Belofte maakt schuld
Boeken

Belofte maakt schuld – Gillian King

Eindelijk: Belofte maakt schuld is uit, de nieuwste Gillian King! Gillian King wordt ook wel de koningin van realgood genoemd: feelgoed boeken die echt heel realistisch zijn geschreven. Haar boeken zijn dan ook fantastisch en ik kon niet wachten tot ik dit boek mocht lezen.

Waar gaat Belofte maakt schuld over?

Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks.
Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

In Belofte maakt schuld staat de jonge moeder Hannah centraal – zij is alleenstaand en woont met haar zoon Sem, die echt een lastige puber is. Sem ontdekt per ongeluk wie zijn vader is en besluit om hem op te zoeken, om hem te leren kennen. Zijn vader blijkt een bekende rugbyspeler in Engeland te zijn en heeft nooit iets van zich laten horen. Wanneer Hannah en Sem ineens voor zijn neus staan, probeert de manager van Sem’s vader daar een stukje voor te steken. Tegelijkertijd lees je flashbacks naar het verleden en lees je wat er heeft plaatsgevonden tussen Hannah en de vader van Sem.

Belofte maakt schuld is een enorme must-read’

Belofte maakt schuld is een boek dat waargebeurd aanvoelt. Hannah is een fijn personage waar je van gaat houden. Ze probeert haar eigen boontjes te doppen en heeft het financieel niet heel makkelijk. Op de momenten dat je leest hoe haar verleden was, besef je heel goed dat het haar niet is aan komen waaien. Ze raakt zwanger als tiener, moet het allemaal in haar eentje uitvogelen en haar ex is een bekende rugbyspeler die haar nooit heeft bijgestaan, op welke manier dan ook. Doordat je afwisselend leest tussen het heden en het verleden wordt steeds meer duidelijk hoe bepaalde gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

Belofte maakt schuld is een echte must-read als je het mij vraagt. Een emotioneel verhaal met veel diepgang, met hier en daar wat grappige gebeurtenissen en een einde zoals je het graag ziet. Het verhaal heeft een hoog verslavingsgehalte en je kunt het dan ook niet neerleggen. Zeker niet door de fijne setting waar het zich afspeelt – Engeland! Ik kreeg enorm veel zin om meteen mijn koffer te pakken en een cottage in Engeland te huren.

Pluspunten:
+ Super verslavend, onmogelijk neer te leggen
+ Geweldige locatie waar het verhaal zich afspeelt
+ Emotioneel verhaal met veel diepgang

Minpunten:
– Geen!

Meer recensies lezen van de boeken van Gillian King? Klik dan hier.

Belofte maakt schuld

Titel: Belofte maakt schuld
Auteur: Gillian King
Verschenen: maart 2023
Pagina’s: 284
Uitgever: HarperCollins
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.