede Wereldoorlog houden móet je dit boek zeker lezen.
3. Ik ook met jou van Conny Regard. Omdat ik vrijwel al haar boeken eigenlijk geweldig leuk vind, verdient ook zij een plekje in mijn top 3. De New Adults van Conny Regard zijn ontzettend leuk en vooral vaak vernieuwend. Ze lezen als een trein en haar schrijfstijl is heerlijk!

Wat zijn jouw favoriete boeken van 2015? 

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *