Bekent kleur
Boekrecensies,  Chicklit,  Teen chicks

Bekent kleur (Geek Girl #5) – Holly Smale

Het vijfde deel van Geek Girl alweer: Bekent kleur. Er lijkt geen eind aan te komen en stiekem wil ik dat ook helemaal niet. Benieuwd hoe leuk ik het vijfde deel vond, lees dan snel verder.

Geeky fotomodel Harriet Manners weet een hoop – maar het zijn eerlijk gezegd vrij nutteloze feitjes. Ze weet bijvoorbeeld dat vogelbekdieren geen maag hebben. Ze weet dat er ooit veertien eekhoorns zijn vastgehouden als spionnen. Ze weet dat er maar één vlag in de wereld is waar een gebouw op staat. En voor het eerst weet Harriet nu ook wat ze gaat doen in het leven. Ze heeft alles perféct uitgestippeld. Alleen houdt niet iedereen zich aan haar zorgvuldig uitgekiende plan…

Daar is Harriet weer! Deel vijf van Geek Girl is aangebroken en deze geek girl verveelt nog steeds niet. Ik vind het echt bijzonder hoe Holly Smale deze meid nog steeds leuk kan houden en je voor verrassingen kan laten staan. Wat nog veel leuker is dat alle delen elkaar daadwerkelijk opvolgen. Er komen stukken terug uit het eerste deel en op veel momenten denk je ‘oja, dat deed ze toen!’.
In dit deel wil Harriet kosten wat het kost Wilbert helpen en daarnaast ook nog eens haar vriendengroep onderhouden. Een vrij moeilijke opgave als je nagaat hoe Harriet in elkaar steekt. Natuurlijk gaat er ook het nodige mis, maar leert Harriet zichzelf steeds beter kennen en weet ze steeds beter hoe zij met haar vrienden moet om gaan. Met andere woorden: ze wordt socialer.

‘Bekent kleur is misschien wel het leukste deel van Geek Girl tot nu toe’

Alle geek girl boeken zijn van die boeken die je uit een leesdip kunnen halen. Ze lezen in een rap tempo door en de schrijfstijl is ontzettend makkelijk en lekker geschreven. Het is zo’n boek dat je in één dag uit hebt. In het begin was dit deel een vermakelijk boek, maar na een tijdje wil je ook toch echt wel weten wat er met Harriet gaat gebeuren en hoe zij zich eruit gaat werken. Misschien was dit wel het leukste deel van Geek Girl tot nu toe. Soms wilde ik naar haar schreeuwen: Let nou toch eens op! Of haar terugtrekken: Niet te enthousiast!
Maar keer op keer luisterde ze natuurlijk niet. Gelukkig heeft ze overal een oplossing voor.
Bekent kleur is leuk voor de jongere meiden onder ons, maar stiekem kunnen volwassenen dit boek ook prima lezen. Het doet je waarschijnlijk terugdenken aan jouw eigen middelbare schooltijd en hoe vre-se-lijk je ouders konden zijn. Ik geniet keer op keer van Geek Girl en kan niet wachten tot deel zes zal verschijnen.

Meer recensies lezen van de boeken van Holly Smale? Klik dan hier.

wat nu

Titel: Bekent kleur
Auteur: Holly Smale
Verschenen: oktober 2016
Pagina’s: 352
Uitgever: Gottmer

bol-button

Rating: 4/5

50 Comments

 • Tamara D

  Leuk ik doe mee! Nou mijn zoontje noemt mij vaak een nerd(geek) omdat ik een bril heb en een slotjes beugel terwijl ik 28 ben dat kan volgens hem echt niet! Dus dit boek past bij me hahaha. Ik ga duimen

 • Jacqueline

  Jaa leuk! Ik heb ondertussen alle andere delen en het kleine boekje (geek girl pakt uit) al gelezen. Met dit boek zou mijn collectie compleet zijn 🙂 Ik doe dus zeker mee.

  • Anja

   Heerlijk dit soort weetjes.
   Ben wel toe aan ontspanning na de stress van afgelopen periode en een heerlijk boek hoort daar bij. Gelukkig bij a vakantie, dus zou zeer welkom zijn.

 • Laure

  Ik heb al 2 delen gelezen en zit tijdens het lezen stiekem te grinniken bij de avonturen van Harriet. Benieuwd naar dit nieuwe boek!

 • MANON

  Klinkt superleuk! Ik heb door mijn leerkracht Nederlands deze boekenblog ontdekt voor een opdracht die we moesten maken waarin we de leukste blog eruit moesten halen en sindsdien ben ik er gek op!! Zou dit boek zeker en vast graag winnen! 🙂

 • Nikita

  Het is lang geleden dat ik ooit een boek van Geek Girl las, dus dit deel is zo welkom! En stiekem herken ik me heel erg in Harriet 🙂 Onhandig, altijd het goed willen bedoelen maar het komt toch verkeerd op zijn pootjes. Goede recensie trouwens!

 • Cindy knoop

  Ik vind geek girl erg grappig. En van de vele nutteloze feitjes steek je ook nog wat op wist je bijv. dat vegetariërs meer winden laten dan vleeseters. En dat het zand dat wordt gebruikt in Zuid-Arabië om de nieuwe supersteden te helpen bouwen, uit Europa komt (Arabisch zand is te glad voor beton).

 • Romy

  Oeeh wat leuk! Mijn moeder kwam laatst thuis met de 3 eerste boeken van de serie! Aangezien ik van lezen hou, zit ik te wachten tot mijn zomervakantie begint en deze 3 boeken binnen een dag of 2 kan uitlezen, als een gek naar de winkel kan rennen om de rest van de delen te halen en na een week de rest van mijn boekenkast opnieuw te kunnen gaan lezen, omdat ik door de boeken heen ben. Elke zomer hetzelfde riedeltje! Het zou toch leuk zijn als ik dan dit deel zou kunnen winnen 🙂

 • Willy Krings

  Ik zou het boek héél graag winnen! En als het inderdaad zo leuk en interessant is als beschreven wordt, zal het zeker uitnodigen tot aankoop van de vorige delen, dan weet ik ook meteen wat ik op mijn verlanglijstje kan zetten 😉 Bovendien zullen alle delen dan de weg door onze familie vinden, want wij wisselen graag uit!

 • Carmen

  Wat een topwinactie. Als lees-geek zou ik graag in aanmerking komen voor dit toffe boek. Ik heb de eerste delen al gelezen, en als dit het beste deel is kan ik niet wachten om het te lezen.
  Ik zou heeeeel graag een klein kansje maken, met dit heerlijke weer na mijn werk in de hangmat ploffen met een fijn boek is toch wel het beste wat er is.

  Liefs Carmen

 • Saskia

  Wat toch een leuke winactie! Moet eerlijk bekennen dat ik nog maar bij deel 3 ben;) Maar ik kan wel mededelen dat ik deze boeken met een ‘big smile’ heb gelezen! Qua karakter kan ik precies Harriet zijn, onhandig (qua dingen omgooien, maar ook sociaal;) maar t toch wel weer heel goed doen op school.. Zou de serie iedereen aanraden! Natuurlijk zou ik heel graag meedoen met de winactie,
  Groetjes Saskia 🙂

 • Maaike van Oosterom

  Wat een leuke winactie ! De titel is alleen al om te smullen. Ik zou dit boek graag voor mijn dochter winnen, dan kan zij ‘m lezen en ik daarna 😉 Of zou het beter zijn om andersom te doen… dan weet ik eerst wat erin staat hahahaha. Ik ben ook erg benieuwd naar de andere delen gezien de recenties. #lovetoread

 • Nabila

  Wat een superleuk boek! Als ik de beschrijving zo lees, herken mezelf wel veel in Harriet ? Ben ook iemand die veel “nutteloze feiten” weet of probeer te onthouden. Ik ben dus ook super nieuwsgierig naar dit boek en naar de overige delen. Ik doe graaag mee!

 • Nanette

  Oh superleuk! Ik moet bekennen dat ik deze serie nog helemaal niet kende, samen on me! Harriet klinkt zo… Zo bekend? Alsof het een beetje over mij gaat. Als ik win ga ik alle boeken gelijk bestellen! Nouja waarschijnlijk die ik dat sowieso wel, maar winnen is natuurlijk een leuker begin! 🙂

 • Nelly

  Harriet wordt sociaal, ik geloof er niets van, dat is nl. veel te normaal
  Deel 6 moet er toch ook nog komen. Laat de lezers maar toestromen.
  Ook al lijkt het haast onbereikbaar;
  ik wordt graag de winnaar!

 • Queenie

  Maak graag kans voor mijn dochter! Ze is helemaal verslaafd aan deze serie en dat terwijl ze nog maar 12 jaar is. Gun haar dit boek zo. Helaas hebben we nu zelf even niet de middelen om deel 5 aan te schaffen. ?

 • Merel van der vegt

  Al meerdere keren heb ik gehoord over deze serie (wie nou niet eigenlijk??) en toch nog nooit gelezen. Na deze brevier ben ik zo enthousiast geworden dat ik graag mee doe met de winactie! De eerdere boeken heb ik al besteld naar aanleiding hiervan hihi. Maar zou super leuk zijn als ik win, dan heb ik de serie compleet! En ben benieuwd naar het boek, zo te lezen zullen er veel herkenbare dingen voorkomen….

 • Shureska

  Ahhhh… net op tijd nog. Ik heb mezelf getagd op jullie Facebook. Ik lees te weinig. Niet naar anderen hun mening, niet af te zien aan mijn boekenkasten… maar ik lees te weinig. Hihihi.. en dit deel heb ik nog niet???

 • Tessa

  Net als Harriet luister ik keer op keer niet naar iedereen die zegt dat ik deze serie moet lezen, maar gelukkig heb ook ik overal een oplossing voor. Als ik dit boek win moet ik wel luisteren en ga ik het zeker lezen ???

 • Femke

  Ik heb al zo lang uitgekeken naar dit boek, maar ja, waar is het geld om het te kopen? Juist, het groeit niet aan de bomen. Dus ik waag graag een poging om dit leuke boek te winnen! Ik herken me erg in Harriet, oeps. Ik weet ook heel veel nutteloze feitjes… wat je daar nou mee moet dat weet ik ook niet! Misschien kan ik daarmee mijn geld verdienen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *