Alle boeken van Janina Ramirez
Boeken

Dit zijn alle boeken van Janina Ramirez

Ben je geïnteresseerd in de boeken van Janina Ramirez? In dit artikel hebben wij alle boeken van Janina Ramirez op volgorde gezet. Zo heb je alle informatie in één oogopslag.

Laatste update: december 2023

Alle boeken van Janina Ramirez op volgorde

  1. Femina (2022). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Femina is het debuut van Janina Ramirez. Dit boek is in 2022 uitgekomen en het is nog niet bekend of er meer boeken van Janina zullen verschijnen. Mochten er nieuwe boeken verschijnen van Janina Ramirez, dan wordt dit artikel geüpdatet zodat je altijd op de hoogte bent van ontwikkelingen.

Het nieuwste boek van Janina Ramirez

Het nieuwste boek van Janina Ramirez is het boek Femina. Dit boek is in 2022 uitgekomen en is het Nederlandse debuut. Ze heeft nog meer boeken geschreven, die zijn verschenen in het Engels. Het is nog niet bekend of er andere boeken van haar hand zullen verschijnen in het Nederlands.

Over het boek Femina
De Middeleeuwen associëren wij veelal met Vikingen, pausen en koningen: een patriarchale en duistere tijd waarin vrouwen werden onderdrukt. Maar als we een beetje verder kijken en gebruikmaken van onderzoeksmateriaal uit allerlei disciplines, zien we dat ze allesbehalve duister waren. Cultuurhistorica Janina Ramirez ontdekte vele historische documenten waarin sprake was van machtige vrouwen, in de marge evenwel voorzien van de aantekening ‘femina’, waarna hun namen in de vergetelheid raakten. Mannelijke poortwachters uit het verleden verbrandden boeken, vernietigden kunstwerken en produceerden nieuwe mythen, legenden en documenten, die onze blik op de geschiedenis hebben vertroebeld. Ramirez nuanceert die ‘mannelijke’ kijk op de Middeleeuwen en brengt vele invloedrijke vrouwen voor het voetlicht. Het resultaat is een fascinerende, meeslepende en misschien wel complete geschiedenis van die duizend jaren, die ons bovendien laat zien dat de Middeleeuwen meer op onze tijd leken dan we geneigd zijn te denken.

Over Janina Ramirez
Dr. Janina Ramirez is een Britse auteur, die geboren is in 1980. Ze is verbonden als cultuurhistorica aan de universiteit van Oxford. Ze heeft door de jaren heen veel programma’s gemaakt voor de BBC.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *