Aan het Hof van Eden
Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Young adult

Aan het hof van Eden – Joelle Charbonneau

Sanne van de Adorable Bookclub las Aan het hof van Eden van Joelle Charbonneau. Soms lees je zo’n boek waarvan de flaptekst je doet geloven dat het boek alle ingrediënten bevat voor een spannend en meeslepend verhaal, maar laat de uitwerking te wensen over. Aan het hof van Eden was voor mij zo’n boek.

Waar gaat Aan het hof van Eden over?

Als de koning en de kroonprins van het koninkrijk Eden plotseling komen te overlijden is de toekomst van het land onzekerder dan ooit tevoren. Eden heeft dringend behoefte aan een nieuwe monarch. De enige erfgenamen van de troon zijn prinses Carys en prins Andreus; de koninklijke tweeling. Maar wie van hen werd het eerst geboren en heeft dus de sterkste claim op het koningschap?
Als de Raad van Ouderen zijn kans grijpt om de macht over Eden in handen te krijgen, zit er voor Carys en Andreus maar een ding op: ze moeten de strijd om de troon aangaan – tegen elkaar en tegen de Raad.

De belangrijkste reden dat ik dit boek uiteindelijk een slechte beoordeling ga geven is niet dat ik totaal geen binding had met de personages – maar dat had ik niet – en ook niet dat ik bij het lezen eigenlijk geen spanning voelde – maar dat voelde ik niet. Ik raakte vooral gefrustreerd door de denigrerende manier waarop het boek op mij overkwam. In het begin wordt meermaals genoemd dat één van de personages “een geheim” had – iets wat kan intrigeren, maar wat zo vaak herhaald werd dat ik al snel met m’n ogen aan het rollen was. Tevens vond ik ‘de strijd’ die ze aangaan om de troon kort gezegd vrij vreemd. Het was een bijzondere manier om te bepalen wie uiteindelijk zou regeren en logica was ver te zoeken.

“Andreus opende zijn mond om iets te zeggen, maar Carys legde hem met haar blik het zwijgen op. Vertrouw me maar, leek ze hem te willen zeggen.”

‘Aan het hof van Eden heeft een powerwoman in de hoofdrol, iets wat ik alleen maar kan toejuichen’

Ik ben doorgaans een positief persoon, dus wil ik ook wat goede punten noemen. Het verhaal speelde zich af in een originele wereld, waar je je een goed beeld bij kunt vormen. Daarnaast heeft het boek een powerwoman in de hoofdrol – iets wat ik altijd alleen maar kan toejuichen.

Ik kan deze beoordeling alleen maar baseren op mijn eigen mening, maar ik werd niet gegrepen door het boek en vond het merendeel van de personages oninteressant. Misschien heb jij een andere ervaring!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Joelle Charbonneau.

aan het hof van eden

Titel: Aan het hof van Eden
Auteur: Joelle Charbonneau
Verschenen: augustus 2017
Pagina’s: 318
Uitgever: Karakter Uitgevers
Originele titel: Dividing Eden bol-button

Rating: 2/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *