Boekrecensies, Chicklit

Alles of niets! – Gillian King

Titel: Alles of niets!
Auteur: Gillian King
Verschenen: 13 oktober 2015
Pagina’s: 240
Uitgever: Zomer & Keuning

Alles of niets!, een gelaagde feelgoodroman van de Haagse topauteur Gillian King. Nikki’s jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen, tot ze erachter komt dat ze al maanden dagelijks in de trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past. Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook. Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander

Mening Yara:
Ohyeah, nadat ik 60 dagen heb uitgelezen (recensie volgt gauw) wist ik het zeker: Gillian King behoord tot een van mijn favoriete auteurs. Ik moest en zou daarom beginnen in Alles of niets!  Heel leuk: Den Haag komt weer volop voor in dit boek. Als Hagenaar word ik hier heel blij van, al die herkenbare plekken!

Alles of niets! wordt verteld vanuit twee verschillende perspectieven: Nikki en Roos. Nikki is een knappe, jonge vrouw die heel onzeker is. Roos heeft een affaire gehad met een collega en doet er alles aan om haar relatie met Thijs weer te krijgen zoals hij was. Helaas is dat nog niet zo makkelijk! Terwijl je vanuit Nikki’s perspectief leest, vraag je je af hoe het met Roos zou gaan. Andersom exact hetzelfde. Dit verhaal heb ik niet ervaren als ‘ik vind Nikki leuker dan Roos’ (of andersom). Doordat de perspectieven continu worden afgewisseld en je hen beter leert kennen, zul je met alle twee de personages als het ware een band opbouwen. Ook leer je Thijs beter kennen omdat je vanuit alle twee de perspectieven leest. De Thijs met Nikki en de Thijs met Roos.

Gedurende het hele boek hoopte ik dat Nikki nou ein-de-lijk eens die perfecte vent aan de haak zou slaan. Aan het einde van het verhaal kon ik me er wel een beetje om ergeren dat zij zo obsessief bezig was met het vinden van haar true love. Roos vond ik eigenlijk het hele verhaal een beetje een zielig personage. Ze had een misstap gemaakt maar deed zó haar best. Ik voelde met haar mee. Ik had een heel scenario in mijn hoofd hoe het verhaal zou eindigen, maar toch eindigde het heel anders. Ik hou van verhalen die niet voorspelbaar zijn.

Alles of niets! leest vliegensvlug, je hebt hem uit voor je het door hebt. Je bent ook zo binnengerold in het verhaal waardoor je het boek niet meer kunt neerleggen Naar mijn idee heeft Gillian met dit boek weer een geweldig statement gemaakt: Gillian King is voor mij dé beste chicklitschrijfster. Ik hoop dat er nog heel veel prachtige chicklitboeken van haar mogen verschijnen komende jaren.

Mening Tedje:

Voor mij was dit het eerste boek dat ik las van Gillian King. I know, ik zou me diep in een hoekje moeten gaan schamen. En dat doe ik ook, want man, man, man, wat heb ik genoten van dit boek. Precies wat Yara zegt: dit boek leest als een trein. Binnen no time had ik Alles of niets! uitgelezen. Gillian weet precies de juiste snaar te raken met haar nieuwe boek. Je zit ook zo in het verhaal, eigenlijk al vanaf pagina 1. En ik moet zeggen dat ik dat toch wel één van de belangrijkste dingen vind bij een boek. Als het niet meteen pakt, wordt het meestal nooit zo leuk of spannend. Tot aan de laatste paar bladzijden blijf je vol spanning afwachten voor wie Thijs kiest: Roos of Nikki. En ik moet stiekem vertellen: ik had het einde niet zien aankomen. En dat maakt deze chicklit nóg leuker. Want we weten allemaal dat chicklits vaak voorspelbaar zijn en dat je echt wel weet hoe het afloopt, maar dat was bij dit boek dus niet het geval.

Maar wie kiest Thijs? Dat verklappen we natuurlijk niet, daarvoor moet je het boek zelf lezen! Alles of niets! is een van de leukste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Een absolute, dubbele en dwarse aanrader! Of gewoon zoals Lisette Jonkman omschrijft: AWESOME!

Rating: 5/5

bol-button

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Lisa oktober 8, 2015 at 06:44

  Hmm… ik ben best benieuwd! 🙂

 • Reply Edriënne oktober 8, 2015 at 10:40

  Wauw, nu heb ik nog meer zin in dit boek! Heb het eerste hoofdstuk wel al kunnen lezen, en ik kan echt niet wachten tot de rest. Zijn jullie er vanavond ook? =)

  • Reply Yara oktober 8, 2015 at 10:59

   Hi Edriënne, ik (Yara) ben er bij samen met m’n vriend! Zie je vanavond 😀

 • Reply Anouk oktober 8, 2015 at 15:01

  Ik ben heel benieuwd! Ik ga er morgen ook in beginnen 😀

 • Reply Vivian oktober 8, 2015 at 15:12

  Leuke recensie! Ik heb nog nooit iets van haar gelezen, ben niet zo van dit soort boeken maar hij klinkt wel erg leuk.

 • Reply Esther oktober 8, 2015 at 15:21

  Ik lees eigenlijk nooit een chicklit. Misschien toch eens doen! 🙂

 • Reply Daniëlle oktober 8, 2015 at 15:48

  Dit boek staat echt hoog op mijn wishlist! Heel benieuwd, leuke recensie!

 • Reply hetboekenik oktober 9, 2015 at 10:19

  Ik heb nog niets gelezen van Gillian King, maar ik zet ze nu op mijn lijstje van te lezen auteurs

 • Reply Feeling good bij ‘Alles of niets’ presentatie | Boekenleven oktober 10, 2015 at 21:09

  […] is Paagman zeker een boekenwinkel met flair. Het was een gezellige avond en de nu al enthousiaste eerste recensies beloven nog een AWESOME! toekomst voor Gillian’s […]

 • Reply Recensies: Gillian King - Alles of niets! | Ranking the Books oktober 23, 2015 at 12:05

  […] Adorable Books; ***** […]

 • Leave a Reply