alles voor jou
Boeken

Alles voor jou – Liane Moriarty

Een nieuw boek van Liane Moriarty: Alles voor jou. Alleen door het omslag wil je dit boek al lezen, toch?

Waar gaat Alles voor jou over?

Ellen O’Farrell werkt als hypnotherapeut in het excentrieke strandhuis dat ze van haar grootouders heeft geërfd. Op haar tumultueuze relatiegeschiedenis na, heeft ze een fijn leven. Al zou ze inmiddels weleens iemand willen tegenkomen die bij haar blijft. Wanneer ze Patrick ontmoet heeft ze goede hoop: hij is knap, vrijgezel, heeft een baan én hij vindt haar ook leuk. Maar dan komt het gevreesde moment: hij moet haar iets vertellen.  Ellen is voorbereid op het ergste, maar wordt verrast. Het blijkt dat Patricks ex-vriendin hem stalkt. Dat vindt ze eigenlijk wel interessant. Ze heeft een relatie met iemand die het waard is om gestalkt te worden. Ook is ze gefascineerd door de motieven van deze vrouw. Ze zou haar eigenlijk weleens willen ontmoeten. Ellen weet dit niet, maar ze heeft haar al ontmoet.

Alles voor jou schreef Liane Moriarty al in 2011, alleen is het boek nu in een nieuw jasje gestoken en opnieuw uitgegeven. Alles voor jou gaat over Ellen die een relatie krijgt met weduwnaar Patrick. Als hij vertelt dat hij gestalkt wordt door zijn ex Saskia, vindt Ellen dit stiekem best spannend. Ze is gefascineerd door de motieven van Saskia. Wat ze niet weet, is dat ze haar inmiddels al heeft leren kennen onder een andere naam. Behalve Saskia is er nog een vrouw in het leven van Patrick: zijn overleden vrouw Colleen, de moeder van hun zoontje Jack.

“Het verhaal in Alles voor jou wordt van twee kanten belicht, en daardoor wordt het interessant”

Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven: het verhaal wordt verteld vanuit Ellen (derde persoon) en Saskia (ik-vorm). Eerst denk je dat Saskia een geschifte, rare vrouw is, maar het knappe van Moriarty is dat je steeds meer medelijden krijgt met Saskia. Hierdoor ga je ook twijfelen aan Patrick, is je mening over hem wel terecht? Of steekt hij toch anders in elkaar? Je hebt het idee dat je steeds op het verkeerde been wordt gezet. Wat mij betreft had het boek nog wel een stuk spannender gemogen, het had wel een goede thriller kunnen zijn met hier en daar extra gebeurtenissen. Maar omdat dit niet gebeurt, heb je het idee dat je iets mist in het boek. Het blijft allemaal redelijk aan de oppervlakte, al worden karakters wel goed uitgediept. Ook wordt het verhaal echt van twee kanten belicht, wat het boek interessant maakt.

Het duurde even voordat ik echt in het verhaal kwam. Voor mijn gevoel had er meer in dit boek gezeten. Je vraagt je continu af waar het verhaal naartoe gaat. Wordt het nog echt spannend? Het stalken van Saskia lijkt uitzichtloos, en daardoor wordt het ook een tikkeltje saai voor mijn gevoel. Maar wellicht zit daar een reden achter, omdat het stalken eenzelfde soort gevoel opwekt van onmacht en uitzichtloosheid. Ik vond het wel heel leuk om te lezen over het beroep van Ellen als hypnotherapeut, heb ik daar ook weer wat over geleerd!

Klik hier voor meer recensies van de boeken van Liane Moriarty.

alles voor jou

Titel: Alles voor jou
Auteur: Liane Moriarty
Verschenen: juli 2019
Pagina’s: 302
Uitgever: A.W. Bruna

bol-button

Rating: 3/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *