Alles op alles
Boeken

Alles op alles – Marijke Vos

In 2018 las ik voor het eerst een boek van Marijke Vos, namelijk Van Chanel naar flanel. Ik mocht onlangs een boek van haar lezen genaamd Alles op alles en vandaag vertel ik over dit korte verhaal!

Waar gaat Alles op alles over?

Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen. Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond?
De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

Mijn eerste gedachte toen ik zag dat er een nieuw boek van Vos kwam: ‘Yes!’, ik ben namelijk helemaal gek van haar schrijfstijl en kon niet wachten om het boek te lezen. In het verhaal maak je kennis met Nadja. Ze heeft een crisis: ze is niet blij met haar leven in Nederland en kiest ervoor om er even tussenuit te gaan door een sabbatical te nemen. Haar oudtante Ella, die in Engeland woont in een klein huisje achter een landhuis, krijgt een beroerte en Nadja besluit om meteen naar haar toe te gaan. Terwijl Ella in het ziekenhuis ligt, vindt Nadja een foto van Ella samen met een onbekende man en het dagboek van haar tante. Dit dagboek zit boordevol informatie over het landhuis waar het huisje van Ella staat. Nadja gaat vechten voor het landhuis en doet dit samen met de dorpsbewoners – en hoe dit afloopt moet je zelf echt lezen!

Heerlijk, de schrijfstijl van Vos. Dit is zo’n type boek dat je niet kunt neerleggen doordat je om de personages gaat geven en wil weten hoe het verhaal afloopt. Ik werd ook echt dol op de dorpsbewoners – waarvan ik eerst dacht ‘wat een suffe mensen’ en naderhand ze in mijn hart had gesloten. En het leukste? Nadja maakt een mooie groei door waar je in mee wordt genomen.

‘Heerlijk, de schrijfstijl van Vos in Alles op alles

Alles op alles is een kort verhaal dat je heel snel zult uitlezen. Het verhaal zit goed in elkaar en leest als een speer. Leuk feitje: het verhaal wordt verteld vanuit het heden en vanuit het verleden – door deze tijdsprongen zit de vaart er goed in.

Meer recensies lezen van de boeken van Marijke Vos? Klik dan hier.

Alles op alles

Titel: Alles op alles
Auteur: Marijke Vos
Verschenen: juni 2019
Pagina’s: 189
Uitgever: Loft

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.