Boeken

9x leuke boeken van Nederlandse bodem

leuke-Nederlandse-boeken-4

Wij zijn dol op boeken die vanuit het Engels vertaald worden naar het Nederlands, maar dat wij gek zijn op boeken die geschreven zijn door Nederlandse schrijvers, is vast geen geheim. Lisette Jonkman, Gillian King, Chantal van Gastel, Chinouk Thijssen… Een paar namen van schrijvers waar wij graag boeken van lezen. Vandaag delen wij 9 boeken die wij erg leuk vinden, die geschreven zijn door Nederlandse schrijvers én zeker het lezen waard zijn!


leuke Nederlandse boeken

1. Hij is van mij – Chinouk Thijssen. Dit boek las ik onlangs en is me gigantisch bijgebleven. Het verhaal is heel verslavend waardoor je hem niet meer kunt wegleggen. Aanrader!
2. Winter in New York – Chantal van Gastel. Tedje las dit boek en is dól op de boeken van Chantal van Gastel. Dit boek bevat allerlei kortere verhalenbundels. Leest lekker makkelijk, maar is ook nog eens erg leuk.
3. 60 dagen – Gillian King. Dit boek is geschreven door één van mijn favoriete chicklitschrijfsters. Het verhaal van 60 dagen is heel erg blijven hangen nadat ik het boek heb uitgelezen. Ik kan dit boek dan ook aan iedereen aanraden!

leuke Nederlandse boeken 2

4. Ik ook met jou! – Conny Regard. Danique V. is altijd rázendnenthouisiast over de boeken van Conny Regard. Dit is een New Adult (één van de eerste van Nederland, volgens mij!) en wordt erg goed ontvangen.
5. Bloedbroeders – Helen Vreeswijk. Helen schrijft eigenlijk altijd hele spannende boeken die, vooral bij de iets jongere doelgroep, enorm populair zijn. De boeken zijn vrijwel altijd detective boeken. Dit boek is een goede mix tussen Young Adult en een thriller.
6. Oog om oog – Buddy Tegenbosch. Julia, van de Adorable Bookclub, was zó enthousiast over dit boek! En niet alleen zij: ik lees alleen maar goede verhalen over oog om oog van Buddy Tegenbosch.

leuke Nederlandse boeken 3

7. De kristallen sleutel (Out There #1) – Manon Spierenburg. Hoewel Danique E. niet heel gecharmeerd was van Out There #1, lees ik toch goede verhalen op Goodreads en zijn de recensies best lovend. De reacties zijn toch hier en daar wat wisselend. Gevalletje van smaken verschillen dus! Dit YA verhaal moet erg spannend zijn, maar zoals ik al zeg wordt hij wisselend ontvangen.
8. Verkikkerd – Lisette Jonkman. Natuurlijk kan onze Lisette Jonkman hier niet ontbreken. Lisette schrijft fantastische chicklits en ik hop zó dat har nieuwste boek binnenkort zal verschijnen! Dit boek is geweldig, ik heb hem gelezen en kon hem niet meer neerleggen.
9. Gevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen. Dit is het debuut van schrijfster Liesbeth van Kempen en volgens Danique V. is dit een perfect boek voor mensen die graag meer thrillers willen lezen: super spannend maar niet helemaal iets voor gevorderde thrillerlezers. Dit boek heeft Danique erg verrast!

Wat is jouw favoriete boek van Nederlandse bodem? 

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Jolien januari 30, 2016 at 09:44

  Ooh Lisette <3 Ik vind haar boeken zo leuk!

 • Reply sabrina wannet januari 30, 2016 at 10:36

  Dragan duma van patty van delft

 • Reply Eline januari 30, 2016 at 12:44

  Fijn artikel! Ik vind het altijd lastig om voor Nederlands een boek uit te moeten kiezen omdat ze graag hebben dat je een Nederlandse schrijver kiest en ik lees altijd vertaald. Ik stem voor een deel 2! 🙂

 • Reply hetboekenik januari 30, 2016 at 12:57

  Ik heb zelf out there gewonnen en ik ga deze binnenkort lezen!

 • Reply Esther januari 30, 2016 at 18:37

  Ik vind Helen Vreeswijk echt super tof. <3 En Mel wallis de vries!

 • Reply Vivian januari 31, 2016 at 13:16

  Ik lees eigenlijk maar heel weinig boeken van Nederlandse auteurs, maar ik vind Floortje Zwigtman wel een heel goede auteur van eigen bodem, en Simone van der Vlugt…

 • Reply Anouk januari 31, 2016 at 13:22

  Helemaal mee eens! Ik heb tot nu toe alle boeken gelezen van Chantal van Gastel, Gillian King, Lisette Jonkman en Chinouk Thijssen. Ik ben heel benieuwd naar Oog om oog, heb daar veel goeds over gehoord!

 • Reply Eveline januari 31, 2016 at 17:45

  Ik vind Chinouk een geweldig gezellig persoon in haar filmpjes, maar ik heb nog steeds geen boek van haar gelezen. Ik denk dat ik ‘Hij is van mij’ snel moet kopen. 🙂

 • Leave a Reply