alles wat ik vinden wil
Adorable Bookclub,  Roman

Alles wat ik vinden wil – Nicole Deese

Emily, van de Adorable Bookclub las het boek Alles wat ik vinden wil, geschreven door Nicole Deese. Een romantisch boek, met een heftig onderwerp. Benieuwd wat zij ervan vond? Lees dan snel door.

Waar gaat Alles wat ik vinden wil over?

Na jaren van daten heeft lerares Lauren Bailey zich er uiteindelijk bij neergelegd dat ze single is. Nu hoeft ze zich alleen nog maar te focussen op haar nieuwe droom: moeder worden. Ze is er klaar voor een kind te adopteren, en zonder moeite zegt ze toe de komende twee jaar niet meer te daten. Alle aandacht is voor het kind. Maar dan ontmoet ze Joshua Avery.
Joshua werkt als invalleerkracht op Laurens school. Met zijn passie voor onderwijs en zijn overrompelende charme laat hij Laurens hart sneller kloppen. De klik tussen hen is niet te ontkennen. Lauren komt voor de moeilijkste keuze van haar leven te staan. Maar als ze door wil gaan met het adoptieproces, is er maar één optie: Joshua’s hart breken… en dat van haarzelf.

Lauren is een lieve, betrokken juf met hart voor haar leerlingen. Ze houdt van haar werk en haar vrienden en vriendinnen, die een grote rol spelen in het leven van Lauren. Omdat de band met haar familie niet meer zo goed is sinds Lauren zich meer verdiept heeft in het geloof, zijn haar vrienden voor haar erg belangrijk. Zij steunen haar dan ook onvoorwaardelijk in de wens om moeder te worden en een kindje te adopteren. Lauren ziet er erg tegenop om haar wens aan haar familie mee te delen, vanwege de afstand tussen hen en de angst voor onbegrip.
Laurens zus probeert er steeds voor te zorgen dat Lauren nu eindelijk eens aan de man komt. Dat Lauren vrijgezel is, is echter een zeer bewuste keuze. Zij heeft ervoor gekozen helemaal te gaan voor het adoptie traject, waardoor zij geacht wordt een stabiele basis te bieden aan het kind, als alleenstaande moeder. Het single zijn kost haar weinig moeite; totdat ze Joshua ontmoet en hun aantrekkingskracht ervoor zorgt dat ze gaat twijfelen aan haar keuze.

Als lezer word je zelf ook een beetje verliefd op Joshua. Hij is een gepassioneerde, lieve man vol humor. Hij ziet Lauren vanaf dag één al staan en heeft veel respect voor hoe zij haar werk doet. Ze groeien dan ook dichter naar elkaar toe. Al had Lauren zich voorgenomen ver weg te blijven van iets dat stiekem toch op daten gaat lijken. Als Lauren na jaren wachten eindelijk goed bericht krijgt van het adoptiebureau wordt ze gedwongen hem over haar wens te vertellen. Vanaf dat moment wordt het leven van Lauren ineens een stuk ingewikkelder…
Het adoptieproces gaat niet over rozen, Lauren krijgt te maken met tegenslag en… is Joshua niet toch haar droomman? Of Lauren overstag gaat voor de liefde of vast blijft houden aan haar lang gekoesterde droom zal moeten blijken.
Dit boek is zeker aan te raden als je zin hebt in een romantisch verhaal dat diepgang krijgt door de complexiteit van Laurens keuzes. En Joshua is het ook waard!

Bestel het boek hier of zet hem op je verlanglijstje.

alles wat ik vinden wil

Titel: Alles wat ik vinden wil
Auteur: Nicole Deese
Verschenen: Januari 2021
Pagina’s: 383
Uitgeverij: Kokboekencentrum

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *