Boekrecensies,  Roman

After: Hij hoort bij jou (After #3) – Anna Todd

Hij hoort bij jouTitel: After: Hij hoort bij jou (After #3)
Auteur: Anna Todd
Verschenen: juli 2015
Pagina’s: 644
Uitgever: Boekerij
Oorspronkelijke titel:
After We Fell

Net wanneer Tessa de belangrijkste beslissing van haar leven neemt, verandert alles. Onthullingen over Hardin zetten al haar zekerheden op losse schroeven en brengen hun zwaar bevochten toekomstplannen ineens weer buiten bereik. Niets en niemand is zoals Tessa dacht. Niet haar vrienden. Niet haar familie. En Hardin, de enige persoon op wie ze dacht te kunnen bouwen, toont geen enkel begrip voor Tessa als hij erachter komt dat ook zij geheimen verborgen heeft gehouden. 

Mening over Hij hoort bij jou

In het derde deel van After maak je kennis met de vader van Tessa, de man die ze al jaren niet meer heeft gezien. Ook wil ze verhuizen naar Seattle. Kortom: een heleboel veranderingen. Genoeg om over te schrijven dus, zou je denken. Toch vind ik dat Todd zich teveel vastpint op Tessa en Hardin. Logisch, het zijn de hoofdpersonen, maar net als in het tweede deel maken ze constant ruzie en maken en het daarna weer goedmaken. Natuurlijk kunnen de sexy scènes weer niet ontbreken. Dit maakt wel dat het boek heel eentonig wordt en dat wat mij betreft de rest een beetje oppervlakkig blijft. Tessa twijfelt steeds en Hardin maakt rotopmerkingen.

Het boek kabbelt maar een beetje voort en is soms wat langdradig. Het verhaal had Todd ook in 250 pagina’s minder kunnen vertellen. Nu snap ik het wel, want deze boeken heeft ze natuurlijk per hoofdstuk geüpload op Whatpadd, maar het eerste gedeelte bestaat steeds uit geruzie en seks (what else?). Dan gebeurt er wel iets dat ik niet aan had zien komen, en dat had het verhaal wel even nodig. Ik mis gewoon een beetje de rest van het verhaal rondom Tessa en Hardin. Maar dan: het einde. Ook dit boek bevat weer een flinke plottwist en een cliffhanger en dat maakt het boek toch wel weer een beetje goed. Ik kan niet anders dan het vierde en tevens laatste boek uit de After serie lezen, want ik ben toch weer benieuwd hoe het verder gaat. Aan de ene kant ben ik dus niet super enthousiast over het boek, maar toch ook weer wel. Het leest allemaal als een trein door en aan de schrijfstijl van Todd ligt het zeker niet.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Anna Todd.

Rating: 3,5/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *