Aan alle jongens van wie ik hield
Boekrecensies,  Young adult

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Al héél lang geleden stond Aan alle jongens van wie ik hield op mijn ‘must read’ lijst. Ik hoorde er veel goeds over en baalde dan ook als een stekker dat hij nog niet was vertaald naar het Nederlands. Tot een tijdje geleden, toen we een mail kregen van de uitgeverij dat ze de boeken van Jenny Han hadden aangekocht. Begrepen jullie mijn enthousiasme? In deze recensie vertel ik wat ik van het boek vind: was ik niet té enthousiast en had ik niet téveel verwachtingen, waardoor hij tegenviel?

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Toen ik het manuscript in handen kreeg van Aan alle jongens van wie ik hield, wist ik zeker dat ik het boek in een mum van tijd zou uitlezen. Dat gebeurde ook! Dit boek is een échte easy read, zo’n boek waar je uren achter elkaar in opgeslokt kunt worden. Ik voelde een hele sterke connectie met hoofdpersonage Lara Jean. Ze is zo leuk. Ik vind de band die ze met haar vader en met haar zussen heeft zo mooi. En dan nog eens haar geheim, dat ze liefdesbrieven schrijft om een periode af te sluiten. I love her.

Lara Jean schrijft dus liefdesbrieven aan jongens om de liefde voor hen af te sluiten. Alsof ze er klaar mee is. Op een dag zijn de brieven, die ze zó goed bewaard had, verdwenen. Grote paniek! Al helemaal wanneer ze er achter komt dat de brieven zijn gepost naar alle jongens. Vreselijk, toch? Ze is enorm bang dat haar zus er achterkomt dat Lara Jean verliefd was op Josh, en daardoor besluit ze allemaal (niet slimme) beslissingen te maken. Beslissingen die ik zeker kan begrijpen in haar situatie.

Aan alle jongens van wie ik hield is een heerlijk boek dat je niet zal teleurstellen

Zoals ik al aangaf is het een echte easy read. Dit boek kun je in een paar uur met gemak uitlezen. Ik was helemaal verdwenen in het verhaal. Toen ik het boek uit had was ik enorm verzadigd, maar ook heel erg teleurgesteld dat ik nog moet wachten tot het najaar: dan komt namelijk het vervolg uit op Aan alle jongens van wie ik hield. Ik beloof je plechtig dat dit boek je niet zal teleurstellen en dat je er enorm van gaat genieten. Maar dan moet je natuurlijk wel van contemporary Young Adult verhalen houden.

Meer recensies lezen van de boeken van Jenny Han? Klik dan hier.

Aan alle jongens van wie ik hield

Titel: Aan alle jongens van wie ik hield
Auteur: Jenny Han
Verschenen: 4 april 2016
Pagina’s: 320
Uitgever: Moon

bol-button

Rating: 5/5

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *