Agneta's erfenis
Roman

Agneta’s erfenis (De vrouwen van de leeuwenhof #1) – Corina Bomann

De vrouwen van de leeuwenhof is een trilogie geschreven door Corina Bomann en de serie is heel populair. Ik was erg benieuwd en las boek 1: Agneta’s erfenis. Lees hier of de serie het lezen waard is.

Waar gaat Agneta’s erfenis over?

Het is 1913 en Agneta heeft afstand genomen van haar machtige familie om een vrij leven te leiden als student aan de kunstacademie in Stockholm – met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram waardoor haar leven op zijn kop wordt gezet: ze wordt gesommeerd terug te keren naar landgoed de Leeuwenhof om daar de stoeterij van haar familie te gaan beheren. Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol luxe op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waaraan ze wilde ontsnappen? Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en haar adellijke plichten op zich te nemen, of wint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde?

Agneta’s erfenis draait om Agneta, de dochter van een heel rijke familie. Het rijke leven is helemaal niks voor haar en ze besluit daarom, aangezien ze geen verplichtingen heeft, om haar spullen te pakken en te verhuizen van het platteland van Zweden naar de hoofdstad Stockholm om daar een schilderopleiding te volgen. Alles lijkt perfect te gaan: de opleiding gaat goed, ze heeft een man gevonden met wie ze graag wil trouwen maar dan… wordt ze opgeroepen om terug te keren naar haar ouderlijk huis, door een noodlottig ongeval. Haar hele leven is 180 graden anders.

‘Agneta’s erfenis heeft een sterk hoofdpersonage’

Deze serie van Corina Bomann worden neergezet als ‘boeken voor fans van Lucinda Riley’. Ik kan niet zo goed vinden waarom dit boek die stempel krijgt: het is inderdaad een reeks die draait om sterke vrouwen en ook deze boekenreeks speelt zich in het verleden af – maar Corina Bomann doet niet aan tijdsprongen. Toch vond ik het een heel leuk verhaal. Agneta is tof: ze is anders dan andere vrouwen van dit tijdperk. Je leert haar goed kennen en weet wat ze allemaal heeft meegemaakt in haar leven en krijgt ook een goed beeld van de omgeving waarin ze is opgegroeid. Ook heeft het verhaal regelmatig andere wendingen waardoor het iets spannender wordt.

Ik heb vrij lang gedaan over Angeta’s erfenis. Ik weet niet zo goed waarom, want het was een verhaal dat ik heel leuk vond en het sprak me heel erg aan, maar ik vond het soms wel wat suffig. Ik denk dat ik het boek iets te lang vond en teveel in hetzelfde tijdperk, waardoor diepgang miste. Ook ergerde ik me regelmatig aan Agneta omdat ze soms verkeerde beslissingen maakte die niet in lijn lagen met haar zelfstandige personage. Tenslotte vond ik de vergelijking met Lucinda Riley haar boeken ook vervelend, want dit is gewoon niet hetzelfde. Desondanks ben ik erg benieuwd naar het vervolg en ga ik die hopelijk nog oppakken.

Klik hier om Agneta’s erfenis te bestellen via Bol.com!

Ben je op zoek naar een leuke serie om te lezen deze zomer? Stop dan met zoeken: De vrouwen van de leeuwenhof is wellicht een leuke om op te pakken.

Meer recensies lezen van de boeken van Corina Bomann? Klik dan hier.

Agneta's erfenis

Titel: Agneta’s erfenis (De vrouwen van de leeuwenhof #1)
Auteur: Corina Bomann
Verschenen: februari 2021
Pagina’s: 576
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 3.5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.