umberto eco
Boeken

Alle boeken van Umberto Eco

Wil je weten welke boeken Umberto Eco heeft geschreven? In dit artikel zetten we alle boeken van Umberto Eco op volgorde, zodat je precies weet welke boeken je allemaal kunt lezen. 

Laatste update: juni 2023

Boeken van Umberto Eco op volgorde

  1. Baudolino. Niet meer te bestellen. 
  2. De begraafplaats van Praag. Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com. 
  3. De mysterieuze vlam van koningin Loana. Niet meer te bestellen. 
  4. De naam van de roos. Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com. 
  5. De slinger van Foucault. Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com. 
  6. Het eiland van de vorige dag. Niet meer te bestellen. 
  7. Het nulnummer. Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com. 

Het nieuwste boek van Umberto Eco

Het nieuwste boek van Umberto Eco is Het nulnummer (2015). Klik hier om dit boek te bestellen op Bol.com. Het verhaal speelt zich af in het Italië van de jaren negentig en volgt de hoofdpersoon, Colonna, een mislukte schrijver die terechtkomt in een wereld van samenzweringen, politieke intriges en journalistiek. Het nulnummer onderzoekt thema’s zoals de manipulatie van informatie, macht en de relatie tussen media en politiek.

Informatie over Umberto Eco

Umberto Eco (1932 – 2016) was een Italiaanse schrijver, filosoof en literatuurwetenschapper die bekend stond om zijn diepgaande intellectuele inzichten en rijke verbeeldingskracht. Eco’s meest bekende roman, “De naam van de roos” (1980), werd een internationale bestseller en vestigde zijn reputatie als een briljante en originele schrijver. Het boek combineert misdaad, mysterie en historische fictie in een meesterwerk dat zich afspeelt in een benedictijns klooster in de veertiende eeuw. Eco schreef ook veel non-fictie, zoals ‘Hoe schrijf ik een scriptie’.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.