Bekent kleur (Geek Girl #5) - Holly Smale + WIN! - Adorable Books
Boekrecensies, Chicklit, Teen chicks

Bekent kleur (Geek Girl #5) – Holly Smale + WIN!


Het vijfde deel van Geek Girl al weer. Er lijkt geen eind aan te komen en stiekem wil ik dat ook helemaal niet. Benieuwd hoe leuk ik het vijfde deel vond, lees dan snel verder. Oh enne, wij geven één exemplaar weg!

Geeky fotomodel Harriet Manners weet een hoop – maar het zijn eerlijk gezegd vrij nutteloze feitjes. Ze weet bijvoorbeeld dat vogelbekdieren geen maag hebben. Ze weet dat er ooit veertien eekhoorns zijn vastgehouden als spionnen. Ze weet dat er maar één vlag in de wereld is waar een gebouw op staat. En voor het eerst weet Harriet nu ook wat ze gaat doen in het leven. Ze heeft alles perféct uitgestippeld. Alleen houdt niet iedereen zich aan haar zorgvuldig uitgekiende plan…

Daar is Harriet weer! Deel vijf van Geek Girl is aangebroken en deze geek girl verveelt nog steeds niet. Ik vind het echt bijzonder hoe Holly Smale deze meid nog steeds leuk kan houden en je voor verrassingen kan laten staan. Wat nog veel leuker is dat alle delen elkaar daadwerkelijk opvolgen. Er komen stukken terug uit het eerste deel en op veel momenten denk je ‘oja, dat deed ze toen!’.
In dit deel wil Harriet kosten wat het kost Wilbert helpen en daarnaast ook nog eens haar vriendengroep onderhouden. Een vrij moeilijke opgave als je nagaat hoe Harriet in elkaar steekt. Natuurlijk gaat er ook het nodige mis, maar leert Harriet zichzelf steeds beter kennen en weet ze steeds beter hoe zij met haar vrienden moet om gaan. Met andere woorden: ze wordt socialer.

‘Misschien is dit wel het leukste deel van Geek Girl tot nu toe’

Alle geek girl boeken zijn van die boeken die je uit een leesdip kunnen halen. Ze lezen in een rap tempo door en de schrijfstijl is ontzettend makkelijk en lekker geschreven. Het is zo’n boek dat je in één dag uit hebt. In het begin was dit deel een vermakelijk boek, maar na een tijdje wil je ook toch echt wel weten wat er met Harriet gaat gebeuren en hoe zij zich eruit gaat werken. Misschien was dit wel het leukste deel van Geek Girl tot nu toe. Soms wilde ik naar haar schreeuwen: Let nou toch eens op! Of haar terugtrekken: Niet te enthousiast!
Maar keer op keer luisterde ze natuurlijk niet. Gelukkig heeft ze overal een oplossing voor.
Geek Girl is leuk voor de jongere meiden onder ons, maar stiekem kunnen volwassenen dit boek ook prima lezen. Het doet je waarschijnlijk terugdenken aan jouw eigen middelbare schooltijd en hoe vre-se-lijk je ouders konden zijn. Ik geniet keer op keer van Geek Girl en kan niet wachten tot deel zes zal verschijnen.

Win één exemplaar!

Hoeraa, wij geven een exemplaar weg van dit vijfde deel. Mocht je nou de andere delen ook nog niet hebben gelezen, dan kan je ze hier eventueel alvast bestellen (echt de moeite waard!).
Hoe maak je kans? Laat hieronder gewoon een berichtje achter! De leukste reactie krijgt het boek toegestuurd.
Wil je meer kans maken? Op onze Instagram én Facebook geven wij ook een exemplaar weg. Houd dit goed in de gaten!
De winnaar krijgt na 26 mei een mailtje.

wat nu

Titel: Bekent kleur
Auteur: Holly Smale
Verschenen: oktober 2016
Pagina’s: 352
Uitgever: Gottmer

bol-button

Rating: 4/5

Previous Post Next Post

50 Comments

 • Reply Maaike van Oosterom mei 23, 2017 at 09:32

  Wat een leuke winactie ! De titel is alleen al om te smullen. Ik zou dit boek graag voor mijn dochter winnen, dan kan zij ‘m lezen en ik daarna 😉 Of zou het beter zijn om andersom te doen… dan weet ik eerst wat erin staat hahahaha. Ik ben ook erg benieuwd naar de andere delen gezien de recenties. #lovetoread

 • Reply Sophia Grootjans mei 23, 2017 at 10:36

  Ik doe heel graag mee

 • Reply Brit Weijers mei 23, 2017 at 11:01

  Yes leuk hoor.

 • Reply Nabila mei 23, 2017 at 11:30

  Wat een superleuk boek! Als ik de beschrijving zo lees, herken mezelf wel veel in Harriet ? Ben ook iemand die veel “nutteloze feiten” weet of probeer te onthouden. Ik ben dus ook super nieuwsgierig naar dit boek en naar de overige delen. Ik doe graaag mee!

 • Reply maris mei 23, 2017 at 12:52

  Ik voel me zelf (met mijn 31 jaar) ook nog steeds een jonge meid 🙂 mn dochtertje van 2 houdt me nu wel weer jong hahaha

 • Reply Nanette mei 23, 2017 at 15:15

  Oh superleuk! Ik moet bekennen dat ik deze serie nog helemaal niet kende, samen on me! Harriet klinkt zo… Zo bekend? Alsof het een beetje over mij gaat. Als ik win ga ik alle boeken gelijk bestellen! Nouja waarschijnlijk die ik dat sowieso wel, maar winnen is natuurlijk een leuker begin! 🙂

  • Reply Nanette mei 23, 2017 at 15:15

   Shame on me* pff telefoons

 • Reply Silvia Swart mei 23, 2017 at 15:50

  Lijkt me een heerlijk boekje toe

 • Reply Nelly mei 23, 2017 at 16:22

  Harriet wordt sociaal, ik geloof er niets van, dat is nl. veel te normaal
  Deel 6 moet er toch ook nog komen. Laat de lezers maar toestromen.
  Ook al lijkt het haast onbereikbaar;
  ik wordt graag de winnaar!

 • Reply lottie mei 23, 2017 at 17:59

  Ohhhh lijkt mij weer een geweldig boek, ik kan mij erin herkennen! Ik houd zelf ook van de ‘nutteloze’ feitjes!

 • Reply Angela Stam mei 23, 2017 at 18:49

  Jaaaa lijkt me een superleuk boek om te lezen!

 • Reply Jan mei 24, 2017 at 00:50

  Bekent kleur , mag ik ook een kleur bekennen .

 • Reply Queenie mei 24, 2017 at 08:04

  Maak graag kans voor mijn dochter! Ze is helemaal verslaafd aan deze serie en dat terwijl ze nog maar 12 jaar is. Gun haar dit boek zo. Helaas hebben we nu zelf even niet de middelen om deel 5 aan te schaffen. ?

 • Reply Merel van der vegt mei 24, 2017 at 08:13

  Al meerdere keren heb ik gehoord over deze serie (wie nou niet eigenlijk??) en toch nog nooit gelezen. Na deze brevier ben ik zo enthousiast geworden dat ik graag mee doe met de winactie! De eerdere boeken heb ik al besteld naar aanleiding hiervan hihi. Maar zou super leuk zijn als ik win, dan heb ik de serie compleet! En ben benieuwd naar het boek, zo te lezen zullen er veel herkenbare dingen voorkomen….

 • Reply Eline van der Weide mei 24, 2017 at 08:14

  Maak graag kans! ?

 • Reply Shureska mei 24, 2017 at 08:35

  Ahhhh… net op tijd nog. Ik heb mezelf getagd op jullie Facebook. Ik lees te weinig. Niet naar anderen hun mening, niet af te zien aan mijn boekenkasten… maar ik lees te weinig. Hihihi.. en dit deel heb ik nog niet???

 • Reply Tessa mei 24, 2017 at 09:23

  Net als Harriet luister ik keer op keer niet naar iedereen die zegt dat ik deze serie moet lezen, maar gelukkig heb ook ik overal een oplossing voor. Als ik dit boek win moet ik wel luisteren en ga ik het zeker lezen ???

 • Reply Femke mei 24, 2017 at 20:05

  Ik heb al zo lang uitgekeken naar dit boek, maar ja, waar is het geld om het te kopen? Juist, het groeit niet aan de bomen. Dus ik waag graag een poging om dit leuke boek te winnen! Ik herken me erg in Harriet, oeps. Ik weet ook heel veel nutteloze feitjes… wat je daar nou mee moet dat weet ik ook niet! Misschien kan ik daarmee mijn geld verdienen…

 • Reply Marian mei 24, 2017 at 20:55

  JAAAAAA IK WIL!

 • Reply anja mei 24, 2017 at 21:19

  grappige voorkant dus ik goed graag mee om dit boek te kunnen lezen

 • Reply m.van klaveren mei 25, 2017 at 07:15

  wow wat een kans en dat wil ik wel want heerlijk met dit weer de tuin in en er van te genieten

 • Reply linda mei 25, 2017 at 07:16

  wow je zou het maar winnen zeg want de kaft is al zo grappig

 • Reply Sandra mei 25, 2017 at 21:02

  Haha echt wat voor mijn tienerdochter, zij heeft funfacts with Chiara 😉 past er naadloos bij aan!

 • Reply Anneliese de Waal mei 25, 2017 at 21:49

  Ohhh….dit boek zou ik heel graag willen lezen, ben ik erg benieuwd naar !!.

  Groetjes Anneliese

 • 1 2

  Leave a Reply