alle boeken van Rima Orie
Boeken

Dit zijn alle boeken van Rima Orie

Wil je weten welke boeken Rima Orie heeft geschreven? De Nederlandse auteur heeft in totaal twee boeken geschreven. In dit artikel staan alle boeken van Rima Orie op volgorde. Ook bespreken we het nieuwste boek van Rima Orie. Zo weet je precies welke boeken je van deze auteur kunt lezen!

Laatste update: november 2023

Alle boeken van Rima Orie op volgorde

In het overzicht hieronder staan de boeken van Rima Orie op volgorde van verschijning. Je kunt deze boeken door elkaar lezen: ze horen niet bij elkaar.

  1. De Zwendelprins (2021). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  2. In het vervloekte hart (2022). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Het nieuwste boek van Rima Orie

Het nieuwste boek van Rima Orie is het boek In het vervloekte hart. Dit boek is in juli 2022 verschenen. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Als er een nieuw boek van Rima Orie verschijnt, dan wordt dit artikel geüpdatet. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste boeken van deze Nederlandse auteur.

Informatie over Rima Orie

Rima Orie is geboren in 1994. Ze debuteerde met het boek De zwendelprins, dat in 2021 verscheen. Dit boek werd onder meer genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, het Beste Boek voor Jongeren en De Kleine Cervantes. In 2022 verscheen haar tweede boek: In het vervloekte hart.

Hier gaat In het vervloekte hart over

Priya Chkadhari heeft een groot geheim: ze is een bloedkind, geboren tijdens de bloedmaan, en heeft daardoor bijzondere krachten. Priya leeft een zo onopvallend mogelijk leven om niet ontdekt te worden, want bloedkinderen worden gezien als monsters die moeten worden vermoord. Het is benauwend, maar ze lijkt niet aan haar lot te kunnen ontsnappen.
Als Priya op een dag de kans krijgt om een plek te bemachtigen als student in Kuwatta – het grootste militaire fort van het land – grijpt ze die met beide handen aan. Een plek in Kuwatta zou een nieuw leven voor Priya kunnen betekenen. En alles is beter dan haar leven in Disin.
Tot haar verbazing blijken haar krachten in Kuwatta als gave in plaats van als vloek te worden beschouwd. Ze ontmoet er andere bloedkinderen, allemaal met hun eigen krachten, en wordt getraind om mee te kunnen vechten in de guerillaoorlog tegen de kolonisten die Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat er zich ook een groot gevaar in het vervloekte hart van Kuwatta zélf schuilhoudt…

Heb jij de boeken van Rima Orie al op je leeslijst staan?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *