Algemeen

9x boeken die Yara deze zomer gaat lezen

TBR lijst Yara4

Eindelijk is het moment hier: ZOMERVAKANTIE! Mijn vakantie begon afgelopen week al, want ik heb geen herkansingen. Eigenlijk heb ik niet écht vakantie, want ik ga heel veel werken. Ook geen straf, moet ik je eerlijk bekennen. Het is altijd zo gezellig op werk. Nu ik geen school meer heb, heb ik meer tijd om te lezen. Dat vier ik door 9 boeken op een rijtje te zetten die op mijn to be read lijst staan. Kijk je mee?

TBR lijst Yara

1. Zwart-wit van Gillian King. Laten we aftrappen met een van mijn favoriete Nederlandse auteurs: Gillian King. Ze schrijft fantastische chicklits en dit boek staat dan al onwijs lang op mijn ‘moet ik écht binnenkort lezen’ lijst, alleen komt er elke keer wat tussen. Nu dus mooi niet, want ik moet en zal dit boek lezen. Benieuwd naar andere toppers van Gillian? Lees hier de recensie van 60 dagen en hier de recensie van Alles of niets!

2. Dit wordt voor mij de zomer van de vele chicklits. Ik ben zo dol op die boeken, zo heerlijk vermakelijk en laagdrempelig als dat ze zijn! Op mijn lijst staat, ook nog steeds, Laat me jou zijn van Petra Kruijt. Tedje recenseerde dit boek en is erg positief over dit boek. Je leest haar recensie hier.

3. De laatste chicklit uit dit rijtje is Man o man van Marcha de Groof. Tedje was enorm enthousiast over dit boek en daarom moet en zal ik hem ook lezen, zeker omdat hij ook al zó lang in mijn boekenkast staat te wachten.

TBR lijst Yara2

4. De boeken van Gayle Forman vind ik erg fijn geschreven. Ze heeft een schrijfstijl waar je heel blij van wordt. Wacht op mij is het vervolg op Als ik blijf. Dit boek heeft me enorm geraakt en daardoor ben ik heel benieuwd naar het vervolg geworden.

5. Legend van Marie Lu kreeg ik 2 jaar geleden van Sinterklaas maar ik heb hem nog stééds niet gelezen. Kan niet! Danique E. heeft de boeken gelezen en is erg enthousiast erover, je leest haar recensie hier.

6. De boeken van John Green vind ik geweldig! Ik las Een weeffout in onze sterren en Paper Towns. Nu staat Het grote misschien ook nog op mijn lijstje. Ik hoop dat dit net zo’n goed boek is als de andere twee boeken die ik heb gelezen. Danique V. heeft dit boek inmiddels al 3 keer gelezen, je leest haar recensie hier.

TBR lijst Yara3

7. Het boek Dag 21 (deel 2 van De 100) van Kass Morgan ligt al heel lang in mijn boekenkast. Er was destijds een mooie aanbieding en ik kocht hem. Gelezen? Nope. Nu ga ik er écht voor.

8. De boeken van The Iron Fey staan ook al lange tijd op mijn wishlist. Ik heb al twee boeken in huis en ook daar ben ik nog niet aan begonnen. Te erg, eigenlijk. Daarom ga ik sowieso deel 1 (De ijzerkoning) lezen. De recensies zijn erg lovend, en nadat ik Talon en Pupil heb gelezen, van Julie Kagawa, ben ik alleen maar meer van haar gaan houden.

9. Het Rosie Effect is óók een boek dat ik al heel lang in huis heb. Ik vond Het Rosie Project ge-wel-dig en besloot daarom om deel 2 direct aan te schaffen. Beetje jammer alleen dat ik er nog steeds niet aan begonnen ben.

Dit waren de boeken die ik deze vakantie allemaal wil gaan lezen. Eind augustus begint school pas weer, dan begin ik wél al meteen met mijn scriptie. Nu zul je denken: ‘Vaarwel, tijd om te lezen?’, ik hoop van niet maar denk wel dat het aardig pittig allemaal zal worden. Voor nu geniet ik lekker van het vele werken en de boeken.

Welke boeken wil jij allemaal lezen in je vakantie?

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Demi juni 17, 2016 at 09:22

  Lijken me allemaal erg leuke boeken, Wacht op mij is wel echt een aanrader. Ik was ook best blij om te lezen dat er een vervolg was op Als ik blijf. Dat boek is zo mooi geschreven, ik wilde er meer van. Heb je trouwens de film daarvan gezien (If I stay), ook erg goed 🙂

 • Reply Kelly juni 17, 2016 at 09:29

  Leuke boeken! Ik heb gisteren alle selectie boeken ontvangen die ik nog niet had, plus Anna & the french kiss. Daar kan ik mij wel even mee vertoeven.

 • Reply Judith juni 17, 2016 at 11:07

  Wat een prachtige boeken! Zwart of wit heb ik al gelezen en vond ik echt geweldig. Zelf wil ik Aan alle jongens van wie ik hield, Twintig regels liefde, De appeltaart van hoop en De negen dagen van Rabbit Hayes nog heel graag lezen deze zomer. 🙂

 • Reply Sophie juni 17, 2016 at 14:05

  Ah boek 2 en 3 heb ik ook al gelezen! Ben heel benieuwd naar boek 1 🙂

 • Reply Daniëlle juni 17, 2016 at 14:31

  De IJzerkoning vond ik erg leuk en bijzonder!

 • Reply hetboekenik juni 18, 2016 at 11:52

  Ik denk dat je legend erg tof gaat vinden.

 • Reply Story addict juni 19, 2016 at 12:19

  Wat een heerlijke zomerse lijst 🙂

 • Reply Esther juni 20, 2016 at 18:02

  Wat een tof lijstje! The iron fey serie is echt geweldig. 🙂

 • Leave a Reply