Algemeen

9x waarom Young Adult een geweldig genre is

Young Adult is helemaal mijn genre. Loop ik een boekenwinkel binnen, dan ren ik direct naar de Young Adult afdeling. Alsof ik oogkleppen op heb. Mijn boekenkast is voor 75% Young Adult en ik kan er geen genoeg van krijgen. Als je ook kijkt naar ons reading challenge overzicht dan zul je ook zien dat ik vooral YA lees. Vandaag zet ik 9 redenen op een rijtje waarom ik Young Adult geweldig vind. Lees je mee?

Young Adult

1. Je kunt je vaak heel gemakkelijk in de hoofdpersonen verplaatsen. Ik ben 22 jaar, en de meeste personages zijn van ongeveer mijn leeftijd (of net iets jonger). Al die struggles over verliefdheid en daten! ­čśë

2. De verhalen zijn vaak niet te serieus geschreven. Het leest lekker makkelijk weg. Ik hou van boeken waarbij ik niet teveel hoef na te denken.

3. Young Adult boeken kent niet altijd een happy ending. Zo lees je bij chicklit vaak een happy ending, maar zijn er genoeg YA boeken die niet zo blij eindigen. Ook al is een happy ending vaak fijn, toch heeft een niet-happy ending ook iets.

4. Dystopische YA boeken zijn geweldig: Jij wilt ├ęcht niet in zo’n wereld leven zoals in The Hunger Games, Divergent of Het Programma. Vreselijk! Maar lezen? Kom maar op met die wereld van jullie!

5. En nog het beste van alles: De dystopische boeken lijken s├│ms een beetje op elkaar, toch zijn ze verschillend. So many choices! Soms voelt het alsof je in een dystopische wereld leeft. I love it.

6. Over dystopische boeken gesproken: Vaak komen de dystopische boeken in series. The Maze Runner, De Test trilogie, Kronieken van de onderwereld. Je houdt maar niet op met lezen, en dat is helemaal niet erg.

7. Ik vergeet volgens mij het meest belangrijke: De leuke jongens die voorkomen in de boeken. Ik heb veel te vaak weg zitten zwijmelen bij Four in Divergent en bij Jace uit Kronieken van de Onderwereld. Zucht. Fangirl aanwezig.

8. Bookmerchandise, niet te vergeten. Uitgeverij Unieboek geeft bijvoorbeeld een YA tas uit met daarop een mockingjay en een tekst uit The Hunger Games. Zo tof!

9. Fanfiction is voor veel YA boeken heel belangrijk. Zo is 50 shades of Grey ontstaan uit Twilight, ├ęn heeft Rainbow Rowell een heel boek geschreven over fanfiction: het boek Fangirl. Niet alleen deze twee boeken bevatten fanfiction, er zijn verschillende fora waarop mensen hun fanfiction posten. Voor de die-hard fans die niet genoeg kunnen krijgen!

Wat maakt Young Adult voor jou zo bijzonder?

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Annabel maart 27, 2015 at 06:17

  Ik ben zelf al wat ouder, maar ik vind YA ook een heerlijk genre!

 • Reply Thea maart 27, 2015 at 09:24

  Ik ben al wat ouder dus punten 1 en 7 heb ik niet maar ik vind het ook heerlijk omdat ze inderdaad vaak makkelijk weglezen. Een happy end hoeft van mij ook niet altijd en hoe meer blz hoe beter dus een trilogie is heerlijk! Mijn zoon begint ook YA te lezen en dan lezen we dezelfde boeken, zo kunnen we er samen over praten en hopelijk gaat hij dan meer lezen.

 • Reply beautifulday4makeup maart 27, 2015 at 09:52

  Gelijk heb je. De YA boeken lezen zo makkelijk weg

 • Reply Anneke maart 27, 2015 at 11:21

  Ik vind YA erg leuk, maar ik kan het ook echt heel erg zat worden haha. Dan heb ik echt behoefte aan iets anders, en vaak vooral behoefte aan meer diepgang.

 • Reply Esther maart 27, 2015 at 11:52

  Wat een herkenbare punten, haha!

 • Reply Dieuwke maart 27, 2015 at 12:06

  <3 <3 <3

 • Reply Fatma (Book is the new Black) maart 27, 2015 at 12:48

  Hier ben ik het absoluut mee eens. Krijg nog vaak de opmerking ‘ben je hier niet te oud voor’ om mijn oren geslingerd. Nee, YA-fans hier ­čÖé

 • Reply Nynke-Boudien maart 27, 2015 at 13:13

  Ik ben het helemaal met je eens, ik hou ook ontzettend van Young Adult!

 • Reply Jacoline maart 27, 2015 at 13:35

  Ik houd wel van YA, maar ik merk dat ik het ook steeds leuker vind om andere dingen te lezen tussendoor. Maar er zitten zeker pareltjes tussen de YA boeken die op mijn all-time-favorites lijstje staan!

 • Reply Nikki maart 27, 2015 at 20:38

  Amen!

 • Reply G maart 27, 2015 at 21:18

  Ik heb het Young Adult genre nog niet zo heel lang geleden pas ontdekt, hoewel ik stiekem onbewust al wel wat YA boeken had gelezen. Wat het precies is wat me aantrekt weet ik niet, maar ik ben het helemaal met je eens dat het heerlijk leest!

 • Reply Madelon maart 30, 2015 at 15:07

  Vooral 7!! Al die jongens… kan er ondertussen een heel boek over volschrijven, haha. En 4 geldt voor mij ook wel ^^

 • Reply Tessa augustus 25, 2015 at 19:46

  Bijna mijn hele boekenkast bevat YA, hoewel ik steeds meer ‘volwassen’ boeken ernaast begin te lezen, thrillers en zo.

 • Leave a Reply