Algemeen

9x boeken die echt moeten worden vertaald naar het Nederlands

A

Het aanbod in boeken die zijn vertaald naar het Nederlands lijkt de laatste tijd alleen maar toe te nemen. De meest populaire boeken uit bijvoorbeeld Amerika of Groot-Brittannië worden massaal vertaald – en dat is maar goed ook! We kunnen natuurlijk niet genoeg fantastische boeken lezen. Neem de Hongerspelen trilogie, de boeken van Jojo Moyes en natuurlijk de boeken van David Baldacci zijn niet meer weg te denken uit de boekhandels. Vandaag zet ik 9 boeken op een rijtje waarvan ik hoop dat ze snel vertaald zullen worden. Er staan ook een aantal boeken op die al héél lang op mijn wishlist staan en die toezegging hebben gekregen om vertaald te worden naar het Nederlands. Jippie.

Voor meer informatie over het boek kun je op de titel van het boek klikken. Alle aanvullende (Engelse) informatie is hier te vinden.

1. To all the boys I loved before – Jennie Han. Jennie Han’s boeken zijn al langere tijd razendpopulair en daar ben ik heel blij om: uitgeverij Moon heeft toegezegd dat zij de boeken  willen uitgeven. Ik hoop zó dat ze de normale kaften aanhouden, die zijn prachtig. Zeker omdat ze hardcover zijn.// 2. All Fall Down – Ally Carter. Dit boek staat vreselijk goed aangeschreven op Goodreads en daarom ben ik razendbenieuwd hoe het boek is.  // 3. Carry On – Rainbow Rowell. Rainbow Rowell: een van mijn favoriete schrijvers. Dit boek is een verhaal over Simon Snow, waar Cath en Wren (in Fangirl) fan van zijn. Ik hoop zo dat al haar boeken worden uitgegeven.

B

4. I Was Here – Gayle Forman. Gayle Forman heeft meerdere succesvolle boeken geschreven, waarvan bijvoorbeeld If I Stay is verschenen als film. Ik vind haar schrijfstijlgeweldig! edit: ik kom er net achter dat het boek 8 oktober in het Nederlands verschijnt. Yes! // 5. Vanishing Girls – Lauren Oliver. Lauren Oliver ken je misschien wel van de Delirium serie, waar een TV-serie van gemaakt zou worden. Helaas kwam er maar één pilotaflevering. Bummer! Wél heeft ze een nieuw boek uitgebracht: Vanishing Girls.  // 6. Girl Online 2: On Tour – Zoe Sugg. Jaaaaa, het nieuwe boek van Zoe Sugg. Ik ben een fan van Zoe, ze is zo’n leuke YouTuber en haar eerste boek vond ik leuk, zélfs nadat ik hoorde dat het ghostwritten was. Dit boek heeft ze wel zelf geschreven.

C

7. The Bane Chronicles – Maureen Johnson , Sarah Rees Brennan & Cassandra Clare. Magnus Bane, een belangrijk personage uit Kronieken van de onderwereld en De helse creaties heeft een novella over zijn leven. Tof, toch? Ik hoop dat dit boek wordt vertaald want ik kan geen genoeg krijgen van de Schaduwjagerwereld. // 8. The Young Elites – Marie Lu. Marie Lu is schrijfster van de Legend trilogie. Goed nieuws voor de fans: een nieuwe serie! Young Elites is het eerste deel van de driedelige serie.  // 9. Saint Anything – Sarah Dessen. Een half jaar terug wist ik niet van het bestaan van Sarah Dessen, maar na het lezen van het boek Niets te verliezen vond ik haar zo tof dat ik haar meteen ben gaan volgen. Laatst kocht ik al Spring maar achterop, maar ik kwam er óók achter dat ze een ander boek heeft: Saint Anything. Sarah Dessen heeft een heerlijke, simpele schrijfstijl, me likey!

Welk boek moet volgens jou écht vertaald worden?

 

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Reply Leonie oktober 2, 2015 at 06:29

  Ah, bij posts als deze denk ik wel eens: hoe tof zou het zijn als mijn Engels goed genoeg was om zelf deze te gaan vertalen? Haha! Hoewel ik een voorstander ben van boeken lezen in hun originele taal, snap ik ook wel dat niet iedereen dat prettig vindt.

  Trouwens, volgens mij is Carry On niet echt een vervolg van Fangirl maar wordt er slechts voortgeborduurd op de karakters van Fangirl? Ik heb het boek zelf niet gelezen, maar ben super benieuwd naar Carry On en het staat nergens dusdanig zo vermeld. I need to know, voordat ik een deel twee begin zonder deel één te hebben gelezen, haha!

  • Reply Yara oktober 2, 2015 at 09:25

   Dat weet ik zelf ook nog niet zo goed! Fangirl is in ieder geval erg leuk en ‘Carry on’ komt daar als het ware wel in voor 🙂

 • Reply Marloes oktober 2, 2015 at 07:00

  Ik zou wel willen dat er meer boeken van Paige Toon vertaald zouden worden! Er zijn er maar een paar in het Nederlands verschenen, terwijl ze al veel meer boeken heeft geschreven. Ook vind ik dat het nieuwste boek van Lindsey Kelk maar snel in het Nederlands in de boekenwinkel moet liggen.

  • Reply Yara oktober 2, 2015 at 09:38

   Ik ken Paige Toon eigenlijk niet! Ik zal eens kijken op internet, leuk 🙂 (en hopelijk lezen uitgeverijen deze blogpost massaal zodat ze gaan vertalen haha 🙂

 • Reply Jaike oktober 2, 2015 at 09:13

  De rechten van To all the boys I’ve loved before zijn al verkocht, ik geloof aan Moon uitgevers maar in ieder geval komt hij volgend jaar uit! I was here komt dit najaar nog uit! Zo veel leuke vertalingen ook al heb ik ze al gelezen.

  • Reply Yara oktober 2, 2015 at 09:20

   Ja klopt, dat staat ook in de tekst 🙂

 • Reply Richelle oktober 2, 2015 at 09:30

  Ik zou heel graag de laatste 3 boeken van de spin of serie van vampire academy (bloodlines van Richelle mead) vertaald willen hebben. Ik heb namelijk de eerste 3 maar kan nergens vinden of de andere ook vertaald gaan worden.

  • Reply Yara oktober 2, 2015 at 09:37

   Ahhhh, dat is zó vervelend 🙁 Ik heb dat ook met bepaalde series: dan heb je 2 boeken in het Nederlands en wordt het laatste deel niet vertaald. Bummer!

  • Reply Danique V. oktober 2, 2015 at 13:55

   We hebben het even gevraagd! Momenteel zijn er helaas nog geen plannen om de rest ook te vertalen 🙁

 • Reply Madelon oktober 2, 2015 at 10:30

  Ik zou het wel tof vinden als The Kiss of Deception in Nederland zou uitkomen 😀

 • Reply Naomi oktober 2, 2015 at 11:48

  Ik lees boeken al alleen maar in het Engels, maar voor mensen die geen Engelse boeken lezen ben ik het hier mee eens!

 • Reply Tamara oktober 2, 2015 at 12:08

  Tof! Al vind ik het niet zo erg om engels te lezen!

 • Reply Daniëlle oktober 2, 2015 at 13:13

  To All The Boys I’ve Loved Before vond ik echt heel erg leuk!

 • Reply Edriënne oktober 2, 2015 at 17:40

  Ik vermoed dat Girl Online on tour wel vertaald wordt, omdat de eerste ook vertaald is. Ik zou heel erg graag zien dat de andere boeken van Paige Toon vertaald worden. Haar boeken staan hoog op mijn lijstje van meest fantastische chicklits, maar helaas zijn er maar drie in het Nederlands vertaald. Ik heb afgelopen vakantie de laatste gelezen, dus nu kan ik in het Nederlands nog niet verder, helaas.

 • Reply Gerrianne oktober 3, 2015 at 17:38

  Ik wil heel graag dat Carry on wordt vertaald! Ook de boeken van Jenny Han lijken me erg leuk. Fingers crossed!

 • Reply Karlijn oktober 3, 2015 at 20:20

  Voor The Young Elites had ik geen geduld om op de vertaling te wachten. Maar dat is zeker ook wel een aanrader in het Engels 🙂

 • Reply hetboekenik oktober 4, 2015 at 14:32

  Ik denk niet dat ik het nieuwe boek van Zoella ga lezen 🙂 Was niet zo verzot op het eerste…jammer

 • Reply Esther oktober 4, 2015 at 17:50

  Deze boeken moeten inderdaad vertaald worden, haha.

 • Reply Vivian oktober 5, 2015 at 16:32

  To all the boys I’ve loved before wil ik ook heeel graag lezen. En een derde boek in de If I Stay-serie? WAIT, WHAT? O MIJN GOD, die moet ik echt lezen! Deel twee moet ik ook nog lezen trouwens, maar dat komt binnenkort helemaal goed haha.

 • Leave a Reply