Netflix

9x Kerstfilms op Netflix die je moet zien

Nog minder dan 10 dagen te gaan: dan is het alweer Kerstmis. Hoewel ik het dit jaar niet vier, geniet ik toch extra van de leukste Kerstfilms die op Netflix zijn verschenen. Half november zag ik mijn eerste kerstfilm van het jaar (yay) en vandaag deel ik 9x Kerstfilms op Netflix die je moet zien.

A Wish for Christmas

A Wish for Christmas is een Hallmark-film, en Hallmark staat al jarenlang bekend om hun ge-wel-dige kerstfilms. Daarom keek ik hem ook, en het was smullen geblazen.

Sara Thomas is een type vrouw dat graag vanaf de zijlijn toekijkt op haar werk. Wanneer haar grote idee voor kerst wordt gestolen, wenst ze dat de Kerstman haar de moed geeft om voor haarzelf op te komen. De Kerstman laat haar wens uitkomen, maar geeft haar slechts 48 uur. Terwijl de klok tikt, zal Sara ontdekken hoe ze met de kerstmagie moet omgaan en leert ze voor haarzelf op te komen.

A Christmas Prince

Een Netflix original! Hoe leuk is het dat Netflix gewoon een eigen film heeft uitgebracht. Het deed me heel erg denken aan ‘The Prince and Me’ (kennen jullie die film nog?!) en dat maakte het extra leuk.

Kerst begint vroeg voor een ambitieuze journaliste uit New York die naar Oost-Europa wordt gestuurd om daar een koninklijk evenement vast te leggen. Ze komt er namelijk voor een scoop over een knappe prins die op het punt staat koning te worden. Daar krijgt ze al snel te maken met de koninklijke familie en blijkt dat er wel eens meer in de lucht kan hangen dan alleen een journalistiek verslag.

Every Christmas Has a Story

Ik heb stiekem zelf een beetje een hekel aan kerstmis, ik heb er nooit iets mee gehad. Deze film vond ik dan ook wel heel terecht voor mezelf. Een heerlijke feelgoodfilm!

Kate Harper is een populair journaliste en verslaggeefster. Ze houdt van haar werk, maar heeft een hekel aan Kerstmis. Kate maakt dit bekend tijdens een uitzending, met het gevolg dat haar baas haar naar een speciaal resort stuurt. Het is de bedoeling dat Kate er leert het kerstfeest weer te waarderen. Kate verneemt dat Jack haar zal vergezellen. Hij is haar collega en tevens ex-vriend. Kate ziet nu nóg meer op tegen de trip.

I’ll be Home For Christmas

Wellicht ken je de oudere I’ll be Home for Christmas films wel, deze film dateert uit 2016. Een film met een mooi verhaal.

Assistent-officier van justitie Jackie wil een zaak afronden en kerst vieren met haar 8-jarige dochter. Haar plannen vallen in duigen als haar vader, een norse gepensioneerde politieagent, ‘zomaar’ langskomt. Jackie overtuigt haar vader de kerst door te brengen bij haar en haar dochter. Ze komen nu voor de uitdaging te staan om te gaan met oude wonden.

Merry Kissmas

Deze film heb ik vorig jaar toevallig al gezien en het is een van de leukste, cheesy Kerstfilms die ik in tijden heb gezien. Zo’n standaard verhaal waarvan je eigenlijk al weet hoe het zal eindigen, maar oh-zo-leuk!

Terwijl haar relatie in een dip zit, komt Kayla vast te zitten in een lift met de charmante Dustin. De vonken spatten er van af, maar nadien probeert haar vriend de brokken weer te lijmen. Kayla weet niet wat ze moet doen: haar relatie redden of een nieuwe liefde een kans geven.

How the Grinch Stole Christmas

Hij mag niet ontbreken uit het lijstje: How the Grinch Stole Christmas! De film verscheen in 2000 (time flies!) en blijft iedere keer weer leuk om te bekijken. Het maakt niet uit hoe vaak je hem ziet, hij blijft leuk.

In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who’s, een volkje dat houdt van Kerstmis en feest vieren. Maar bovenop de berg leeft de ‘Grinch’, een oude knorrepot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij naar het dorp af te zakken, vermomd als de Kerstman, en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo stout kan zijn en probeert contact te zoeken met de ‘Grinch’.

The Spirit of Christmas

Een film waar ik nog nooit eerder van had gehoord, maar zeker klinkt als een film met een apart verhaal. De meeste kerstfilms hebben wel dezelfde vibe, dus je weet al hoe het zal aflopen, maar toch blijft het leuk om nieuwe films te ontdekken.

Advocate Kate ontfermt zich over de verkoop van een oude herberg waarvan de eigenaar is overleden. Ze krijgt de herberg echter niet verkocht aangezien de geest van de in 1920 overleden Daniel er nog steeds huist. Om de geest weg te krijgen moet Kate hem helpen de zaak van zijn moord op te lossen.

Bad Santa

Wie kent hem niet, de Bad Santa film?! Zo’n grappige film, ik heb hem volgens mij al tien keer gezien en iedere keer moet ik weer keihard lachen.

Willie is een oplichter en dief in hart en nieren. Elk jaar vormt hij samen met de lilliputter Marcus een dubieus duo met slechte bedoelingen. Ze maken een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en één van zijn elfen hun opwachting maken. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Deze strategie wordt bemoeilijkt wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het Kerstfeest leert.

Deck the Halls

Een klassieke Kerstfilm, dat is toch wel Deck the Halls. Ik geloof dat ik ‘m ieder jaar opnieuw weer bekijk, maar hij blijft het kijken waard.

Steve (Matthew Broderick) is een vader, die aan de stadsrand woont en hij is een fervent aanhanger van Kerstmis. Hij leidt een goed georganiseerd en volledig uitgestippeld leven. Zijn nieuwe buurman, Buddy (Danny DeVito), is totaal het tegenovergestelde van Steve: hij heeft een grote persoonlijkheid en ook grote dromen, die hij telkens tot werkelijkheid tracht om te zetten. Buddy zijn laatste droom is om een grootse tentoonstelling te houden van lichtgevende kerstversiering, die zelfs tot in de ruimte zichtbaar is. Deze wens zet Steve z’n goed geordende en gedisciplineerde leventje om in een chaotische nachtmerrie. Het huis van Buddy puilt uit van de feestlichtjes in de meest rare designs, complexe patronen en gewatteerde versiering die steeds maar blijft toenemen. Hierdoor krijgt Steve een ingeving: hij wil tegen elke prijs het plan van Buddy te dwarsbomen, of hem zelfs overtreffen.

 Wat is jouw favoriete kerstfilm?

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *