Voor altijd
Boekrecensies,  Roman

After: Voor altijd (After #4) – Anna Todd

Vandaag een recensie van het laatste deel van de After-serie van Anna Todd. Jullie hebben deel 1, 2 en 3 al kunnen lezen en met het boek Voor Altijd komt er een eind aan het liefdesverhaal van Tessa en Hardin.

Waar gaat Voor altijd over?

Al is het tussen Hardin en Tessa nooit alleen maar rozengeur en maneschijn geweest, elke nieuwe uitdaging heeft hun band wel sterker gemaakt. Wanneer de schokkende waarheid over hun families aan het licht komt, komen de geliefden erachter dat ze niet zo verschillend van elkaar zijn als ze dachten. Tessa is niet langer het lieve, eenvoudige meisje dat ze was toen ze Hardin leerde kennen – net zo min als Hardin nog de wrede, humeurige jongen is voor wie Tessa ondanks alles viel.
Tessa begrijpt de heftige gevoelens die Hardin verbergt achter zijn stoere facade, en ze weet dat hij haar nodig heeft. Maar hoe meer oude pijn er aan het licht komt, hoe duisterder hij wordt, en hoe harder hij Tessa – en alle anderen in zijn leven – wegduwt. Tessa twijfelt soms of ze hem wel kan redden zonder zichzelf op te offeren.

En toen had ik de After-serie ineens uit. Wauw! Vier onwijs dikke delen waar naar mijn gevoel geen eind aan kwam. In de serie wordt veel herhaald: Tessa en Hardin krijgen ruzie en ze maken het weer goed. Zo gaat het eigenlijk vier delen. Toch vind ik het jammer dat het avontuur van Hardin en Tessa hiermee aan een eind komt.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: van het laatste boek, Voor altijd, heb ik het meest genoten. Oké, ze hadden weer veel ruzie en goedmaakseks, maar er gebeurde wel van alles in dit laatste deel. Wat, ga ik natuurlijk niet verklappen, want dan zou ik te veel spoilen. Anna Todd heeft in ieder geval een mega vlotte schrijfstijl en dat betekent dat je door de After-serie heen vliegt. Ook in dit deel wordt er weer geschreven vanuit het perspectief van Hardin en Tessa. Ze zijn allebei veranderd: Tessa vergeeft Hardin niet altijd meer. Ze is een echte volwassen vrouw geworden die haar eigen keuzes maakt. Eindelijk! Hardin heeft ook geleerd wat het betekent om van iemand te houden en voor iemand te gaan: hij is ook volwassen geworden. Hij heeft geleerd van zijn fouten, maar ziet Tessa dat ook in?

Voor altijd is een dynamisch verhaal en eindigt op een leuke manier’

Dit boek gaat niet alleen over Tessa en Hardin en dat vond ik erg prettig. Er gebeurt rondom hun liefdesverhaal ook genoeg in de familie, wat het boek erg dynamisch maakt. Het boek eindigt op een super leuke manier met een epiloog: het beste stuk van het boek. Om te weten hoe het verhaal van Tessa en Hardin eindigt, zul je de boeken echt zelf moeten lezen! Ik heb er in ieder geval van genoten.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Anna Todd.

After 4 Voor altijdTitel: After: Voor altijd (After #4)
Auteur: Anna Todd
Verschenen: september 2015
Pagina’s: 457
Uitgever: Boekerij
Originele titel: After Ever Happy

bol-button

Rating: 4/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *