Films

Dit zijn alle Nicholas Sparks films

Nicholas Sparks

We kennen natuurlijk allemaal The Notebook en Dear John, maar welke films komen nog meer van zijn hand? Vandaag op een rijtje: alle Nicholas Sparks films. Perfect voor een romantische filmmarathon met je vriendinnen. 

Message in a Bottle (1999)
Theresa Osborne, die gescheiden is en alleen moet zorgen voor haar 10-jarige zoon, is niet van plan om ooit nog met een man een relatie aan te gaan. Wanneer ze op een dag op het strand een fles vindt met een hartstochtelijke nieuwsbrief, kan ze niet laten die te publiceren in de krant waarvoor ze werkt. En wanneer ze andere gelijkaardige brieven vindt, besluit ze op zoek te gaan naar de afzender ervan. Dat blijkt de weduwnaar Garret Blake te zijn, een hersteller van zeilboten, wiens vrouw op tragische wijze om het leven is gekomen. Het klikt meteen tussen beiden, maar Theresa verzwijgt dat ze zijn brieven gevonden heeft.

Dit is de enige film die ik nog nooit heb gezien van Nicholas Sparks. Daar moet binnenkort maar even verandering in komen!

A Walk to Remember (2002)
Als de populaire, stoere Landon Carter (Shane West) verplicht mee moet doen aan de schoolmusical, omdat hij kattenkwaad heeft uitgehaald, raakt hij in aanraking met de stille en conservatieve Jamie Sullivan (Mandy Moore), de dochter van de plaatselijke dominee. Tegen zijn verwachtingen in wordt hij verliefd op haar…

Het verhaal is mierzoet en ontzettend romantisch, maar aan de andere kant is er ook sprake van een menselijk drama. Wat mij betreft een mooie combinatie om de zakdoeken weer in de aanslag te houden.

The Notebook (2004)
De jonge Allie Hamilton (Rachel McAdams) wordt op haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun (Ryan Gosling) en ze beleven een onvergetelijke zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie op het punt van trouwen staat met de man die wel door haar ouders goedgekeurd wordt, slaat de twijfel toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of kiest ze voor haar ouders goedkeuring. Een bijna onmogelijke opgave en… Kan ze haar Noah vinden? Hebben ze na al die jaren echt nog zulke warme gevoelens voor elkaar of zijn de herinneringen mooier dan de werkelijkheid?

Dit blijft een van de mooiste films die ik ooit heb gezien. Iedere keer weer janken, maar oh wat is het een prachtig verhaal. Love it.

Nights in Rodanthe (2008)
Adrienne Willis (Diane Lane) staat op het punt om een aantal belangrijke beslissingen te gaan nemen, maar het lukt haar niet om de knoop door te hakken. Als ze enige tijd later in contact komt met Dr. Paul Flanner (Richard Gere), verandert haar situatie volledig.

Dit is een perfecte film om samen met je moeder te kijken. Kan zij zwijmelen bij Richard Gere (en jij stiekem ook) en het is een heel mooi verhaal en wederom weer een prachtige omgeving!

Dear John (2010)
Een jonge soldaat John Tyree (Channing Tatum), is met verlof en wordt verliefd op de schitterende, maar conservatieve studente Savannah Lynn Curtis (Amanda Seyfried). De twee beleven een mooie tijd en wanneer John weer op uitzending gestuurd wordt, beloven ze elkaar brieven te schrijven om hun liefde levend te houden. Maar de lange afstand tussen beiden lijkt voor meer problemen te zorgen dan verwacht.

Deze film kennen we natuurlijk ook allemaal. Niet zo’n erge tranentrekker als The Notebook, The Longest Ride of The Best of me, maar toch kan ik altijd wel een klein traantje laten.

The Last Song (2010)
Het leven van de 17 jaar oude Veronica ‘Ronnie’ Miller (Miley Cyrus) wordt totaal anders als haar ouders gaan scheiden. Haar vader verhuist van New York naar Tybee Island. Veronica is daar woedend over maar haar moeder vindt dat Ronnie en haar broertje de zomer maar met haar vader moet doorbrengen. Ze hebben bijna niets gemeen, behalve hun liefde voor muziek.

Een film met Miley Cyrus? Daar had ik niet veel van verwacht. Toch is dit ook een echte tranentrekker en is Liam Hemsworth natuurlijk helemaal niet verkeerd om naar te kijken..

The Lucky One (2012)
The Lucky One gaat over de Amerikaanse sergeant Logan Thibault (Zac Efron). Tijdens zijn derde missie in Irak vindt hij een foto van een vrouw en overleeft zo een aanslag. Eenmaal thuis besluit hij haar te vinden. Al snel leert hij haar kennen en gaat zelfs bij haar in het familiebedrijf werken zonder dat zij van zijn geheim weet. Ondanks dat ze niks van hem moet hebben in het begin, bloeit langzaam de romantiek op….

The Lucky One is een prachtige film met mooie beelden van de omgeving, mooie soundtracks en een knappe acteur om naar te kijken. Ook niet onbelangrijk.

Safe Haven (2013)
De mysterieuze Katie arriveert in het kleine dorpje Southport in North Carolina. Haar plotse komst roept bij de hechte community vragen op over haar verleden. Katie lijkt vastbesloten om te voorkomen een persoonlijke band op te bouwen met iemand, totdat een reeks gebeurtenissen er voor zorgt dat ze in twee relaties getrokken wordt: een met Alex, een weduwnaar en winkeleigenaar met twee jonge kinderen, en met haar alleenstaande buurvrouw Jo. Ondanks haar terughoudendheid raakt ze in toenemende mate betrokken bij Alex en zijn familie. Maar zelfs als ze verliefd wordt blijft ze worstelen met het duister geheim dat haar blijft achtervolgen…

In deze film komen een aantal plottwists voorbij die je niet zou voorspellen van tevoren. Super leuk en verrassend!

The Best of Me (2014)
In het romantische The Best of Me zien schoolgeliefden Dawson (James Marsden) en Amanda (Michelle Monaghan) elkaar na twintig jaar terug tijdens de begrafenis van een oude vriend. Dawson (Marsden) en Amanda (Monaghan) waren onafscheidelijk op de middelbare school, smoorverliefd en beste vrienden. Wanneer de relatie abrupt eindigt, omdat Dawson gedwongen wordt de relatie te verbreken, gaan ze ieder hun eigen weg en verbreken ze elk contact.

Ruim twintig jaar later, wanneer ze elkaar zien bij een begrafenis, bloeit de liefde weer hevig op. Het leven heeft hen allebei niet geboden wat ze ervan gehoopt hadden en ze hebben elkaar nooit kunnen vergeten.Wanneer Dawson en Amanda weer veel tijd met elkaar doorbrengen, worden ze echter ook geconfronteerd met de keuzes die ze in hun leven hebben gemaakt en de dromen die ze samen deelden. Kan het verleden herschreven worden en kan echte liefde alles overwinnen?

Toch heeft The Best of Me geen typisch goed aflopend einde. Veel ga ik er niet over verklappen, maar ik wil je wel aanraden om er flink wat tissues bij te pakken. Als je het droog kunt houden tijdens de film, dan ben je wel een tough cookie.

The Longest Ride (2015)
The Longest Ride vertelt over de liefde tussen voormalig rodeokampioen Luke (Scott Eastwood), die zijn comeback wil maken, en de studente Sophia (Britt Robertson), die op het punt staat haar droombaan te krijgen in de kunstwereld van New York. Hun verschillende wegen en botsende idealen stellen hun relatie zwaar op de proef. Totdat Sophia en Luke in contact komen met Ira (Alan Alda) en hun leven totaal verandert. Ira’s herinneringen aan zijn geliefde vrouw en hun tientallen jaren durende romance, inspireert het jonge stel.

Knappe man? Check. Buikspieren? Check. Romantisch liefdesverhaal waar je het niet droog bij kunt houden? Check, check, dubbel check. Wat een prachtige film is dit!


The Choice
Travis Parker heeft alles wat een man zich maar kan wensen: een goede baan, trouwe vrienden en een droomhuis in een kleine stad in North Carolina. Hij is ervan overtuigd dat een serieuze relatie met een vrouw het goede leven enkel in de weg zou staan. Tot Gabby Holland haar intrek neemt in het huis naast het zijne. Ondanks Travis’ pogingen om vriendelijk te zijn, lijkt ze zich voortdurend aan hem te ergeren.

Hoeveel Nicholas Sparks films heb jij gezien?

15 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *