Lijstjes

9 Young adult Halloween boeken die je moet lezen

A

Halloween! Een van de Amerikaanse feestdagen die helaas niet in Nederland gevierd wordt. Laatste tijd is het toch wat meer in opmars in Nederland, daar ben ik blij om. Vandaag zet ik 9 Young Adult Halloween boeken die je moet lezen op een rijtje!
Klik op de klikbare titel voor de recensie van het boek. 

1. Anna dressed in blood – Kendare Blake. Een verhaal over een geestendoder. Het boek lijkt me onwijs spannend, zeker omdat er een oppergeest in voor komt genaamd Anna. Brrr!  // 2. De bijzondere kinderen van mevrouw  Peregrine – Ransom Riggs. Al jarenlang staat dit boek op mijn to-be-read lijstje maar ik heb hem nog steeds niet gelezen. Dit verhaal lijkt me zo bizar, de covers zien er zo spooky uit. // 3. Afrekening – Kelley Armstrong. In dit boek staan geesten centraal. Ik ben altijd zo’n angsthaas als het om geesten gaat, dus dit boek moet je niet lezen als je net zo bang bent als ik ben én als het donker is. Brrr.

B

4. Lockwood & Co: De schreeuwende wenteltrap – Jonathan Stroud. Onlangs kocht ik op aanraden van chicklitschrijfster Lisette Jonkman het boek Lockwood & Co, en het boek lijkt me heel spannend. Lisette zei dat ik het boek níet in het midden van de nacht moet lezen. Ieeeeh // 5. Alice in Zombieland – Gena Showalter. Niet alleen het omslag van dit boek is echt fan-tas-tisch, dat er een creepy versie van Alice in Wonderland is gemaakt vind ik geweldig! Dit boek wil ik lezen! // 6. Engelsfors: De cirkel – Sara B. Elfgren & Mats Strandberg. In De cirkel staat duistere spanning en zwarte magie centraal. Ik ben dol op magie in boeken!

C

7. De kronieken van de onderwereld #1: Stad van beenderen – Cassandra Clare. Cassandra Clare is mijn favoriete YA-fantasy schrijfster. Ze maakt geweldige verhalen. Stad van beenderen is het eerste boek van de zesdelige Kronieken van de onderwereld-serie. Onwijs verslavend: demonen en schaduwjagers staan hierin centraal. // 8.  De ijzeren engel (De helse creaties #1) – Cassandra Clare. Nog een boek van Cassandra Clare: De ijzeren engel is het eerste deel van de driedelige serie De helse creaties. Ook in dit boek staan demonen en schaduwjagers centraal, maar dan in de Victoriaanse tijd van Londen. Geweldig! Haar boeken zijn zo spannend. // 9. De klauwen van het woud – Carrie Ryan. Dit boek kocht ik toevallig tijdens het boekenfestijn voor héél weinig geld en in dit boek gaat het over zombies. Er zijn drie boeken van deze serie verschenen waarvan twee vertaald naar het Nederlands. Helaas wordt het laatste deel niet vertaald!

Welk boek is voor jou een echte must read met Halloween voor de deur?

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Vanessa oktober 23, 2015 at 08:27

  De klauwen van het woud & Afrekening heb ik hier ook nog klaarliggen, misschien eens induiken op Halloween dan 😀 Leuke tips!

 • Reply Yvette oktober 23, 2015 at 09:17

  Mijn man is Peculiar Children aan het lezen (de Engelse versie dus) en hij vind het echt een heel tof boek! Zeker een aanrader!

 • Reply Naomi oktober 23, 2015 at 10:54

  De ijzeren engel is echt mijn favoriet!

 • Reply hetboekenik oktober 23, 2015 at 11:58

  De boeken van Gena Showalter wil ik ook nog gaan lezen

 • Reply Jolien oktober 23, 2015 at 12:59

  Wat een leuke boeken zitten er tussen! Alice in Zombienland en Anna dressed in blood wil ik heel graag lezen 🙂

 • Reply Ilse oktober 23, 2015 at 13:22

  Oe, die trilogie van Kelley Armstrong! Die was wel mooi ja, inderdaad. =) Ik heb ‘m nog steeds in de kast staan. En er zijn maar weinig fantasy-reeksen die ik niet heb verkocht in de afgelopen jaren. Dus dat zegt wel wat!

 • Reply Daniëlle oktober 23, 2015 at 13:32

  Ja, Lockwood #1! Echt een geweldig boek. De klauwen van het woud las ik een paar jaar geleden, die vond ik ook heel tof.

 • Reply Nicky oktober 23, 2015 at 14:15

  Kelley Armstrong is een hele goede schrijver als het gaat om spanning, en het tweede boek van de eerste rij wil ik nog ontzettend graag lezen.

 • Reply Edriënne oktober 23, 2015 at 18:42

  Misschien Pride and Predjudice & zombies vanwege de zombies. Verder doe ik eigenlijk nooit echt iets met Halloween. Ben zeker wel benieuwd naar de De ijzeren Engel, ik heb ‘m in het Engels gekocht.

 • Reply Marcia oktober 23, 2015 at 20:31

  Afrekening van Kelley Armstrong vond ik echt heel tof, maar niet heel eng hoor 😉 En De klauwen van het woud is echt het begin van een fantastische serie!

 • Reply Esther oktober 25, 2015 at 15:14

  Hier staat echt leuke boeken bij. Ik denk dat mijn favoriet uit dit rijtje Anne dressed in blood is. 🙂 Ik ben nu bezig met lockwood & Co.

 • Reply Vivian oktober 26, 2015 at 20:27

  Ik hou niet echt van enge boeken haha, maar heb wel een aantal van deze titels gelezen: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Ontwaken en De Cirkel. De IJzeren Engel wil ik binnenkort heel graag lezen en verder lijken de boeken over Mara Dyer me ook wel een beetje van dit kaliber…

 • Leave a Reply