Algemeen

9x Young Adult boeken die dit jaar uitkomen

Young Adult boeken die dit jaar uitkomen

Young Adult boeken: ik houd er van. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Als ik in een boekenwinkel loop, loop ik altijd als eerste naar de kinderafdeling zodat ik tussen de YA-sectie kan spitten. Vandaag zet ik Young Adult boeken die dit jaar uitkomen op een rijtje. Kijk je mee?

Lola en de boy next door.indd

1. Lola en de boy next door – Stephanie Perkins. Stephanie Perkins schreef het enorm schattige boek Anna & de French kiss, een boek dat ik met heel veel plezier heb gelezen. Dit boek gaat over Lola en natuurlijk over een romance. Ik kan niet wachten tot dit boek uit komt! Verschijnt april 2016. 

12823498_494881887366498_6903437655903594382_o

2. Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han. Als ik één boek mag kiezen waar ik het meeste naar uit kijk, dan durf ik zeker te zeggen dat het dit boek is. Jenny Han is een groot fenomeen in booktube en boekblog land en haar boeken worden flink de hemel in geprezen. Ik ben toevallig momenteel bezig met het manuscript van dit boek en vind het zo enorm goed! Kan niet wachten tot dit boek in de winkels ligt en ik het fysieke boek aan mijn collectie mag toevoegen. Verschijnt april 2016. 

_1167812_orig
Nederlandse omslag nog niet definitief. 

3. Did I Mention I Love You? – Estelle Maskame. De naam Estelle Maskame zegt je wellicht nog niet veel. Uitgeverij Moon heeft dit jaar de rechten gekocht om de DIMILY-serie in het Nederlands uit te geven. Deze serie wordt onwijs goed ontvangen op Goodreads, daar scoort het eerste boek maar liefst 4 sterren! Verschijnt september 2016. 

91VN9yXpuRL
Nederlandse omslag nog niet definitief. 

4. Gevangene (Blackcoat Rebellion #2) – Aimee Carter. Nog niet zo heel lang geleden las ik Marionet van Aimee Carter. Gevangene is het vervolg hierop en ik kan niet wachten tot ik dit boek mag lezen. Ik vond Marionet zó onwijs spannend, hopelijk is dit boek ook zo spannend.  Verschijnt april 2016. 

12804753_493173037537383_6123990024715242343_n

5. Haar dag – Gayle Forman. Dit boek is eigenlijk al verschenen, net zoals Zijn jaar (het vervolg), maar Haar dag en Zijn jaar krijgen een nieuw jasje. Ze passen nu helemaal bij Als ik blijf en Wacht op mij! Heel tof. Verschijnt april 2016. 

9789000332472_download

6. Traveler (Seeker #2) – Arwen Elys Dayton. Traveler is het vervolg op het boek Seeker. Dat boek vond ik vrij spannend en ik ben benieuwd hoe het verhaal verder zal eindigen. In Traveler lees je hoe het verder gaat met de personages. Verschijnt april 2016. 

Soulmates1SkyCVRvoorPRrgb (1)

7. Het verhaal van Sky (Soulmates #1) – Joss Stirling. Ook de Soulmates boeken zijn niet helemaal nieuw in Nederland, de uitgeverij heeft besloten om ze in een nieuw jasje te stoppen. En wat voor één! Deze serie krijgt echt prachtige omslagen, ik baal een beetje dat ik de oude omslagen al heb… Verschijnt mei 2016. 

ACOMAF-cover
Nederlandse omslag nog niet definitief. 

8. Hof van mist en woede (Hof van doorns en rozen #2) – Sarah J. Maas. De recensie van Hof van doorns en rozen boek kon je vanmorgen al lezen op onze blog en daar was ik laaiend enthousiast over. Sarah J. Maas heeft me echt keihard geraakt en nu ben ik hooked. Ze schrijft fantastisch en nadat ik Hof van doorns en rozen heb gelezen, wilde ik méér! Verschijnt juli 2016. 

9789000349395_download

9. Carry on – Rainbow Rowell. Rainbow Rowell ken je wellicht van de boeken Eleanor & Park en Fangirl. Nu komt er een nieuw boek van haar uit: Carry on. Hij is al eventjes geleden uitgekomen in Amerika, maar nu mogen wij hem dan ook eindelijk lezen! Dit boek gaat over de fanfiction die je in Fangirl hebt kunnen lezen. Yay, heel benieuwd naar. Verschijnt april 2016. 

Naar welke Young Adult boeken die dit jaar uitkomen kijk jij uit? 

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *