Alle boeken van Sally Rooney
Boeken

Dit zijn alle boeken van Sally Rooney

Sally Rooney is inmiddels een auteur die niet meer weg te denken is uit de boekenwereld. Ze heeft verschillende nominaties en prijzen op haar naam staan. Wij hebben in dit artikel alle boeken van Sally Rooney op volgorde gezet. Zo weet je precies welke boeken je kunt lezen!

Laatste update: juni 2023

Alle boeken van Sally Rooney

De boeken die hieronder staan zijn op volgorde van verschijningsjaar gezet. Je hoeft ze natuurlijk niet in deze volgorde te lezen, maar je weet zo wél welke boeken Rooney heeft geschreven. Het laatst verschenen boek is het boek Prachtige wereld, waar ben je, dat verscheen in 2021.

  1. Gesprekken met vrienden (2017). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  2. Normale mensen (2018). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  3. Prachtige wereld, waar ben je (2021). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Het nieuwste boek van Sally Rooney

Het nieuwste boek van Sally Rooney is het boek Prachtige wereld, waar ben je. Dit boek is in 2021 verschenen. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com. Het is nog niet bekend of er nieuwe boeken van Sally Rooney verschijnen. Zodra dit bekend is, wordt dit artikel geüpdatet.

Meer informatie over Sally Rooney

Sally Rooney is geboren in 1991 en groeide op in Couny Mayo, in het westen van Ierland. Ze studeerde aan het Trinity College in Dublin. Haar debuut Gesprekken met vrienden werd met veel enthousiasme onthaald. Met Normale mensen stond Rooney op de longlist voor de Man Booker Prize. Inmiddels zijn twee van haar boeken verfilmd: Gesprekken met vrienden én Normale mensen zijn allebei verfilmd.

Gesprekken met vrienden zal onder de oorspronkelijke naam Conversations with Friends worden verfilmd door Hulu. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Joe Alwyn en Alison Oliver. Normale mensen is als Normal people verfilmd door de BBC. Dit is een twaalfdelige Ierse dramaserie, met in de hoofdrol Daisy Edgar-Jones en Paul Mescal. Het leuke is dat Sally Rooney ook mee heeft gewerkt aan het script van de series.

Heb jij alle boeken van Sally Rooney al gelezen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *