appels vallen niet
Boekrecensies,  Roman

Appels vallen niet – Lianne Moriarty

Appels vallen niet van Lianne Moriarty gaat over de geheimen van familie Delaney. Wil jij Appels vallen niet van Lianne Moriarty lezen? Lees hier de recensie.

Waar gaat Appels vallen niet van Lianne Moriarty over?

Zo op het eerste oog zijn de Delaneys een gezin om jaloers op te zijn. De voormalige tennisleraren Joy en Stan winnen nog altijd elk toernooi waaraan ze meedoen, en nu ze hun familiebedrijf verkocht hebben, is er alle tijd om te leren ‘ontspannen’. Hun vier volwassen kinderen hebben ieder hun eigen drukke leven, en hoewel het de vraag is of zij daar alles uit halen, wordt dit nooit hardop gezegd. Maar dan verdwijnt Joy Delaney. En de kinderen bekijken het huwelijk van hun ouders en hun eigen verleden met nieuwe, geschrokken ogen. Heeft haar verdwijning misschien te maken met die mysterieuze logee, een jaar geleden? Was alles wel zo’n rozengeur en maneschijn in huize Delaney…?

Joy en Stan zijn al 50 jaar getrouwd. Samen hadden ze een tennisschool. Alles in hun leven draaide, en draait eigenlijk nog steeds, om tennis. Het is dan ook niet gek dat hun kinderen Troy, Brooke, Amy en Logan ook op tennis gingen. Het verhaal begint meteen spannend: Joy Delaney verdwijnt plotseling. Als lezer word je mee terug genomen in de tijd. Het verhaal speelt zich af voor haar verdwijning en na haar verdwijning.

Als je al vaker boeken van Lianne Moriarty hebt gelezen, dan weet je dat ze een kei is in het uitwerken van personages. Ook in Appels vallen niet maken we dat weer mee. Ieder gezinslid van de familie Delaney komt uitgebreid aan bod. Het vertelperspectief verspringt steeds tussen de verschillende personages, wat het lekker afwisselend maakt om te lezen. Als lezer krijg je flarden van gesprekken tussen de kinderen en hun ouders die afgeluisterd worden door obers, taxichauffeurs, schoonmakers en natuurlijk de buren. Doordat je steeds kleine stukjes informatie krijgt, word je als lezer nieuwsgierig gemaakt. De schrijfstijl van Moriarty is scherp en vol humor. Ik heb af en toe hardop zitten gniffelen tijdens het lezen.

‘Lianne Moriarty is een kei in het uitwerken van personages’

Gaandeweg leer je de personages steeds beter kennen en zijn er meerdere oplossingen voor het mysterie. De uiteindelijke ontrafeling valt om heel eerlijk te zijn best tegen, vooral omdat Moriarty het verhaal blijft rekken. Ook wil ze nog iets met de verhaallijn Covid-19 en wat mij betreft slaat ze de plank daar helemaal mis. De personages blijven overeind, maar het verhaal wordt er niet beter op.

Pluspunten: 
+ Fijne schrijfstijl
+ Goed uitgewerkte personages

Minpunten: 
– Gekke integratie van Covid-19
– Plot valt tegen

Bestel dit boek bij Bol.com. 

appels vallen niet

Titel: Appels vallen niet
Auteur: Lianne Moriarty
Verschenen: November 2021
Pagina’s: 560
Uitgeverij: A.W. Bruna

 

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.