Boeken

9x boeken die je moet hebben vanwege het omslag

boeken

Don’t judge a book by it’s cover, luidt het gezegde. Toch kies ik vaak boeken uit op basis van het omslag. Herkenbaar? Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die meer oog heeft voor het omslag. Op basis van het omslag, in combinatie met de achterflaptekst, kies ik een boek uit in de winkel. Ik zet vandaag 9 boeken op een rijtje die je moet hebben vanwege het omslag.

1. The Sun is also a Star van Nicola Yoon is werkelijk een plaatje in je boekenkast. Kijk die kleuren nou! Het lijkt wel een explosie van kleuren. Nu moet ik je eerlijk zeggen dat Everything, Everything ook echt een prachtig omslag heeft (jammer genoeg is de Nederlandse versie veel minder mooi), maar goed nieuws: het Nederlandse boek van The Sun is Also a Star wordt in hetzelfde jasje gegoten als het origineel. Yes. // 2. List & Leugens van Leigh Bardugo staat al eventjes in mijn boekenkast te stralen. Ik vind dit zo’n mooi omslag. De kraai die mooi verwerkt is, de letters. Zo mooi. // 3. The Jewel van Amy Ewing is gelukkig ook in het originele jasje gestoken. Het omslag doet me ergens denken aan De selectie serie van Kiera Cass, maar gelukkig is het verhaal helemaal niet hetzelfde.

boeken2

4. Harteloos van Marissa Meyer ziet er misschien wel het meest mooi uit, als ik mag kiezen. Ik zag het boek in de boekhandel en was compleet verliefd. Ik heb hem niet gekocht, want ik krijg hem voor Kerst. Yes, weer een mooi boek van Blossom Books in mijn boekenkast. // 5. Fantastic Beasts screenplay van J.K. Rowling is misschien wel een Engels boek, maar dat mag de pret niet drukken. Het omslag is beeldschoon en ik kan er werkelijk alleen maar verliefd naar kijken. Helaas is de binnenkant minder mooi, het is letterlijk een screenplay. Ik hoor hier en daar dat het niet lekker wegleest, dus je moet hem eigenlijk alleen maar kopen vanwege het omslag. // 6. De horlogemaker van Londen van Natasha Pulley is ook een prachtig boek. Toen ik het boek in de winkel zag liggen dacht ik alleen maar: dit boek moet je toch hebben? Hij is nog eens hardcover ook!

boeken3

7. De geïllustreerde editie van Harry Potter and the Philosophers Stone van J.K. Rowling heb ik even in mijn kast staan, maar ik kan je vertellen dat niet alleen het omslag fantastisch is, maar ook de binnenkant. Iedere pagina is mooi! Koop dit boek als je een liefhebber bent van Harry Potter. Deel 2 is trouwens ook inmiddels te verkrijgen. // 8. De Selectie van Kiera Cass mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ik zie veel gelijkenissen met The Jewel, zoals ik eerder heb aangegeven. Ik vind het zo’n mooi omslag vanwege de jurk en de kleuren. Echt een prachtig boek. // 9. Een miljoen werelden met jou van Claudia Gray is het derde boek van de serie en bevat de meest prachtige kleuren. Alle boeken uit deze serie zijn te mooi om te laten liggen. Ik kan niet wachten tot ik dit boek kan kopen.

Wat is het mooiste boek dat in jouw boekenkast staat?

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.