Boekrecensies,  Thriller

Berouw – Sofie Sarenbrant

De laatste tijd probeer ik wat meer andere genres uit. Ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst een thriller heb gelezen. Toen ik het persbericht van Berouw van Sofie Sarenbrant, een veelbelovende Zweedse auteur las, wist ik dat dit het perfecte boek zou zijn om weer met het thriller genre kennis te maken!

Waar gaat Berouw over?

In een woning in Stockholm wordt een vader dood aangetroffen door zijn zesjarige dochter. Politie-inspecteur Emma Sköld verdenkt de vrouw des huizes, die van haar gewelddadige man wilde scheiden. Maar als er meer slachtoffers vallen en haar bloedeigen zus bij het onderzoek betrokken raakt, raken werk en privé met elkaar verstrengeld. En dat terwijl Emma, met een baby op komst en een ex die haar lastigvalt, toch al het nodige voor haar kiezen krijgt.

Het huis van Cornelia en Hans staat te koop. Cornelia kan niet wachten tot het verkocht wordt, want ze wil zo snel mogelijk weg van Hans. Maar dan gebeurt er na een dag bezichtigingen iets onverwachts: Hans wordt vermoord in zijn slaap. Inspecteur Emma Sköld wordt op de zaak gezet. Cornelia blijkt een vriendin te zijn van haar zus, maar ze lijkt wat verborgen te houden. Want wat een toeval dat de man die haar mishandelde, nu ineens dood is. Net nadat er een levensverzekering is afgesloten een paar maanden daarvoor. Maar bij ieder scenario kunnen meerdere vraagtekens geplaatst worden. Als er steeds meer slachtoffers vallen en ook haar zus bij de zaak betrokken raakt, vraagt Emma zich af of ze ooit de waarheid boven tafel krijgt.

Berouw is zo enorm vlot geschreven’

Heerlijk! Een fijne thriller die zó vlot geschreven is, dat ik constant door wil lezen. Wat ik prettig vind aan Berouw is dat het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken, waarbij er vanuit verschillende perspectieven geschreven is. Zo lees je het verhaal vanuit Cornelia, de onbekende moordenaar, Emma, Josefin (de zus), Hugo en nog een aantal andere personages. Vanaf bladzijde één werd ik in het boek gezogen. Je probeert zelf de puzzelstukjes bij elkaar te verzamelen en er een logica in te zien. Het blijft voor de lezer namelijk ook spannend wie de moordenaar is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik tegen het eind wel een idee had, wie het gedaan zou kunnen hebben. Het bleek dat ik het bij het rechte eind had, maar dat maakte het verhaal niet minder spannend. Want zeker op het eind gebeurt er nog een totaal onverwachte gebeurtenis, die alles op scherp zet. Er zit een fijne vaart in dit boek, waardoor het geen droog detective verhaal wordt. Je merkt dat de auteur zich goed heeft verdiept in de makelaardij maar ook in de recherche. En dat lees je. Ik snap wel dat Sofie Sarenbrant een van de populairste thriller schrijfsters in van Zweden. Ik ben in ieder geval enorm benieuwd geworden naar meer van haar, maar ik kan Berouw zeker aanraden als je een vlotte en spannende thriller zoekt.
Berouw

Titel: Berouw
Auteur: Sofie Sarenbrant
Verschenen: juni 2020
Pagina’s: 368
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *