Algemeen

9x waarom Young Adult een geweldig genre is

Young Adult is helemaal mijn genre. Loop ik een boekenwinkel binnen, dan ren ik direct naar de Young Adult afdeling. Alsof ik oogkleppen op heb. Mijn boekenkast is voor 75% Young Adult en ik kan er geen genoeg van krijgen. Als je ook kijkt naar ons reading challenge overzicht dan zul je ook zien dat ik vooral YA lees. Vandaag zet ik 9 redenen op een rijtje waarom ik Young Adult geweldig vind. Lees je mee?

Young Adult

1. Je kunt je vaak heel gemakkelijk in de hoofdpersonen verplaatsen. Ik ben 22 jaar, en de meeste personages zijn van ongeveer mijn leeftijd (of net iets jonger). Al die struggles over verliefdheid en daten! ­čśë

2. De verhalen zijn vaak niet te serieus geschreven. Het leest lekker makkelijk weg. Ik hou van boeken waarbij ik niet teveel hoef na te denken.

3. Young Adult boeken kent niet altijd een happy ending. Zo lees je bij chicklit vaak een happy ending, maar zijn er genoeg YA boeken die niet zo blij eindigen. Ook al is een happy ending vaak fijn, toch heeft een niet-happy ending ook iets.

4. Dystopische YA boeken zijn geweldig: Jij wilt ├ęcht niet in zo’n wereld leven zoals in The Hunger Games, Divergent of Het Programma. Vreselijk! Maar lezen? Kom maar op met die wereld van jullie!

5. En nog het beste van alles: De dystopische boeken lijken s├│ms een beetje op elkaar, toch zijn ze verschillend. So many choices! Soms voelt het alsof je in een dystopische wereld leeft. I love it.

6. Over dystopische boeken gesproken: Vaak komen de dystopische boeken in series. The Maze Runner, De Test trilogie, Kronieken van de onderwereld. Je houdt maar niet op met lezen, en dat is helemaal niet erg.

7. Ik vergeet volgens mij het meest belangrijke: De leuke jongens die voorkomen in de boeken. Ik heb veel te vaak weg zitten zwijmelen bij Four in Divergent en bij Jace uit Kronieken van de Onderwereld. Zucht. Fangirl aanwezig.

8. Bookmerchandise, niet te vergeten. Uitgeverij Unieboek geeft bijvoorbeeld een YA tas uit met daarop een mockingjay en een tekst uit The Hunger Games. Zo tof!

9. Fanfiction is voor veel YA boeken heel belangrijk. Zo is 50 shades of Grey ontstaan uit Twilight, ├ęn heeft Rainbow Rowell een heel boek geschreven over fanfiction: het boek Fangirl. Niet alleen deze twee boeken bevatten fanfiction, er zijn verschillende fora waarop mensen hun fanfiction posten. Voor de die-hard fans die niet genoeg kunnen krijgen!

Wat maakt Young Adult voor jou zo bijzonder?

13 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.