Boeken,  Roman

After: je kan niet leven zonder hem (After #2) – Anna Todd

je kan niet leven zonder hemTitel: After: Je kan niet leven zonder hem (After #2)
Auteur: Anna Todd
Verschenen: mei 2015
Pagina’s: 600
Uitgever: Boekerij
Oorspronkelijke titel:
After We Collided

Tessa wist dat Hardin wreed kon zijn, maar als ze hoort dat hun liefde is begonnen als een weddenschap, slaat dat bij haar in als een bom. Is Hardin wel de diepzinnige, aandachtige jongen op wie Tessa verliefd werd, ondanks zijn boze buitenkant, of kent ze hem eigenlijk helemaal niet? Ze wou dat ze hem gewoon kon verlaten, maar zo simpel is het niet. Niet met de herinnering aan hun gepassioneerde nachten samen. Zijn verzengende aanrakingen, zijn hongerige kussen.

Mening over Je kan niet leven zonder hem

Hardin beseft maar al te goed dat hij een fout heeft gemaakt, misschien wel de grootste van zijn leven. Hij wil voor Tessa vechten, en voor hun liefde. Maar kan hij wel echt veranderen?

Met heel veel plezier heb ik het eerste deel van After gelezen. Ik had nooit verwacht dat ik een fanfiction van One Direction zo leuk zou vinden. Want ja, de boeken van Anna Todd zijn geïnspireerd op deze Britse boyband. Het eerste boek eindigde lekker spannend, zodat ik niet kon wachten tot deel 2 van After.

In After 2 gebeurt er eigenlijk niet heel veel bijzonders. Tessa en Hardin hebben ruzie, maken het weer goed om vervolgens weer ruzie te krijgen en goedmaakseks te hebben. Tsja, dat gaat nogal vervelen. Hardin flikt weer iets bij Tessa, maar ze blijft het hem vergeven. Hoe realistisch is dat? Toch bleef ik aan een stuk doorlezen in After 2. Dat komt door de heerlijke schrijfstijl van Anna Todd; je vliegt er echt als een speer doorheen. Het verhaal blijft je triggeren om door te lezen. Dit boek bevat 600 pagina’s, een dikke pil dus. Ik denk dat dit verhaal ook in 300 of 400 pagina’s verteld zou kunnen worden. Dat zorgt er denk ik voor dat er minder herhaling in het verhaal voorkomt. In dit boek wordt er afwisselend verteld vanuit het perspectief van Hardin en Tessa. Hierdoor leer je allebei de personages goed kennen en krijg je begrip voor de karakters.

“Je wilt gewoon weten hoe Je kan niet leven zonder hem afloopt”

Steeds als Hardin Tessa laat barsten, rent Tessa naar Zed. Hij vindt Tessa ook heel erg leuk, maar toch kom je vrij weinig over hem te weten. Het zou me niks verbazen als in boek 3 of 4 hier nog aandacht aan wordt besteed, of dat er een verhaallijn komt over Landon en zijn vriendin in New York.

Ik ben dus niet echt super onder de indruk van het tweede deel, omdat er heel veel herhaling in zit en ik soms dacht: huh, dit stuk heb ik toch al gelezen? Dit komt door de vele ruzies en Hardin die steeds dingen kapot smijt en dat het stel het daarna weer goed maakt. Toch ben ik ook weer razend benieuwd naar deel 3, want ook dit boek eindigt weer met een cliffhanger. En je wil gewoon weten hoe het verdergaat tussen Hardin en Tessa, want ze passen gewoon bij elkaar, of je het nu leuk vindt of niet.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Anna Todd.

Rating: 3,5/5

bol-button

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.