Alle boeken van S.A. Chakraborty
Boeken

Dit zijn alle boeken van S.A. Chakraborty

S.A. Chakraborty is een Amerikaanse auteur die vooral bekend is van de Daevabad serie. Deel 1 verscheen in 2021 in een mooie limited edition editie. Wil je weten welke boeken er van deze auteur zijn? In dit artikel staan alle boeken van S.A. Chakraborty op volgorde!

Laatste update: maart 2023

Alle boeken van S.A. Chakraborty op volgorde

S.A. Chakraborty heeft tot nu toe alleen de Daevabad serie geschreven, die bestaat uit drie delen. In het Nederlands zijn er tot nu toe twee delen beschikbaar. Het derde deel Het gouden rijk is verschenen in maart 2023.

Volgorde van de Daevabad serie

  1. De bronzen stad (2021). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  2. De koperen koning (2022). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  3. Het gouden rijk (2023). Klik hier om dit boek te reserveren op Bol.com. 

Het nieuwste boek van S.A. Chakraborty

Het nieuwste boek van S.A. Chakraborty is het boek Het gouden rijk, onderdeel van de Daevabad serie. Dit boek is deel 3 in de Daevabad-serie. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Hier gaat de Daevabad serie over

Tussen de marktkramen van het achttiende-eeuwse Caïro zingen nog altijd de oude verhalen rond. Verhalen over djinns en geesten. Over steden verborgen in het kolkende zand van de woestijn, vol betoveringen, verlangen en schatten die je stoutste dromen overtreffen. Daar, waar de magie door elke straat stroomt en als stof in de lucht hangt, wacht Daevabad: de legendarische bronzen stad. Achter haar hoge muren en zes djinnpoorten wacht een stad vol intrige en betovering – waar oude vetes verre schaduwen werpen en de machtsstrijd genadeloos is.

Nahri heeft nooit in magie geloofd. Dromen over schatten en verborgen steden is leuk, maar als je de kost verdient met het oplichten van rijke Ottomaanse edelen, heb je wel iets anders aan je hoofd. Tot Nahri tijdens een van haar zwendelpraktijken per ongeluk een mysterieuze djinnkrijger aan haar zijde roept, en ze beseft dat de magische wereld die ze voor onzin hield maar al te echt is. Sterker nog: dat zijzelf er onherroepelijk deel van uitmaakt. Want Nahri heeft nooit geweten waar ze vandaan komt, of hoe het kan dat ze vreemde talen kan verstaan die niemand haar ooit heeft geleerd. Ze hoopt dat de krijger haar de antwoorden kan geven die ze haar hele leven heeft gezocht. Maar iedereen weet dat een wens doen bij een djinn fatale gevolgen kan hebben.

Heb jij de boeken van S.A. Chakraborty al gelezen?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Thessa januari 3, 2023 at 10:05

    Ik ben begonnen in deel 1, deel 2 ligt ook al klaar. Inmiddels is bekend dat deel drie (Het Gouden Rijk) 21 maart 2023 uitkomt. Tot nu toe een heel goed boek!

  • Leave a Reply