Alle boeken van Donna Tartt
Boeken

Dit zijn alle boeken van Donna Tartt

Ben je benieuwd naar de boeken van Donna Tartt? In dit artikel staan alle boeken van Donna Tartt op volgorde. Zo zie je precies welke boeken je van deze populaire auteur kunt lezen. Ook bespreken we het nieuwste boek van Donna Tartt.

Laatste update: juni 2023

Alle boeken van Donna Tartt op volgorde

Hieronder staan de boeken van Donna Tartt op volgorde van verschijning. Je kunt de boeken gewoon door elkaar heen lezen: ze horen namelijk niet bij elkaar.

  1. De verborgen geschiedenis (1992). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  2. De Schotse baret en andere verhalen (1999). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  3. De kleine vriend (2002). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  4. Het land van de papaver (2004). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  5. Het puttertje (2013). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Het nieuwste boek van Donna Tartt

De afgelopen jaren zijn er een aantal boeken verschenen van Donna Tartt. Het nieuwste boek van Donna Tartt is het boek Het puttertje. Dit boek is in 2013 verschenen. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com. Dit boek heeft de Pulitzer Prize gewonnen van 2014.

Informatie over Donna Tartt

Donna Tartt is een geprezen Amerikaanse auteur, geboren in 1963, die bekend staat om haar meeslepende en intellectueel uitdagende romans. Ze groeide op in Mississippi en ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor literatuur en kunst. Na het behalen van haar diploma in Engels aan de Universiteit van Mississippi, verhuisde ze naar New York, waar ze begon te werken aan haar debuutroman. In 1992 brak ze door met “The Secret History”, een bekroonde bestseller die haar wereldwijde erkenning opleverde. Sindsdien heeft Donna Tartt met haar meesterlijke vertelkunst en diepgaande verkenning van menselijke emoties een indrukwekkend literair oeuvre opgebouwd.

Ze debuteerde toen ze 29 was met het boek De verborgen geschiedenis, waarvan in Nederland ruim 700.000 exemplaren werden verkocht. De jaren daarop verschenen nog een aantal boeken van Donna Tartt’s hand. Haar laatste boek won de Pulitzer Prize.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.