Algemeen

9x boeken voor op je verlanglijstje met de feestdagen #1

Met de feestdagen voor de deur begint de paniek voor veel mensen weer: “Wat moet ik in hemelsnaam vragen?”, zo ben ik er ook een. Ik vind dat ik genoeg rommel heb maar een ding heb ik nooit genoeg: BOEKEN. Gelukkig bevind je je op een boekenblog dus weet ik dat jij, net als ik, blij wordt van het krijgen (en geven) van boeken, maar toch wil ik wat inspiratie geven. Dit zijn 9x boeken voor op je verlanglijstje met de feestdagen #1 met de focus op recent verschenen boeken!

Je moet (bijna) niks

Je moet (bijna) niks, geschreven door Lianne Keemink

Als fervent zelfhulpjunkie dacht Lianne Het Leven wel te kunnen hacken. Vanaf haar twaalfde las ze honderden zelfhulpboeken met de gedachte een hoop ellende te kunnen voorkomen. Het resultaat van deze obsessie: een afschuwelijke relatiebreuk en een dikke xx maanden overspannen thuiszitten. In JE MOET (bijna) NIKS leidt ze je rond in haar verhaal en de beginselen van zelfhulp. Dit boek gaat over het belang van passief gedrag en negativiteit, de zin en onzin van The Secret, de balans vinden tussen willen en moeten, en Echte Liefde. Het bevat héél veel concrete tips waar zelfs de meest cynische geest mindful van wordt. Om jou te helpen. Hoef je dat zelf niet meer te doen.

Het eerste boek waar ik mee begin is het boek van Lianne Keemink, ook wel bekend als The Selfhelp Hipster. Ik volg haar al geruime tijd en toen haar boek verscheen wist ik: ‘ik moet dit boek lezen!’. Hoewel ik pas 100 pagina’s heb gelezen kan ik al vertellen dat het een aanrader is. Keemink heeft een prettige schrijfstijl en ook het onderwerp is heel aansprekend en zéker toepasbaar voor iedereen.

Je koopt Je moet (bijna) niks voor €18,99.

De zeven zussen

De zeven zussen, geschreven door Lucinda Riley

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Hoewel ik dit boek van Riley niet heb gelezen, wil ik hem toch opnemen in het lijstje. Het boek heeft langere tijd op nummer 1 gestaan in de Bestseller 60 lijst en er zijn inmiddels 4 boeken verschenene in de serie. Ideaal om te vragen voor de feestdagen! Ik heb veel goeds erover gehorod en ik ga het boek zelf zéker nog lezen (hij staat op mijn lijstje!).

Je koopt De zeven zussen voor €12,50. 

Onbreekbaar

Onbreekbaar, geschreven door Lisette Jonkman

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?
Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Hoewel Onbreekbaar (nog) niet beschikbaar is als fysiek boek, moet hij wel in dit rijtje… Voor maar €4,99 koop je dit ebook. Ideaal voor bijvoorbeeld lootjes! Lisette Jonkman heeft een geweldige schrijfstijl die enorm verslavend is. Nadat je dit boek hebt uitgelezen wil je alleen maar deel 2 en deel 3 (Deel 3 verschijnt 1 december 2018).

Je koopt Onbreekbaar voor maar €4,99. Let op: alleen beschikbaar als ebook!

Truth or Dance

Truth or Dance, geschreven door Chinouk Thijssen

Truth or dance, ballet, dans, trilogie, booktuber, WhatsApp, vriendschap, young adult, van eigen bodem, Nederlands, door de auteur van Fataal spel.
Eerste deel van de nieuwe trilogie Truth or Dance, over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.
Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Het regent Nederlandse auteurs in dit rijtje! Ik kan niet anders dan Truth or Dance aanraden, geschreven door Chinouk Thijssen. Haar schrijfstijl is zeer prettig en als ik haar boeken lees krijg ik altijd zo’n gevoel van: “Ik wou dat ik zo goed kon schrijven!”. Het boek ziet er prachtig uit, het verhaal leest goed weg én het is een trilogie. Ik zie alleen maar voordelen.

Truth or Dance is te koop voor €15,95.

Instaproof, geschreven door Kirsten Jassies en Joyce Nafzger

Hoe kom ik aan meer volgers? Welke foto’s leveren mij de meeste likes op? Welke hashtags werken? Hoe creëer ik een picture perfect feed? Hoe vind ik influencers die bij mijn merk passen? Of: hoe word ik er zelf een? En uhm… hoe schrijf ik eigenlijk een triggerende bio? Kortom: hoe kickstart ik mijn weg naar Insta(nt) succes?
In Instaproof geven Insta-experts @kirstenjassies en @joycenafzger antwoord op al jouw brandende Instagramvragen. Instaproof is dé Instagramgids die insta(nt) succes voor ie-de-reen haalbaar maakt, of jij nou een lokale bakkerij (met fan-tas-stische croissants) runt of het nieuwste online mode-icoon (hallo Anna Wintour 2.0!) wil worden. Het boek staat bol van de praktische tips & tricks, naar bevat ook boek inspirerende succesverhalen van Nederlandse Instagrammers. Kriebels om je Instagram te upgraden gegarandeerd!

Als ik iets cool vind, is het het boek Instaproof! Het boek ziet er prachtig uit, staat boordevol handige tips voor Instagrammers (zowel zakelijk als privé) én het is geschreven door twee toffe meiden.

Instaproof is verkrijgbaar voor €17,50.

Babe, you got this (het werkboek)

Babe, you got this (het werkboek), geschreven door Emilie Sobels en Rosa Dammers

In Babe, you got this. Het werkboek sta jij centraal en ga je aan de slag met je dromen, ambities en talenten. Dit werkboek staat tjokvol opdrachten, adviezen, lijstjes, tips en tricks die je zullen helpen om jouw girlboss-proof carrièreplannen uit te stippelen. Of je nu voor jezelf werkt of voor een werkgever, de opdrachten zijn voor iedere vrouw met ambitie geschikt.

Het is al even geleden dat ik het boek Babe, you got this heb gekocht. Een tijdje geleden verscheen het werkboek, een handig vervolg hierop dat kan worden gebruikt om nóg meer te leren. Een boek dat heel handig is, boordevol tips en inspirerend is.

Babe, you got this (het werkboek) kost €14,99.

De vrouw in het raam, geschreven door A.J. Finn

Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar? Niets is wat het lijkt in deze verslavende en volkomen onvoorspelbare psychologische thriller die doet denken aan het beste van Alfred Hitchcock.

Deze psychologische thriller is volgens onze Tedje een aanrader! Het verhaal zorgt ervoor dat je continu wil doorlezen, zo spannend dat het is. ‘Een vernieuwende thriller!’, aldus Tedje.

De vrouw in het raam kost €19,99.

De liefdesbrieven van Abelard en Lily

De liefdesbrieven van Abelard en Lily, geschreven door Laura Creedle

ADHD’er Lily en autist Abelard vallen voor elkaar. Is hun liefde sterk genoeg om de verschillen tussen hun persoonlijkheden te overbruggen? Een humoristisch en romantisch coming-of-age-verhaal.
Ontluikende liefde
Als ADHD’er Lily en autist Abelard per ongeluk een klaslokaal beschadigen, moeten ze nablijven. Dat vindt Lily geen straf; Abelard is slim, knap en loopt dertig seconden achter op de rest van de wereld. Perfect, want zij loopt juist dertig seconden voor. Ze vallen voor elkaar, maar hun relatie is niet zonder moeilijkheden. Is hun liefde sterk genoeg om de verschillen tussen hun persoonlijkheden te overbruggen?

Danique V. heeft dit boek gelezen en was dan ook heel erg enthousiast. ‘Dit genre, deze manier van schrijven, het kwam allemaal op het juiste moment samen voor mij’, aldus Danique. Een fijne Young Adult boek dat echt op je verlanglijstje moet.

De liefdesbrieven van Abelard en Lily kost €19,99.

De zon achterna

De zon achterna, geschreven door Shobha Rao

De zon achterna van Shobha Rao is een spannende roman over de bijzondere vriendschap van twee Indiase meisjes. Nadat de moeder van Poornima overlijdt is er weinig warmte in haar leven. Ze moet voor haar broertjes en zusjes zorgen totdat haar vader erin slaagt haar uit te huwelijken. Wanneer Savitha voor hem komt werken ervaart Poornima voor het eerst vriendschap. Het leven voelt niet meer zo claustrofobisch en Poornima begint voorzichtig te dromen van onafhankelijkheid. Dan moet Savitha vanwege een vreselijke gebeurtenis het dorp verlaten, en Poornima laat alles achter zich om haar te vinden. Poornima’s reis voert haar langs de onderwereld van India en uiteindelijk naar Seattle. Shobha Rao wisselt in De zon achterna tussen beide perspectieven en vertelt zo een krachtig verhaal over hoop en het innerlijke vuur van jonge vrouwen in India. Voor liefhebbers van De vliegeraar en De zoon van de verhalenverteller.

Een emotioneel, ontroerend boek dat héél goed is geschrevem dat is De zon achterna. Het boek bevat een bijzonder verhaal, dat verhaal moet naar buiten komen.

De zon achterna kost €20,-.

Welke boeken voor op je verlanglijstje met de feestdagen staan op jouw lijst?

Bron kopfoto: freestocks.org via Unsplash

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.