Boeken

Babe, you got this – Martje Haverkamp & Emilie Sobels

Vandaag op Adorable Books: de recensie van het inspiratieboek voor #girlbosses: Babe, you got this van Martje Haverkamp en Emilie Sobels. Is het boek een aanrader?

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven?

Hoe wisten deze vrouwelijke ondernemers waar hun kracht lag en hoe hebben ze hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een netwerk op? En bovenal: hoe combineer je je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden? Ik vraag het me wel eens af. Ten eerste: dit is geen boek met een duidelijk stappenplan om een succesvol bedrijf op te richten. Wat het wel is? Een herkenbaar en inspirerend boek waar gesprekken met vrouwelijke ondernemers vastgelegd zijn.

Eerlijk is eerlijk: Babe, you got this past perfect in mijn Instagram-feed en dat maakt het hebben-gehalte van dit boek nog hoger. Het boek telt 240 bladzijden en is opgedeeld in meer dan 30 hoofdstukken met duidelijke onderwerpen: bijvoorbeeld doelen stellen, beslissingen nemen, reflecteren, kritiek, sociaal plannen en brood op de plank. Je leest de ervaringen van onder meer actrice Hanna Verboom, Neelie Kroes, adjunct-hoofdredacteur van LINDA. Sanne Groot Koerkamp en blogger van Interior Junkie Elisah Jacobs.

Veel van de vrouwen waar ze mee hebben gesproken zitten in het wereldje van bloggen, copywriting en magazines, maar ze laten ook vrouwen aan bod komen die bijvoorbeeld werkzaam zijn bij Travelbird, saladebarketen SLA, Booking.com en een vacatureplatform.

Het is fijn en geruststellend om te lezen dat deze succesvolle zakenvrouwen soms ook even niet meer weten wat ze moeten doen. Het boek is dus opgebouwd in verschillende hoofdstukken, waar steeds verschillende vrouwen aan het woord komen. Omdat je niet iedereen kent, is het soms verwarrend wie wie is. Gelukkig zit er achterin een fijn portret overzicht van alle geïnterviewden, dan kan je stiekem even spieken. Babe, you got this kan absoluut een eyeopener zijn en inspiratie geven. Of je nu je eigen #girlboss bent of in loondienst bent.

babe you got this

Titel: Babe, you got this
Auteur: Martje Haverkamp & Emilie Sobels
Verschenen: juni 2017
Pagina’s: 240
Uitgever: Unieboek

bol-button

Rating: 4/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *