Alle boeken van Els van Steijn
Boeken

Dit zijn alle boeken van Els van Steijn

Wil je weten welke boeken Els van Steijn heeft geschreven? Hier vind je alle boeken van Els van Steijn. Ze staan ook op volgorde. We bespreken ten slotte ook het nieuwste boek van Els van Steijn.

Laatste update: juni 2023

Alle boeken van Els van Steijn op volgorde

  1. De fontein, vind je plek (2016). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  2. Zinnen die de ziel raken (2017). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  3. De fontein, maak wijze keuzes (2020). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Het nieuwste boek van Els van Steijn

Het nieuwste boek van Els van Steijn is het boek De fontein, maak wijze keuzes. Dit boek is verschenen in 2020. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Hier gaat De fontein over

Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven. Floortje Dessing zegt over dit boek: ‘Ik ben geïntrigeerd door de theorie van de fontein: de inzichten helpen me om als mens te blijven groeien.’ Door de fontein (Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familiesysteem) leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt. Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren. Dit boek geeft je praktische tips waardoor je stevig op jouw plek kunt staan.
Je bent als mens veel meer verbonden met je familiesysteem dan je kunt bevroeden; de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden en principes waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. Het patroon dat je in de familiefontein laat zien, herhaalt zich bijna altijd op andere vlakken in je leven, zowel in je relatie of eigen gezin als in je verdere privé – en werkleven. De theorie van de fontein legt in heldere taal uit wat jouw plek is. Vaak sta je niet op je eigen plek. Hoe herken je dat en welke consequenties horen daarbij? Voel je je snel schuldig, neem je structureel te veel verantwoordelijkheid op je en geef je meer dan je ontvangt? Heb je moeizame relaties, ben je erg kritisch op jezelf en anderen, heb je bewijsdrang of zie je dat je kinderen je patronen ook al overnemen? Met behulp van dit boek ben je zelf in staat om een mogelijke diagnose te stellen waarom bepaalde zaken in je leven niet zo lopen zoals je zou willen.
Vervolgens wordt op praktische wijze toegelicht hoe je op jouw plek in de fontein komt en welke stappen je daartoe kunt nemen. Als je leert om op de juiste plek te staan in de fontein, vind je rust en laat je het jezelf goed gaan. Je laat los wat van de ander is en ziet onder ogen wat van jou is. Hiermee stel je grenzen, blijf je in verbinding en neem je verantwoordelijkheid voor jouw leven. Je leert ja te zeggen tegen al het goede en het minder goede wat er is, waarbij je je eigen primaire gevoelens gaat ervaren. Je zult merken dat je toegang krijgt tot een positieve spiraal waardoor de relatie met jezelf en je omgeving verbetert. Het boek reikt je een ander perspectief aan waarmee je kunt kijken naar je leven en je de juiste verbinding met belangrijke mensen om je heen gaat vinden. Els van Steijn is teamtrainer en coach en is gespecialiseerd in het systemische perspectief. Ze past het systemische werken toe in haar coachingspraktijk en begeleidt familie- en organisatieopstellingen. Voor haar cliënten is de fontein een eyeopener en het ontbrekende puzzelstukje dat nodig is om een volgende stap effectief te kunnen zetten.

Informatie over Els van Steijn

Els van Steijn is een Nederlandse auteur en therapeut, geboren in 1970, die bekend staat om haar werk op het gebied van familieopstellingen en persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft een achtergrond in communicatiewetenschappen en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van individuen en groepen. Els van Steijn heeft haar kennis en inzichten op het gebied van familiedynamiek en systemisch werk vastgelegd in haar boeken, waaronder “De Fontein, vind je plek” en “De vijf bijwerkingen van vriendelijk zijn”. Haar heldere en toegankelijke schrijfstijl maakt complexe concepten begrijpelijk en praktisch toepasbaar voor een breed publiek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.