Lijstjes

9 Young adult Halloween boeken die je moet lezen

A

Halloween! Een van de Amerikaanse feestdagen die helaas niet in Nederland gevierd wordt. Laatste tijd is het toch wat meer in opmars in Nederland, daar ben ik blij om. Vandaag zet ik 9 Young Adult Halloween boeken die je moet lezen op een rijtje!
Klik op de klikbare titel voor de recensie van het boek. 

1. Anna dressed in blood – Kendare Blake. Een verhaal over een geestendoder. Het boek lijkt me onwijs spannend, zeker omdat er een oppergeest in voor komt genaamd Anna. Brrr!  // 2. De bijzondere kinderen van mevrouw  Peregrine – Ransom Riggs. Al jarenlang staat dit boek op mijn to-be-read lijstje maar ik heb hem nog steeds niet gelezen. Dit verhaal lijkt me zo bizar, de covers zien er zo spooky uit. // 3. Afrekening – Kelley Armstrong. In dit boek staan geesten centraal. Ik ben altijd zo’n angsthaas als het om geesten gaat, dus dit boek moet je niet lezen als je net zo bang bent als ik ben én als het donker is. Brrr.

B

4. Lockwood & Co: De schreeuwende wenteltrap – Jonathan Stroud. Onlangs kocht ik op aanraden van chicklitschrijfster Lisette Jonkman het boek Lockwood & Co, en het boek lijkt me heel spannend. Lisette zei dat ik het boek níet in het midden van de nacht moet lezen. Ieeeeh // 5. Alice in Zombieland – Gena Showalter. Niet alleen het omslag van dit boek is echt fan-tas-tisch, dat er een creepy versie van Alice in Wonderland is gemaakt vind ik geweldig! Dit boek wil ik lezen! // 6. Engelsfors: De cirkel – Sara B. Elfgren & Mats Strandberg. In De cirkel staat duistere spanning en zwarte magie centraal. Ik ben dol op magie in boeken!

C

7. De kronieken van de onderwereld #1: Stad van beenderen – Cassandra Clare. Cassandra Clare is mijn favoriete YA-fantasy schrijfster. Ze maakt geweldige verhalen. Stad van beenderen is het eerste boek van de zesdelige Kronieken van de onderwereld-serie. Onwijs verslavend: demonen en schaduwjagers staan hierin centraal. // 8.  De ijzeren engel (De helse creaties #1) – Cassandra Clare. Nog een boek van Cassandra Clare: De ijzeren engel is het eerste deel van de driedelige serie De helse creaties. Ook in dit boek staan demonen en schaduwjagers centraal, maar dan in de Victoriaanse tijd van Londen. Geweldig! Haar boeken zijn zo spannend. // 9. De klauwen van het woud – Carrie Ryan. Dit boek kocht ik toevallig tijdens het boekenfestijn voor héél weinig geld en in dit boek gaat het over zombies. Er zijn drie boeken van deze serie verschenen waarvan twee vertaald naar het Nederlands. Helaas wordt het laatste deel niet vertaald!

Welk boek is voor jou een echte must read met Halloween voor de deur?

12 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *